Kje je bil in kdaj pride?

Druga izdaja Tesla Roadsterja je bila prvotno predvidena za proizvodnjo in dostavo leta 2020, vendar dve leti kasneje avtomobil še vedno ni bil izdelan in podrobnosti so še vedno redke. Tukaj je tisto, kar vemo o naslednji generaciji Tesla Roadster.

Izvršni direktor Tesle Elon Musk je leta 2017 med razkritjem Tesle Semi predstavil naslednjo generacijo Tesla Roadster. Ni bilo pričakovano in Musk je presenetil vse v sobi, ko je bil novi dizajn objavljen gledalcem. Od takrat so bile objavljene različne podrobnosti, vendar še vedno ostaja nejasno, kdaj bo vozilo dejansko začelo serijsko.

Roadster bi lahko lebdel

Musk je leta 2018 razkril potencialni paket SpaceX za Roadsterja, ki bi uporabljal potisne motorje s hladnim plinom SpaceX za omogočanje kratkoročnih zmogljivosti lebdenja. Tesla je ta potencial večkrat ponovil in opisal potencialni čas pospeška 0-60 MPH 1,1 sekunde. Še vedno ni jasno, ali bo FAA imela kaj povedati o morebitni sposobnosti lebdenja vozila, vendar bi bil čas 0-60 1,1 sekunde Teslin najhitrejši s precejšnjo razliko in eden najhitrejših na Zemlji.

Še vedno lahko rezervirate Tesla Roadster

Rezervacije za Tesla Roadster so še vedno na voljo na Tesla.com. »Rezervacije Roadsterja zahtevajo začetno plačilo s kreditno kartico v višini 5000 $ in plačilo z bančnim nakazilom v višini 45.000 $ v 10 dneh. Rezervacije niso dokončne, dokler ne prejmete plačila z bančnim nakazilom,« pojasnjuje Tesla. Rezervacije za Roadster serije Founders so zaključene.

Zasluge: Tesla

Proizvodnja Tesle Roadster naj bi se začela leta 2019, 2020, 2021, 2022 in zdaj 2023.

Datumi proizvodnje Tesle Roadster so se v zgodovini vozila večkrat premaknili. Potem ko naj bi se proizvodnja začela leta 2019 z dobavami leta 2020, je Tesla preusmerila proizvodnjo na “naslednjih 12 do 18 mesecev” med objavo poslovnih rezultatov v drugem četrtletju 2020. To je proizvodnjo potisnilo na sredino leta 2021, ko je divjala pandemija in zmanjšala proizvodnjo v celotni industriji .

Januarja 2021 je Musk ponovno preložil proizvodnjo na leto 2022 in izjavil, da bi moral biti inženiring na vozilu končan do konca lanskega leta.

Konec leta 2021 je Musk ponovno prestavil proizvodnjo na leto 2023, dokler se Tesla ne izogne ​​”mega drami” z dobavno verigo leta 2022. Relativno ni znano, ali Dobavna veriga 2022 je bila “mega drama”, saj je opis objektiven. Vendar pa obstaja veliko indicev, da bi lahko bil Tesla naslednje leto pripravljen na uvedbo nekaterih novih izdelkov v svojo ponudbo.

Cybertruck naj bi začel proizvajati v začetku prihodnjega leta in vozilo z majhno serijo, kot je Roadster, bi lahko bilo odličen preizkus Tesline odpornosti in zdravja dobavne verige, če bo leta 2023 začela s proizvodnjo superšportnika.

Teslo Roadster bodo verjetno izdelovali v Kaliforniji

Tesla bo vozilo verjetno izdelala v Kaliforniji.

“Mislimo, da bi bil verjetno Tesla Roadster, prihodnji program, smiseln tudi v Kaliforniji,” je med družbo dejal Musk. Razpis o zaslužku v drugem četrtletju 2020.

Fremont je edina tovarna, ki trenutno proizvaja vse štiri modele Tesla, in še naprej proizvaja manj serijska vozila, kot sta Model S in Model X, ki predstavljata le majhen odstotek vseh pošiljk podjetja vsako četrtletje. Fremont je omejen s prostorom, vendar dokumenti in drugi načrti kažejo Tesla širi tovarno narediti prostor za več projektov.

Nepričakovano bo proizvajalec avtomobilov izdelal Akumulatorji Cybertruck v tovarni Fremontbaterija 4680 pa je bila zgrajena na ulici v Teslinem obratu Kato Road.

Gigafactory Texas bo v prihodnosti rezerviran za množično proizvodnjo Model Y, Cybertruck in potencialno Semi.


Če želite videti Roadster danes, je to zdaj na ogled v avtomobilskem muzeju Petersen v Los Angelesu v okviru razstave “Inside Tesla: Fueling the Electric Revolution”.

Rad bi slišal od vas! Če imate kakršne koli pripombe, pomisleke ali vprašanja, mi pišite na joey@teslarati.com. Kontaktirate me lahko tudi na Twitterju @KlenderJoeyali če imate nasvete o novicah, nam lahko pošljete e-pošto na tips@teslarati.com.

Kaj se je zgodilo s Teslo Roadster? Tukaj je tisto, kar vemo.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *