Končni izid tekme USMNT proti Walesu: ZDA odpirajo svetovno prvenstvo v Katarju z remijem po pozni enajstmetrovki Garetha Bala

Združene države so svojo vrnitev na svetovno prvenstvo zaznamovale z neodločenim izidom proti Walesu (1:1), s čimer so začele tekmo v skupini B. odličen gol Tima Weaha v prvem polčasu je bila pozneje razveljavljena z enajstmetrovko Garetha Bala proti koncu drugega polčasa, ko sta si strani delili točki. To je neodločen izid, ki ni ravno dober glede na to, da so bili Američani v prvih 45 minutah videti izjemno ostri, zahvaljujoč odlični žogi Christiana Pulisica, ki je moštvu prinesla vodstvo.

Toda v drugem polčasu je bila zgodba popolnoma drugačna, saj so Valižani vstopili v igro in imeli moštvo Gregga Berhalterja na vrvi. Manj kot 10 minut pred koncem je Walker Zimmerman, ki je bil na dnevu odličen, neprevidno prekršil Bala v kazenskem prostoru in dosodil enajstmetrovko. Matt Turner je moral od Turnerja ponoči opraviti velike obrambe, in medtem ko je dobil delež Balejeve enajstmetrovke, je strel zadel s preveč moči, da bi ga obranil. To bi se morda zdelo kot zapravljena priložnost, ko bi s tremi točkami Wales-Iran tekmo skoraj izločili. Namesto tega si bodo Američani zalizali rane in se pripravili na obračun na črni petek proti Angliji ob 14. uri po srednjeevropskem času.

Tukaj je nekaj utrinkov s tekme:

Odlično prebujenje v drugem polčasu

V Concacafu bi takšna predstava verjetno zadostovala za tri točke, a napake so kaznovane, ko si na vrhuncu. To ni kvalifikacijska tekma in potreben je bil le nepozaben napad Zimmermana, da je pokvaril odlično igro, ko je Bale svojo enajstmetrovko streljal v mrežo.

Bale je pozno izbral Tyler Adams in brcnil Kellyn Acosta, da bi preprečil priložnost za gol za odprto mrežo. To dokazuje, da ti trenutki lahko gredo v obe smeri, a največji “kaj če” noči temelji na razpoložljivosti Gie Reyne.

Nazaj na polno pripravljenost za Borussio Dortmund, Reynina neposrednost bi lahko naredila razliko pozno v tekmi, ko so Združene države metale stvari naprej. Toda Berhalter je namesto Tima Weaha uporabil Jordana Morrisa kot zadnjo zamenjavo. Novinarjem je po tekmi povedal, da bo Reyna na voljo za tekmo z Anglijo, kar je nakazalo, da je njegov status negotov za začetnico. Morris, ki je bil na igrišču približno 11 minut, ni imel veliko časa za učinek. Dobil je le tri dotike in ni uspel zaključiti niti enega križa. Prispevek v njegovem kratkem času na igrišču ni bil dovolj dober.

Skratka, USMNT so še vedno v dobri formi za uvrstitev v osmino finala, vendar so to otežili. Tudi če bi Anglija popravila svoje tekme, bi morale Združene države le izboljšati rezultat Walesa proti Iranu, da bi napredovale v naslednjo fazo, tako da po tem neuspehu ni vse pogubno. Če bi Wales nekako izgubil proti Iranu in bi Anglija premagala ZDA, bi lahko bili v dvoboju zmag in idi, da bi zaprli skupino, takrat pa bi USMNT še vedno nadzoroval njihovo usodo.

Pulisic mora biti zdrav

Cilj Walesa je bil Pulisica vreči na tla, da ne bi mogel vplivati. Kakorkoli že, med tekmo je bil nad njim štirikrat uradno storjen prekršek in načrt igre Walesa je večinoma deloval. Ko pa mu je Josh Sargent poslal žogo z glavo in mu je to omogočilo, da je odletel po sredini, je Pulisic zablestel, ko je prebil Weaha za prvi gol na tekmi.

Čeprav je njegova igra po nizih precej nezaželena, v reprezentanci ni veliko igralcev, ki bi lahko tako odprli igro kot Pulisic. Končal je tekmo proti Walesu, a je očitno trpel zaradi nenehnih izzivov. Proti Angliji se bo moral vrniti tja in driblati po njihovi zadnji liniji, sicer se bodo možnosti za zmago znatno zmanjšale. Vredno je spremljati njegov status, saj je naslednja tekma le štiri dni stran.

O kapitan, moj kapitan

Tyler Adams je bil več kot odličen. Bil je tam na vsakem koraku, ko so Združene države potrebovale nekoga, ki bi prekinil igre in pazil na Bala. Poskrbel je tudi, da so vse njegove podaje pristale na pravem mestu. Adamsa je včasih preprosto vzeti za samoumevnega, ker je tako konstanten, a na svetovnem prvenstvu in nositi trak v tako mladih letih, njegova zvezda najbolj sijala. Adams je osvojil tri spopade in imel dve prestreženi, medtem ko je pomagal zaščititi svojega srednjega branilca. Imeti Tima Reama za seboj je stvari olajšalo, saj se Adamsu ni bilo treba pretirano naprezati, saj je vedel, da lahko nekdo pospravi prijeme.

Želite več poročanja o svetovnem prvenstvu? Poslušajte spodaj in spremljajte Hiša prvakovdnevni nogometni podcast CBS Sports, ki vam prinaša vrhunske analize, komentarje, nasvete in več med velikimi igrami v Katarju.

Urnik

Lahko najdete popolno Razpored moške reprezentance Združenih držav Amerike tukajin spored za celotno svetovno prvenstvo v Katarju tukaj. Bodite na tekočem, kdo zbira zadetke in podaje na našem turnirju Tudi stran s statistiko svetovnega prvenstva.

  • Ponedeljek, 21. november: USMNT 1, Wales 1
  • Petek, 25. november: Anglija proti USMNT, 14:00 ET (Fox, Telemundo)
  • Torek, 29. november: Iran proti USMNT, 14:00 ET (Fox, Telemundo)

Tabela

SKUPINA B MP WDL GD PTS
Anglija 1 1-0-0 +4 3
Združene države 1 0-1-0 0 1
Wales 1 0-1-0 0 1
Iran 1 0-0-1 -4 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *