Klay Thompson je na udarcu globoko, kar Warriorse postavlja v dilemo

Začnimo s surovimi številkami. Govorijo o grdem začetku sezone Klay Thompson zgodba. Na 12 tekmah ima manj točk (181) kot metov (185). Je utelešenje skrajne neučinkovitosti v ligi NBA.

Skupnost naprednih analitikov daje prednost resničnemu odstotku strela kot meritvi. Uravnoteži vrednost 3s, 2s in prostih metov, da izčrpa uravnoteženo število. Če imate pravi odstotek strela med srednjimi in visokimi 50-imi, ste povprečni. Če je 60 in več, ste učinkoviti. Če je vaše ime Steph Curry — dosegel je 459 točk pri 290 poskusih v 14 tekmah — trenutno ima noro pravi odstotek meta 70,1.

Thompsonov pravi odstotek meta je 47,1. Od 164 igralcev, ki so v tej sezoni zadeli vsaj 100 metov, je to četrti najslabši. Thompson ima samo višji pravi odstotek strela kot Jabari Smith Jr., James Bouknight in Killian Hayes. Smith je novinec v težavah. Bouknight je igralec drugega leta na klopi, ki ima težave Sršeni. Hayes je najmanj učinkovit ofenzivni igralec v košarki.

Ta številčna realnost, odsotnost timskega konteksta, ustvarja problem za Bojevniki. Smith, Bouknight in Hayes niso izjemni strelci. To je Thompson. Zadene 15,4 udarca na tekmo, kar je največ za Warriorsi, pred njimi Andrew Wiggins in Jordan Poole. Ko je igralec s stopnjo uporabe 25,1 tako neučinkovit, to seveda zmanjša napad.

Zdaj pa dodajmo nekaj konteksta ekipe in povečajmo tretjo četrtino v sredo zvečer v Phoenixu. Obrambni postanki lahko ustvarijo potreben zagon. Bojevniki so trenutno med zadnjimi petimi NBA obramba. Ne ovirajo jih veliko. Torej, ko to storijo, je še dodatno pomembno, da izkoristijo prednost in ustvarijo tek.

Več let je veliko teh tekov sprožil Thompsonov prehod 3 zgodaj v uri. Toda Thompson trenutno dosega 33 odstotkov metov na 3s, kar je drugi najnižji med 10 najboljšimi strelci lige. Samo Kelly Oubre Jr. — se ga spomniš? — ima nižji trenutni odstotek od 3 točk.

Tukaj torej Warriorsi zamujajo v tej tretji četrtini, zaostajajo 90-83, še vedno pa so v igri, ker Steph Curry je na poti do večera s 50 točkami. Ustavijo se pri obrambi. Curry potisne skakalca v ospredje. ena Sončki branilec zaostaja za igro in ustvari priložnost pet proti štiri. Bazen je široko odprt na levem krilu. Draymond Green na njem je Cam Payne. Obstaja več področij za napad in izkoriščanje.

pojdi globlje

POJDI GLOBLJE

Thompson: Celo čarovnija Stepha Curryja ne popravi tistega, kar pesti Warriorse

Toda Thompson samo lovi in ​​strelja z 19 na uri za strele, medtem ko njegovi soigralci gledajo nekoliko ogorčeno. Gospodična spusti Thompsona na 5 od 14 na noč.

Hiter preobrat je povzročil neusklajenost, ko so se Warriorsi razpršili v prehodu. Curry je tako ostal na varovanju Deandre Ayton v objavi. Toda Curry ima dovolj mišic proti Aytonu in center Suns se poda na dolg zadetek, ki pa ga zgreši. Je še ena redka obrambna postaja. Curry zgrabi še en odboj in ga vrže Thompsonu, da bi pospešil tempo.

Toda Thompson to izkoristi kot še eno priložnost, da pokliče njegovo številko in poskusi oditi. Zadene še eno dolgo, na pol konkurenčno trojko globoko na desnem krilu, medtem ko Wiggins sedi široko odprt v desnem kotu. Wiggins je v tej sezoni 9 od 19 iz kota.

Pomembno je, da si ogledate Greenovo reakcijo spodaj. Pod obročem ima Paynea spet na sebi, vendar vidi Thompsona, da zadene še en zgodnji 3, preden se uresniči kakršna koli akcija. To je naredilo Thompsona 5 od 15. Green je imel očitno dovolj. Energija za vrnitev v obrambo je bila izčrpana iz njegovega telesa. Gre nazaj. Storjen je bil prekršek. Curry razočarano udari žogo in dobi tehnično napako.

Po tehnični tehniki Curryja je Steve Kerr zahteval timeout. Ko se je oddaja ESPN vrnila, je bilo na mikrofonu slišati Kerra, ki je prosil svojo ekipo, naj zaupajo drug drugemu, medtem ko sta bila Curry in Green še vedno videti nekoliko vznemirjena.

“To je samo igra za pobiranje,” je dejal Kerr. “V nekem trenutku morata obstajati kolektivno zaupanje in konkurenčnost, ker vsak poskuša to storiti sam.”

Kerr je to besedo ponovil v svojih komentarjih po tekmi novinarjem v Phoenixu.

“Da ga najdemo, moramo vse vključiti,” je dejal Kerr. “Vsi morajo biti na istem, kar zadeva samo skrbi za zmago.”

Curry je ponovil podobno sporočilo.

“Osredotočite se na ekipo, karkoli že to pomeni za vse,” je dejal Curry. »Vsi smo drugače zgrajeni. Vsi vidimo igro drugače. Toda če je vaša energija lahko osredotočena na ekipo, pa naj bo to vokalno, ali je to vaša energija ali govorica telesa. Ne glede na to, kako je žrtev videti, običajno ustvari dobre vibracije. Lahko se hraniš z njim. Ne morete biti obsedeni s statistiko in tem, kako izgleda, ker se igra ne igra tako. Ne moreš si želeti tistega večera, če nisi osredotočen na zmago.”

Curry v tem odgovoru ni neposredno imenoval Thompsona, besede pa veljajo za več situacij, ki so na seznamu. Individualne prednostne naloge so določile borbe teh bojevnikov v prvi sezoni. Predsezona je bila vse o pogovorih o pogodbah in brcanju. Poskušali so jih prisiliti James Wiseman minut v poskusu povečanja svoje kariere. Med Jordanom Poolom kot začetnikom in igralcem s klopi je bila velika razlika. Rotacijski izbori se vedno zdijo kot odločitev med jedrom dinastije in naslednjim obdobjem.

Toda v sredo zvečer so bile Thompsonove težave v središču pozornosti. Neuspehi se kopičijo in zdelo se je, da je tisto ambiciozno in spodletelo zaporedje tretje četrtine požiralec, ki je posrkal življenje Bojevnikom.

“Klay še naprej pada in se vsako noč poskuša rešiti iz padca na začetku sezone,” je povedal Kerr novinarjem v Phoenixu. »Nocoj je izvajal pritisk. Fant ima veliko težo na svojih ramenih zaradi poškodb in tega, kar se trenutno počuti. Klayu moramo pomagati in mu pomagati, da se umakne s poti. Ko bo lahko premagal svojo frustracijo, bo igra prišla k njemu. Dober bo in bo igral na res visoki ravni, saj jo še ima. Klay ga še ima. Vemo, koliko je Klay naredil za to franšizo in Bay Area. Pomagali mu bomo prebroditi to in prišel bo tja.”

pojdi globlje

POJDI GLOBLJE

Draymond o mladosti Warriors in ‘resničnih bojih’: ‘Trenutno ne izgubljam spanca’

Bojevniki so hitro nadaljevali z Wisemanovim eksperimentom in ga umaknili iz rotacije, ker je to negativno vplivalo na možnost ekipe za takojšnjo zmago. To je isti razlog Jonathan Kuminga in Moses Moody ostanejo na robu rotacije kljub temu, da potrebujejo več ponovitev za razvoj.

V svetovnem zgodovinskem kontekstu bi lahko enako rekli za Thompsona, dokler si ne opomore od padca. Ko drug igralec v vaši ekipi doseže največ 35 odstotkov svojih metov, je najlažji odgovor zmanjšati in omejiti negativni učinek. Toda zdi se, da Warriorsi nameravajo pustiti Thompsona, da odjaha, ker se je v preteklosti pogosto izkazal. Knjige rekordov kažejo, da je to drugi najboljši strelec za tri točke v zgodovini lige.

“Udarci Klaya Thompsona so bili vedno takšni, za katere ne bi nikomur drugemu rekli, da jih izvaja zaradi njegovih sposobnosti in dela, ki ga vloži,” je dejal Curry. “V prejšnjih sezonah je začel počasi. Največja stvar – to povemo JP-ju, povej Klayu to, povej sebi to – moraš pustiti, da igra pride k tebi. Težko nas je premagati, še posebej, ko ekipe vedo, ali greste. Verjetno bodo imeli povečan občutek zavedanja v zgodnjih igrah, ker se bojijo, kako je Klay videti na svojem vrhuncu. Naj torej igra pride k vam. Bodite potrpežljivi in ​​zaupajte, kako igramo kot ekipa, ki ustvarja dobre mete. Njegova prisotnost navzven spremeni igro z dvema nogama na tleh, saj zahteva pozornost ne glede na to, kako izgledajo številke. Prišli bodo. Samo verjemi v to.”


(Zgornja fotografija: Christian Petersen / Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *