Knicksi se vračajo k starim navadam izgubljanja proti Warriorsom

SAN FRANCISCO – Knicksi so zapustili tekmo v Denverju.

Njihova izboljšana obramba, njihovo ustvarjanje strelov, njihova proizvodnja s klopi — nič od tega ni pricurljalo v Bay Area.

Knicksi niso bili videti kot ekipa, ki je izvajala zaporedne napade Jazz in Nuggets v prvi četrtini v torek in sredo, in si niso mogli opomoči. V teh usodnih prvih 12 minutah so Knicksi zaostajali za 16 in obrambo obravnavali kot izbirno vajo, z brezskrbnim rokovanjem z žogo. Pozitivne vibracije iz teh dveh zmag so bile oddaljen spomin, saj so branilci naslova Warriors v petek zvečer v Chase Centru igrali z njimi v enostranski zmagi s 111-101.

“Drugo, tretjo in četrto četrtino smo odigrali tako, kot smo morali v prvi četrtini. Toda dali smo jim takšno blazino, da si nismo dali prave priložnosti,« je dejal trener Tom Thibodeau.

Steph Curry je končal z rekordnimi 24 točkami.
Stephen Curry je končal z rekordnimi 24 točkami.
Getty Images

Knicksi (8-8) so se pogosto borili v obrambi, brez položaja, saj jih je gibanje žoge Bojevnikov vezalo v vozle. Njihov napad je pogosto povzročil izsiljene udarce ali napake pri vodenju žoge. Golden State je vstopil v igro s srednjim rezultatom 6-9, a zagotovo ni bil videti kot ekipa, ki se je mučila na začetku sezone. Bojevniki so zadržali Knickse pri 34,5-odstotnem metu, izsilili 16 izgubljenih žog in sami zadeli 18 trojk.

Stephen Curry je driblal in delal kroge okoli Knicksov, dosegel 24 točk ob 10 podajah, Andrew Wiggins (20 točk) pa je bil veliko boljši Kanadčan na igrišču, ki je nadigral težavnega RJ Barretta, ki je dosegel 18 točk, a dosegel le 6 za- 10. -19 od tal in 1-za-6 iz razpona za 3 točke.

Julius Randle, ki se ni mogel približati virtuozni igri, ki jo je pokazal proti Nuggets v sredo, je končal pri 20 točkah in sedmih skokih. Jalen Brunson je zgrešil 11 od svojih 13 metov v neučinkoviti predstavi s 13 točkami. Da bi bile stvari še hujše, je Cam Reddish v tretji četrtini utrpel poškodbo dimelj in po besedah ​​Thibodeauja je njegov status dan za dnem.

Tom Thibodeau se odzove na poraz Knicks proti Warriors.
Tom Thibodeau se odzove na poraz Knicks proti Warriors v petek zvečer.
AP

“Igral sem grozno,” je dejal Brunson, običajno odgovoren po porazu. »To je fokus vsega. Igral sem grozno.”

Rezervni center Jericho Sims je bil najboljši igralec Knicksov, saj je v 27 minutah dosegel dvojnega dvojčka z 10 točkami in 10 skoki.

Knicksi so zgrešili prvih 10 poskusov za tri točke in 26 od svojih prvih 31 metov v celoti. Obi Toppin je izvedel par zakucanj, zadel zgornji del table s trojko in preprosto padel, ko je žogo po odboju odnesel na igrišče. Barrett, ki se je še vedno boril z metom (izvedel je enega od svojih zadnjih 23 poskusov za 3 točke), je zadel obrobo pri poskusu podaje iz igrišča. In nikjer ni bilo obodne obrambe Knicksov, izboljšane na začetku potovanja.

Andrew Wiggins zadene Juliusa Randla v drugem polčasu.
Andrew Wiggins zadene Juliusa Randla v drugem polčasu.
AP

Bojevniki so zadeli sedem od svojih prvih 13 poskusov z velike razdalje in vodili z dvomestno številko le 3:34. Golden State je imel po eni četrtini 16 točk prednosti in je povišal za 21, potem ko je Curry šel za njim in zadel za dvojno ekipo komaj dve minuti pred koncem polčasa.

“Igrali so le malo hitreje od nas,” je dejal Brunson. “Malo smo si olajšali vstop v igro.”

Knicksi so na tej točki končno odgovorili in začeli niz 11-1, da bi ob odmoru prišli na 11. Randle, ki je oživel po mirnem začetku, je dosegel devet od teh točk. To je bil obvladljiv primanjkljaj, glede na to, da so bili Knicksi nadigrani, nadigrani in nadigrani s strani Bojevnikov v prvih 24 minutah.

Knicks
Knicksi so se ob porazu vrnili na stara pota.
AP

Toda drugi polčas se je začel skoraj tako, kot se je večji del prvega polčasa: Randle in Barrett sta izsilila povratne udarce, Curry pa je zadel trojko. Vodstvo Warriorsov se je kmalu vrnilo na 16, potem ko je Curry našel Draymonda Greena povsem samega na vrhu loka za njihovo 13. trojko večera.

Knicksi so znižali na osem s 5:54 pred koncem četrte četrtine, a bližje niso mogli. Bojevniki so s serijo 13-3 iztržili zmago.

“Še vedno imamo možnost, da naredimo odlično potovanje,” je dejal Randle. “Čakamo še dve tekmi, še dve zmagljivi tekmi. Imamo priložnost, da naredimo odlično potovanje in se vrnemo domov zelo dobro.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *