Kontroverzni Pixel Fold First Foldable izziva Samsung; Uporabniki Androida, iPhonea imajo veliko za povedati

Po nekaj, kar se zdi kot govorice Pixel Fold o Googlovem prvem zložljivem telefonu, ki je bil večkrat odpovedan, je skoraj gotovo – Pixel Fold je zelo resnična naprava z resnično ceno in celo resničnim datumom izdaje! Če še niste videli ekskluzivnih puščanj in upodobitev, tako izgleda Pixel Fold, in fant, ali izgleda … zanimivo!Zdi se, da je bil Pixel Fold sestavljen iz delov iz Galaxy Z Fold 4 (tečaji in sprednji zaslon), Xiaomi Mix Fold 2 (videti je, da se zloži, je opazno tanjši od Galaxy Fold in ima vodoravni trak za kamero) in Microsoftov Surface Duozahvaljujoč večjim okvirjem na notranji strani, na splošno tanjši videz.

Kakor koli že, element estetskega oblikovanja, ki bo razdelil večino mnenj, morajo biti veliki okvirji na vrhu in na dnu notranjega zaslona Pixel Fold. To je morda pravi čas, da omenimo, da je po mnenju Jona Prosserja splošna zasnova Pixel Fold zdaj zaklenjena, kar pomeni, da bi to morali pričakovati, ko bo telefon naprodaj maja 2023. , pravi Prosser. Iskreno povedano, nisem. Večji okvirji se vam ne zdijo grdi ali moteči – celo zdijo se kot dobro mesto za oprijem telefona, ko ga uporabljate v tabličnem načinu. Še več, zaradi skrajšanega zgornjega in spodnjega okvirja je to, kar se zdi dokaj visok zaslon, nekoliko bolj običajno, kar bi moralo biti boljše za porabo medijev.

Kot rečeno, okvirji na Pixel Foldu niso edina kontroverzna izbira, za katero se govori, da se je odločil Google, kar je dober znak za ceno Pixel Fold in potencialne konkurente …


Čeprav so nekatere specifikacije še vedno skrivnost, že vemo, kaj lahko pričakujemo od Pixel Fold; prinaša neverjetne prikaze

Ker poznam nekatere informacije, ki jih je pricurljal Jon Prosser, in česa sta Pixel 6 in Pixel 7 sposobna (Pixel 6 Pro in Pixel 7 Pro uporabljam že dolgo), mislim, da bi tukaj lahko naredil nekaj utemeljenih ugibanj. …

No, prva stvar, ki jo je treba opozoriti, pravzaprav ni ugibanje analitika zaslona Ross Young pravkar nam je povedal, kako velika naj bi bila zaslona Pixel Fold (te informacije manjkajo v Prosserjevem poročilu). Po Youngovih besedah ​​si ogledujemo 5,8 palca za zunanji zaslon in 7,6 palca za notranji zaslon, kar zveni sijajno in je nekje med superkompaktnima Oppo Find N in Galaxy Z Fold 4.

Pixel Fold in novi Tensor G2 – ujemanje nebo ali kombinacijo pekel?

Pixel Fold bo skoraj zagotovo deloval na naboru čipov Tensor G2. Je zelo pomemben del strojne opreme Pixel Fold, saj je odgovoren za napajanje vsega, kar počnete v napravi, pa tudi za splošno učinkovitost/vzdržljivost baterije.

Na žalost sta se učinkovitost in vzdržljivost baterije izkazala za enega največjih izzivov za zložljive telefone in moje izkušnje z njihovo uporabo Pixel 6 in Pixel 7 (Tensor, Tensor G2) ni bil ravno odličen, ko gre za učinkovitost.

Tensor in Tensor G2 milo rečeno nista bila najučinkovitejša nabora čipov, kar bi lahko bil razlog za zaskrbljenost, ko gre za življenjsko dobo baterije Pixel Fold. Poleg tega konkurenti iz Qualcomma (pomislite: Snapdragon 8 Gen 2) bi se lahko v tem pogledu izkazalo za daleč pred Googlom.

Pixel Fold Camera – šokantno, boljši od Pixela 7?

Na drugi strani, Pixel 7 in Pixel 7 Pro Snemate odlične fotografije in zelo dobre videoposnetke, zato lahko domnevamo, da s prvim zložljivim Pixelom ne bo nič drugače. Resnično zanimivo je, da upodobitve Jona Prosserja prikazujejo tri namesto dveh zadnjih kamer (kot so nekateri pričakovali)!

Glede na to je skoraj gotovo, da Googlu ni uspelo vgraditi iste kamere s 5-kratno periskopsko povečavo v Pixel Fold, zato ne pričakujte sistema zadnje kamere Pixel 7 Pro. Namesto tega bi lahko bila tretja kamera leča z 2- do 3-kratnim optičnim zoomom, ki bi Pixel Fold postavila nad vanilije Pixel 7, ko gre za vsestranskost (čeprav nekoliko pod Pixel 7 Pro).

Kontroverzno! Nebesno visoka cena Pixel Fold in težko ohišje – večje rdeče luči?

Zdaj pa kontroverzni del…

Po besedah ​​Johna Prosserja, ki je “zelo prepričan” v vse informacije o Pixel Foldu, ki jih je prejel od svojih virov, naj bi se Pixel Fold začel pri … 1.799 $, ali z drugimi besedami, ustreza začetni ceni Galaxy Z Fold- in 4. Nobenega dvoma ni, to mora biti najsvetlejša rdeča luč, ko gre za Pixel Fold in njegovo splošno privlačnost.

Google je z vsakim prednaročilom Pixela 7 Pro podaril uro Pixel Watch v vrednosti 350 USD, z vsakim prednaročilom Pixela 7 Pro Pixel Buds Pro in prej s Pixel 6 Pro celo slušalke Bose v vrednosti 400 USD. Poleg tega so vodilni telefoni podjetja cenovno precej dostopni, za začetek nižji od iPhone in Galaxy za 200 do 300 $.

Osebno sem pričakoval, da bo Pixel Fold lansiran pri 1400 do 1500 $, kar bi bila po mojem mnenju razumna cena. Seveda mora biti izdelava zložljivega telefona draga, vendar tudi izdelava Pixela 7 za 600 USD ni ravno poceni – navsezadnje je Googlov “običajni” paradni konj dejansko cenovno ugodnejši od večine svojih konkurentov.

Pixel Fold bo “restežka“, in to je to res ne tako super

Druga tema, ki jo je izpostavil Jon Prosser v svojem puščanju Pixel Fold, je bila, kako težak bo Googlov prvi zložljivi telefon. Na žalost se zdi, da ne ve točne teže telefona, vendar glede na njegove vire govorimo o “res prekleto težkem”. Oprosti za mojo francoščino.To naj bi pomenilo, da bo Pixel Fold težji od Galaxy Z Fold 4 in opazno težji od nekaterih prihajajočih kitajskih zložljivih telefonov Huawei, Honor in Xiaomi, za katere se govori, da so veliko lažji od tistega, kar mora narediti Samsung. ponudba.

Pixel Fold dobiva veliko pozitivnih odzivov uporabnikov Androida in iPhonea; nekateri so pripravljeni trgovati!

Čas je ključen za Googlov Pixel Fold; tekmovati z Galaxy Z Fold 5 in globalnim Xiaomi Mix Fold 3 je lahko težko

Na koncu, kot uporabnik Pixel 6 Pro in Pixel 7 Pro, ostajam precej optimističen glede Pixel Fold!

Zdi se, da Google išče ravno pravo mero “drugačnosti”, da bi svoj prvi zložljivi telefon ločil od drugih zložljivih telefonov na trgu, kar je točno to, kar je podjetje naredilo s serijama Pixel 6 in Pixel 7.

Seveda ostajata dve veliki zaskrbljujoči točki Cena in utež Pixel Fold, kar bi lahko zadostovalo, da ga večina ljudi, vključno z mano, ne bo uporabljala. Glede na govorico o ceni 1.800 $ bi Pixel Fold kupil edino, če na eBayu doseže vsaj 1.000 $, kar je, sodeč po padcu vrednosti telefonov, kot so Galaxy Z Fold 4 ter Pixel 6 in Pixel 7, bi se moralo zgoditi v hipu.

Na žalost za Google bo leto 2023 leto zložljivih telefonov in konkurenca iskalnemu gigantu ne bo olajšala! Seveda pričakujemo, da bomo Galaxy Z Fold 5 videli avgusta – Samsungov telefon naj bi bil (končno!) prenovljen. Galaxyju bo nato sledil (ali verjetno pred njim) Xiaomijev lastni in prvi globalno prodan zložljivi telefon Mix Fold 3. Xiaomi Mix Fold 3 se lahko izkaže za pomembnejšega, kot si mislite, glede na to, da je Mix ekskluziven za Kitajsko. Fold 2 je trenutno najlepša zložljiva naprava na trgu, hkrati pa je cenejša od Galaxy Z Fold 4, tudi če bi jo uvozili v ZDA ali Evropo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *