Končni izid Lions proti Giants: Niz zmag Detroita se je premaknil na 3 z zmago nad New Yorkom

Z lahkoto bi zanemarili niz dveh zmag Detroit Lions v 11. tednu. Ne le, da so se komaj prebili na obeh tekmah, ampak so te zmage prišle proti skromnim Green Bay Packers in Chicago Bears.

Vendar pa so v nedeljo levi podali veliko izjavo. Ko se je odpravljal v New York na tekmovanje s presenetljivimi Giantsi s 7-2, je Detroit dominiral v vseh vidikih igre. V napadu so Lionsi nabrali več kot 150 jardov na tleh in štirikrat našli končno cono. V obrambi so običajni napad Giantsov prisilili v tri izgubljene žoge.

Na koncu končni izid 31-18 ni preveč simbolen za dejansko konkurenčnost igre. Detroit si je v četrti četrtini priigral 18 točk prednosti in nikoli ni bil dosti bližje od tega.

Detroit je zdaj trikrat zmagal in pri rezultatu 4-6 je skoraj družbeno sprejemljivo govoriti o uvrstitvi v končnico. Velika priložnost vas čaka proti Buffalo Bills v četrtek, a za zdaj uživajte v zmagi.

Evo, kako se je vse zgodilo.

Prva četrtina

Levi so zmagali pri žrebu in udarjanju, s čimer so Giantsi prvi padli. Obramba Detroita je dobila hitro priložnost, da zapusti igrišče pri tretji in 7, Alim McNeill pa se je prebil skozi sredino črte za udarec in hiter tri-in-out.

Napad Lionsov je prvi udaril na tleh, nato pa premaknil palice pri grobem podajalcu, potem ko mu ni uspelo pretvoriti v tretjega. Jared Goff se je prikradel še tretjino, s čimer je Detroit potisnil na področje metov iz igre. Detroit je zapeljal znotraj 10-jardne črte Giantsov, toda na četrti in 2 se je Dan Campbell odločil udariti. 3-0 Levi.

Napad Giantsov se je nadaljeval brez gneč in znašli so se v ključnih četrtinah in 1 na sredini. New York se je preusmeril na punt in postavil prvi dol na 44-jardni črti Detroita.

Pri naslednji seriji padcev je Campbell sprejel zanimivo odločitev, da je zavrnil kazen zadrževanja, tako da je Giants dobil tretjino in 8 namesto sekunde in 19. New York je dokončal pretvorbo in jo na koncu premaknil v Lions’ 10-jardna črta. Nekaj ​​iger pozneje je branilec Giantsov Daniel Jones priplesal v končno cono z načrtovano vožnjo in New Yorku zagotovil vodstvo 6-3 velikani vodstvo po zgrešeni dodatni točki (odvrnil jo je John Cominsky).

Zdelo se je, da bo napad Detroita hitro zadel tri in ven, potem ko je bil njihov prvi hitri zaslon razstreljen zaradi izgube na 3 jarde. Toda Kalif Raymond je ujel tretji in daljši zaslon, se dvignil na noge in stekel za prvi dol. Začetni desni branilec Lionsov Evan Brown se je med igro poškodoval in zamenjal ga je Dan Skipper. Brown je zaradi poškodbe gležnja uradno naveden kot vprašljiva vrnitev. V drugem polčasu je bil degradiran v OUT.

Potem ko je Jared Goff zadel in je Williams tekel za 1 jard, se je Detroit v drugi četrtini soočil s tretjino in 9.

Druga četrtina

Goff se je boril za prvi down, vendar je bil poklican nazaj zaradi kazni zadrževanja na Peneiju Sewellu. Osebna napaka nad Jonahom Jacksonom je leve potisnila še dlje nazaj, kar je na koncu privedlo do udarca.

Detroit je še naprej nabijal Saquona Barkleyja – imel je samo 11 jardov na svojih prvih osmih nosilih – vendar se je Jones izkazal za večjo grožnjo, tako z nogami kot z roko. Jones je dosegel 9 jardov pri enem udarcu in še 7 jardov pri tretjem in 3. Giantse je izvlekel tudi iz drugega in dolgega udarca z zaključkom Kennyja Golladaya. Detroit se je sčasoma vendarle ustavil, potem ko ga je Jones zaradi poročanja prisilil, da ga je izključil. Velikani so udarili z Raymondom, ki je pošteno ujel na lastni črti 8 jardov.

Na tej vožnji je Jeff Okudah zapustil igro zaradi poškodbe in je bil razglašen za OUT kmalu po izstopu do konca igre ko je vstopil v protokol za pretres možganov.

Napad Detroita se je na nekaj kritičnih napak D’Andreja Swifta odzval s tremi točkami. Pri drugem padcu je ujel podajo in imel dovolj jardov za prvi pad, vendar je spodletel in izgubil dodatna 2 jarda, čeprav si je opomogel. Dali so mu žogo na tretji in prvi v napadu, toda Swift je potreboval predolgo, da je zmanjšal polje, in je prišel krajši za 2 jardi.

Toda novinec Aidan Hutchinson je s tem impresivnim prestrezanjem s konico prsta vrnil žogo nazaj proti napadu Lionsov:

Nekaj ​​iger pozneje ga je Jamaal Williams udaril in Lionsom dal a 10-6 levov svinec.

Čeprav je New York lahko premaknil žogo navzgor po sredini v naslednjem udarcu, je Jerry Jacobs naredil lepo tretjino in petico z dobrim pokritjem. Vrnil je žogo Detroitu na črti 32 jardov le dobri dve minuti pred koncem.

Dober met v igri in akciji je našel Amon-Ra St. Brown je bil na široko odprt za 32 jardov, po 15-jardni vožnji Williamsa pa so bili levi v rdečem območju. Blok nazaj na Sewellu jih je potisnil nazaj, toda St. Brown je hitro pobral 15 jardov nazaj in Brock Wright je ujel tretjo in 2 podajo s sklopko, ki je Detroit pripeljala do črte 1 jarda. Williams je zadel drugič na tekmi – in 11. v sezoni 17-6 Levi.

Kotni branilec Jerry Jacobs je padel, potem ko je vrnil udarec, vendar je odšel na lastno moč in se vrnil v drugem polčasu.

44 sekund pred koncem in brez odmora so Giants poskušali zmanjšati vodstvo Detroita. Velika podaja na 19 jardov na tretji in 10 jim je dala priložnost, vendar so bili na koncu odpuščeni, s čimer se je končal polčas.

Tretja četrtina

Justin Jackson je levom omogočil lep začetek drugega polčasa z vrnitvijo udarca vse do črte 44 jardov. Detroit je zamudil veliko igro, potem ko je povratnik Jason Cabinda izpustil podajo, ki bi šla vsaj 15 jardov. Toda Goff je pretvoril tretjino in 9 s 13-jardno podajo Tomu Kennedyju. Takrat je začela prevladovati igra Lions run. Jackson je zbral 10 jardov, Swift pa mu je sledil s 16 jardi. sv. Brown jih je znižal na črto 1 jarda in spet je bil čas Jamaala Williamsa za veliko uvodno akcijo. 24-6 Levi.

Napad Giantsov je poskušal odgovoriti, potem ko je izvedel podajo na 24 jardov Dariusu Slaytonu na zgodnji tretjini in 4. Toda New York jo je kasneje pobral na četrti in 5, Jones pa jo je vrgel neposredno varnostniku Lions novinca Kerbyju Joseph, ki ga je pobral in vrnil na 41-jardno črto Giantsov.

Detroit ni mogel izkoristiti posesti, ki je sledila, toda Jack Fox je z lepim udarcem zadel Giantse na njihovi lastni črti 7 jardov.

Jones je dal prednost Giantsom z 18-metrsko podajo Slaytonu. Toda trije zaporedni nepopolni udarci na sredini so prisilili še en udarec Giantsov in levi so začeli svojo naslednjo vožnjo na lastni črti 9 jardov s tremi minutami pred koncem tretje četrtine.

Toda Detroit je spet šel trikrat in vrnil žogo Giantsom na njihovi lastni črti 33 jardov le nekaj več kot minuto pred koncem. Levi so imeli priložnost dobiti bodalo zgodaj na četrtem in 1, toda Jones je pobral 15 jardov vratarja QB.

Četrta četrtina

Jones je hitro spravil Giantse znotraj črte 10 jardov z nekaj meti čez sredino in še enim vratarjem QB. In Matt Breida je zadel s črte treh metrov, da je zadel 24-12 Levi le dve minuti v četrtini. Dodatna točka se je odbila od pokončnega.

Detroit se je izognil še enemu tri-in-outu z lepo podajo Kalifa Raymonda z 21 jardov, s čimer je leve postavil na sredino igrišča. Na tretji in 7 je Goff našel St. Rjava za pomemben dvig na 17 jardov. Toda napad Detroita je tam zastal in namesto da bi v vetrovnem vremenu poskusili z 52-metrsko meto, so levi zahtevali enajstmetrovko med igro in udarjali. Fox jo je poslal skozi končno cono za povratni udarec.

Velikani, ki so zaostajali za 12, so imeli 8:45, da dosežejo dva zadetka in se še enkrat vrnejo. In čeprav je Jones naredil pretvorbo sklopke na tretji in 15, je Will Harris udaril Isaiaha Hodginsa in odvzel žogo, s čimer je izsilil napako, ki jo je Hutchinson rešil na 33-jardni črti Giantsov.

Jackson je poskrbel, da preobrat ni šel v nič, saj je tretji niz Lionsov odtrgal impresivno 27-jardno vožnjo do 2-jardne črte Giantsov. Čeprav je bil Swift sprva ustavljen zaradi izgube na 2 jarda, je v naslednji igri zadel 4 jarde in uspel 31-12 Levi ura je še 6:10.

Jones je hitro pregnal Giants po igrišču, ko so Lions igrali brez pokritosti. Richie James je zadel in New York se je umaknil na dva, a po velikem padcu ni bilo dobro. Levica je pustila rezultat 31-18 Levi s preostalim 4:20.

sv. Brown je vrnil Giantsov udarec s strani. Nekaj ​​prvih padcev v napadu Lions je dokončno končalo igro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *