Kitajska osumljena kopičenja zlata za ‘zmanjšanje odvisnosti od dolarja’ – novice o ekonomiji Bitcoin

V prvem tednu novembra je poročilo Svetovnega sveta za zlato (WGC), ki zajema svetovno povpraševanje po zlatu v zadnjem četrtletju, navedlo, da so centralne banke po vsem svetu v tretjem četrtletju 2022 kupile skoraj 400 ton zlata. Študija je zapisala, da je bilo to »največ evidentirano,« raziskovalci WGC pa so opazili tudi »pomembno oceno neprijavljenih nakupov«. Poročilo, objavljeno 22. novembra, zdaj pravi, da je skrivnostni kupec zlata verjetno Kitajska, in nadaljuje, da je država “kupila znatno količino zlata od Rusije.”

Tržni analitik pravi, da bo skrivnostni kupec zlata v tretjem četrtletju verjetno Kitajska

Po mnenju a poročilo poroča japonska tiskovna agencija Nikkei, naj bi Kitajska kopičila zlato za “zmanjšanje odvisnosti od dolarjev”. Sledi poročilo Nikkei nedavna študija objavil Svetovni svet za zlato (WGC), ki prikazuje veliko količino zlata, ki so ga v zadnjem četrtletju kupile svetovne centralne banke.

Takrat je poročilo WGC nadalje navajalo “neprijavljen nakup” in skrivnostnega kupca, ki je pridobil znatne količine plemenite kovine. Vendar pa četrtletno poročilo WGC ne razkriva identitete skrivnostnega kupca zlata.

Članek Nikkei nakazuje, da naj bi bil skrivnostni kupec Kitajska, cilj te poteze pa je zmanjšanje odvisnosti Kitajske od ameriškega dolarja. V pogovoru z novinarjem Nikkeija je analitik za plemenite kovine Koichiro Kamei za publikacijo povedal, da je bila velikost nakupa zlata s strani skrivnostnega kupca “nezaslišana”.

Poročilo: Kitajska osumljena kopičenja zlata za
Kitajska naj bi med letoma 1842,60 do 1948.31 ton zlata, glede na statistiko, ki jo je zabeležil Svetovni svet za zlato. Podatki iz marca 2022 kažejo, da je bila Kitajska šesta država z največjimi rezervami zlata. Druga poročila verjamejo, da ima Kitajska morda veliko več zlata, kot je bilo zabeleženo od leta 2019.

Tržni analitik Itsuo Toshima meni, da je država verjetno kupila veliko količino zlata od Ruske federacije. “Kitajska je verjetno kupila veliko količino zlata od Rusije,” je Toshima povedal novinarju Nikkeija.

To ni prvič, da je bila Kitajska skrivnostna glede svojih nakupov zlata, saj Kitajska ni aktivno poročala o svojih zalogah in nakupih zlata od leta 2019. Poleg tega je Ljudska banka Kitajske leta 2015 presenetila svet, ko je javnost izvedela, da centralna banka od leta 2009 na skrivaj hranil na tone zlata.

Kitajska shema kopičenja zlata je ena od mnogih potez, katerih cilj je morda oddaljiti državne finance od ameriškega dolarja. Konec oktobra ekonomisti razpravljali da bi lahko Rusija in Kitajska potencialno razvili z zlatom podprto valuto, ki bi lahko spodkopala dolar.

Nadalje Rusija in članice držav BRICS odkriti junija načrtuje oblikovanje nove mednarodne rezervne valute. Savdska Arabija zahtevano da se takrat pridruži tudi državam BRICS.

Konec oktobra je avtor knjige Bogati očka, revni očka Robert Kiyosaki, citiran Zahteva Savdske Arabije za pridružitev BRICS kot eden od razlogov, zakaj verjame, da je ameriški dolar toast. Članek Nikkei tudi ugotavlja, da je kitajska vlada “razbremenila ameriške obveznice” in da se je Kitajska pred kratkim znebila milijardnega dolga ZDA.

Tržni analitik Toshima je uradnemu piscu Nikkeija Munemasi Horiju povedal, da je “Ljudska banka Kitajske verjetno kupila nekaj več kot 2000 ton zlata Centralne banke Ruske federacije.”

Statistika WGC pravi, da je imela Ruska federacija približno 2.298,5 metričnih ton zlata od januarja 2022. Medtem ko naj bi bila Kitajska šesta največja država glede na količino zlata, ki ga ima v rezervah, naj bi bila Rusija četrta največja država v Evropi glede na zlate rezerve.

Oznake v tej zgodbi

države BRICS, Rezervna valuta BRICS, Centralna banka Ruske federacije, Centralne banke, Valuta, podprta z zlatom, mednarodne rezervne valute, Japonski Nikkei, Munemasa Horio, Nikkei, Nikkei Azija, PBOC, Ljudska banka Kitajske, Rusija, Savdska Arabija, ameriške obveznice, ameriški dolg, ameriški dolar, Združene države, Poročilo WGC, Svetovni svet za zlato

Kaj menite o poročilu, ki pravi, da Kitajska kopiči zlato, da bi zmanjšala svojo odvisnost od ameriškega dolarja? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Jamie Redman

Jamie Redman je voditelj novic pri Bitcoin.com News in novinar s področja finančne tehnologije s Floride. Redman je aktiven član skupnosti kriptovalut od leta 2011. Navdušuje Bitcoin, odprtokodno kodo in decentralizirane aplikacije. Od septembra 2015 je Redman za Bitcoin.com News napisal več kot 6000 člankov o motečih protokolih, ki se pojavljajo danes.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *