Košarkar NMSU Mike Peake ustreljen, študent UNM mrtev: kar vemo.

Načrtovana košarkarska tekma zvezne države Nova Mehika proti Univerzi Nove Mehike v Albuquerqueju je bila preložena po umoru v kampusu UNM.

Zgodba je bila nazadnje spremenjena: nedelja, 20. november, 12:50

LAS CRUCES – Študent Univerze v Novi Mehiki je mrtev, študent-športnik zvezne države New Mexico pa okreva po strelnih ranah po incidentu v kampusu UNM v soboto zgodaj zjutraj, kar je preložilo težko pričakovano košarkarsko tekmo med konkurenčnima šolama, ki je bila načrtovana za pozneje tisti dan dni.

V nedeljo, več kot 24 ur po streljanju, je še vedno več vprašanj kot odgovorov. Tukaj je pogled na to, kar vemo.

Streljanje

Državna policija Nove Mehike preiskuje smrtonosno streljanje v kampusu UNM. Čeprav je policija v soboto popoldne objavila izjavo, da je bila ena oseba ubita v streljanju, sorodni policijski zapisi še niso na voljo.

V izjavi je policija navedla, da je v soboto okoli 3. ure zjutraj v kampusu prišlo do prepira med 19-letnim moškim in 21-letnim moškim. Oba sta utrpela strelne rane.

19-letnik, pozneje identificiran kot študent UNM, je bil razglašen za mrtvega na kraju dogodka. Njegovo ime ni bilo objavljeno.

Študenti se v soboto, 19. novembra 2022, sprehodijo mimo Coronado Halla, rezidence v kampusu Univerze v Novi Mehiki.

21-letnik, ki je Sončne novice je potrdil, da je bil Mike Peake, napadalec košarkarske ekipe NMSU, po streljanju odpeljan v bolnišnico v Albuquerqueju.

Študenti UNM, ki so se pogovarjali s Sončne novice v soboto zvečer so povedali, da so slišali streljanje okoli 3.15 do 3.20 blizu zadnjega vhoda v študentski kompleks Coronado Hall v kampusu. Policija je prišla v 5 do 10 minutah, so povedali študenti.

The Albuquerque Journal registriran Kasneje v soboto so zidovi rezidence “videti, da so prerešetani z več strelnimi luknjami in videti je bilo, da je bilo vsaj eno okno zadeto.”

V nedeljo pozno zjutraj ni bil nihče obtožen streljanja, čeprav je policija sporočila, da preiskava še poteka.

Mike Peake vodi med vajo na prvi dan moškega košarkarskega treninga zvezne države New Mexico 27. septembra.  Peake je bil ustreljen med incidentom v kampusu Univerze v Novi Mehiki v soboto, 19. novembra 2022.

Mike Peake je posnel strel

Peake, 21-letni mladinec, je začetni napadalec košarkarske ekipe.

A Domačin iz Chicaga, je Peake večino srednje šole preživel v Kansasu. 6 čevljev visok 7 in 218 funtov težak napadalec je igral za Georgio in Austin Peay, preden je prišel v NMSU za sezono 2021-22.

Peake je eden od dveh povratnikov v letošnji ekipi Aggie hoops. Na prvih dveh tekmah ekipe je v nekaj več kot 20 minutah v povprečju dosegal 9 točk, 3,5 skoka in 2 blokadi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *