Kirk Cousins ​​​​in Dak Prescott ne igrata kot MVP, a sta naredila dovolj, da sta Vikings, Cowboys postala kandidata za končnico

FRISCO, Teksas — Dak PrescottNjegova izjava ni bila hiperbola.

Seveda po nominalni vrednosti Dallas Cowboys‘ obisk Minnesota Vikings ta vikend je pred posezonskim razporedom.

Ko pa je branilec Cowboysov dejal, da je dvoboj med ekipama s 6-3 (Dallas) in ekipami z 8-1 “tekma končnice”, ni navijal le za okolje ali vložke. Namesto tega ta novembrska igra konferenčnih sovražnikov resnično vključuje dve ekipi, ki sta trenutno upravičeni do posezonske sezone. Ekipi pa je skupna pomembna lastnost: zmagujeta brez verjetnega MVP branilca.

Ob vstopu v 11. teden sezone lige NFL postaja jasno, katere ekipe so v končnici lige. Deset jih je dobilo vsaj dve tretjini svojih iger, od katerih jih pet igrajo igralci s petimi najboljšimi možnostmi za osvojitev naslova MVP te sezone NFL, na BetMGM.

The Kansas City ChiefsPatrick Mahomes (+125), Buffalo BillsJosh Allen (+500), Philadelphia EaglesJalen Hurts (+500), Miami DolphinsTua Tagovailoa (+500) in Baltimore RavensLamar Jackson (+1200) na vrhu seznama. Noben drug igralec ni boljši od +2500.

Čeprav nobeden od teh petih igralcev ne deluje izolirano, je njihova učinkovitost podajanja tesno povezana z njihovo potjo do končnice. Tagovailoa vodi v ligi z oceno podajalcev 118,4, kar je meritev, ki upošteva poskuse podaj, zaključke, jarde, touchdowne in prestrezanja. Hurts je tretji, Mahomes četrti, Allen sedmi, Jackson pa osmi.

Cousins ​​​​in Prescott sta medtem objavila 20. oziroma 24. oceno najboljših podajalcev.

Ob tem se postavlja vprašanje: Kakšno vlogo je imel vsak branilec pri hitrem začetku svoje ekipe? In kako bo to vplivalo na njun dvoboj ta vikend?

Dotik sklopke

Cousins ​​​​je bil dosleden, če ne elita. Imel je enega do dva touchdowna na tekmo, v povprečju je dosegel malo manj kot interception na tekmovanje in proizvedel 261,8 jarda na tekmo po zraku, kar je osmi največ med branilci lige.

Njegovo razmerje med dotikom in prestrezanjem je padlo z lanskoletnih impresivnih 4,7 večkratnikov (33 proti 7) na trenutnih 1,75 (14 proti 8). Toda Cousins ​​​​je usmrtil, ko je bilo najbolj pomembno, saj so Vikingi dobili sedem od osmih iger z eno ali manj. Noben branilec letos ni vodil več zmagovitih voženj kot pet Cousinsovih. Noben podajalec ni presegel njegovih petih vrnitev. Potem ko so Vikingi v minuli sezoni osem od devetih izgubili z eno posestjo žoge, je zagon osupljiv.

Kvoterback moštva Minnesota Vikings Kirk Cousins ​​​​(8) v tej sezoni ne daje presenetljivih številk, a opravi delo, ko je to pomembno.  (AP Photo/Daniel Kucin Jr.)
Quarterback Minnesota Vikings Kirk Cousins v tej sezoni ne postavlja osupljivih številk, ampak opravi delo, ko je to pomembno. (AP Photo/Daniel Kucin Jr.)

“Iskanje teh centimetrov,” je dejal Cousins ​​​​. »Raje se ne bi zanašal na to igro na koncu vsake tekme, a razumete, da se v tej ligi ponavadi spustijo do zadnjega udarca. In tudi te igre. Ker smo preizkušeni v bitkah, mislim, da je to dobra stvar za nas.

“To nam bo pomagalo, da gremo naprej.”

Vikingi so izvedli sedmi najbolj eksploziven mimoidoči napad z bogatim arzenalom orožja. Sprejemniki Justin Jefferson in Adam Thielen ponujata Cousins ​​dosledno zanesljive tarče. Tudi Minnesota je takoj vključila tesen konec TJ Hockenson v dveh igrah od takrat ga pridobiti ob trgovalnem roku. Jeffersonovi triki so navdušili ligo prejšnjo nedeljo, ko je ukradel tarčo na četrti in 18 iz rok branilca Billsa. Njegovih 1.060 sprejemnih jardov je na drugem mestu za Miami Dolphins Tyreek Hill (1,148). Jeffersonov tekaški instinkt, hitrost in elitni nadzor telesa bi verjetno prinesli uspeh večini mimoidočih. Toda Cousins ​​si zasluži zasluge za svojo povezavo z igralcem tretjega letnika.

“Oba sta bila zelo, zelo kritična do našega letošnjega uspeha in še naprej mi dokazujeta, da sta velik del ne samo tega, kar smo zdaj, ampak tudi tega, kdo bomo napredovali,” Vikings je ta teden dejal glavni trener Kevin O’Connell. »Združila sta se tako, da sem videl, da njun odnos raste. Videl sem tudi Justina, ki je v tretjem letu zorel kot profesionalec kot premier te lige, pa tudi Kirka Cousinsa v njegovem prvem letu napada, ko je veliko igral nogomet.”

S petimi obrambami navzdol in podpovprečnim hitrim napadom je bil napad Vikingov s podajami najbolj zanesljiv element njihove dosedanje sezone. O’Connellova filozofija o posebnih paketih načrta igre, združevanju osebja, preoblekah in tempu pomaga povečati njegov talent. Vendar pa je Cousins ​​​​vodil izvedbo načrta.

“V svoji karieri je dosegel veliko uspeha, vendar so bili nekateri elementi letos novi in ​​drugačni in veliko zahtevamo od njega,” je dejal O’Connell. “Prizadeva si, da bi bil najboljši, ko mora biti, in mislim, da ne moreš povedati dovolj o položaju bočnega branilca.”

“Ni tako čisto ali tako dobro, kot bi si želel”

Prescott je medtem nastopil le na štirih od devetih tekem Dallasa. Izpustil je 2-6 tednov, potem ko si je na začetku sezone na igrišču v Dallasu zlomil palec. S poslovilnim tednom med njegovima prejšnjima startoma sta bila njegov urnik in uspešnost nedosledna.

Kadar je Pakirji razburil Cowboys prejšnjo nedeljo, se je pokazalo.

Prescott je tekmo začel z rezultatom 0 proti 4, saj so imeli Cowboysi nekaj trikrat in glavni trener Mike McCarthy je pozneje pripisal počasen začetek rjavenju njegovega dela nog na prvi Prescottovi letošnji tekmi na prostem. Naslednja serija: Prescott je dokončal 10 od 11 poskusov (čeprav nekaj kratkih), obenem pa je hitel za tri prve padce v 17 igrah in 83 jardov, ki jih je Prescott premagal do CeeDee Lamb touchdown.

Štiri tekme, odkar se je vrnil po poškodbi palca, so bile za branilca ekipe Dallas Cowboys Daka Prescotta vzponi in padci.  (Fotografija Stacy Revere/Getty Images)

Štiri tekme, odkar se je vrnil po poškodbi palca, so bile za branilca ekipe Dallas Cowboys Daka Prescotta vzponi in padci. (Fotografija Stacy Revere/Getty Images)

Prescott je igro končal z 265 jardi in tremi touchdowni – vendar je tudi dokončal le 58,7 % svojih poskusov in vrgel dve prestreženi meti pri predvidljivih metih, za katere so Cowboysi rekli, da njegovi sprejemniki niso bili ostri.

V štirih igrah je Prescott opravil 63,8 % svojih poskusov za 865 jardov, šest touchdownov in štiri prestrezanja. Blestel je v nekaterih serijah, a tudi vrgel pike na najvišji posnetek v svoji sedemletni karieri.

Prescotta so v četrtek vprašali, ali je bil njegov nastop v tej sezoni nestalen.

»Nepravilno? To je dobro vprašanje,« je dejal. »Tega ne morem nujno reči. Očitno, kot ste rekli pet tekem zame, nekatere stvari preprosto pridejo na isto stran, da se prepričam, da fantje razumejo, in tudi razumejo … Ampak očitno ni 5-0 na teh tekmah, tako da zagotovo ni tako čisto oz. dobro, kot si želim.”

Prescott je vztrajal, da verjame v svojo roko in svoje tarče, zato namerava še naprej “pustiti, da se raztrga”. McCarthy je dejal, da so Prescottovi “najboljši dnevi pred njim”, vendar nima “brez skrbi”.

Realnost: Rekord Cowboysov 4-1 brez Prescotta v primerjavi z njihovim rezultatom 2-2 z njim ne vključuje rezervnega branilca Cooper Rush je vrhunska možnost. Vendar kaže na formulo, ki je vodila do zmage Cowboysov, ki je dominantna tekaška igra, ki dopolnjuje prvotno skopo obrambo s hudim podajanjem.

Ko je igral Rush, Cowboysi od svojega branilca niso zahtevali preveč. V štirih zmagah Cowboysov je Rush vrgel štiri touchdowne brez prestrezanja. (Proti Phillyju je vrgel en touchdown in tri izbore.) Napad v prvem krogu je izkrvavil čas in ohranil svežino branilcev Cowboysov, medtem ko je čisti nogomet zmanjšal možnosti nasprotnikov za izkoriščanje. Obramba je izkoristila priložnost in bila ponosna, da je v odsotnosti Prescotta nosila ekipo. Od njegove vrnitve nekateri branilci priznavajo, da manjka občutka nujnosti. Vsako od prejšnjih dveh iger, nasprotniki so Cowboyse zažgali več kot 200 jardov v alarmantnem trendu načrta igre. Cowboysi so v četrti četrtini proti Green Bay Packersi zapustili prednost 14 točk.

“S***, ne bo se več zgodilo,” linebacker Micah Parsons rekel je. “Če gre Dak tja in mi ponovno da to prednost, obljubim, da tega ne bomo več storili.”

Kaj torej lahko navijači pričakujejo med Cowboys in Vikings?

Kdo ima prednost?

Cowboysi so zmagali v Minnesoti v vsaki od zadnjih dveh sezon. So prednost za 1,5 točke na cesti kljub vrhunskemu rekordu Vikingov.

Morda to delno izhaja iz splošnih predsodkov o Cowboysih, a verjetno tudi odraža relativno moč ekipe. Obramba Cowboysov s podajo bi lahko motila Cousins ​​​​in povzročila napake. Če pobegne nazaj Ezekiel Elliott (koleno) se vrne z dvotedenskega premora, kot je bilo pričakovano, Cowboys lahko utrujajo Vikinge z Elliottom in premikajočim hrbtom Tony Pollard.

“Imajo toliko rushers,” je dejal O’Connell. »Mislim, da imajo preprosto toliko fantov pred seboj, da lahko res povzročijo kaos. Zmagujejo v igrah 1-na-1 na veliko različnih načinov in … Rekel sem naši ekipi: ‘Ne smete pustiti, da gre en strel mimo. [without] v bistvu tehnika, razumevanje naloge, kaj je klic, 100-odstotna vključenost. Ker če pustiš eno igro, je lahko igra, ki ti spremeni igro.”

Podobno se morajo Cowboysi braniti pred tekom izven cone in Jeffersonovim junaštvom ali pa tvegati svoje možnosti za končnico v obremenjeni, uspešni diviziji.

“Našli bodo šibki člen in napadli,” varnost Cowboys Jayron Kearse rekel je. “To vas bo spravilo v neskladje.”

Lahko pride do posameznih neskladij. Toda ti dve ekipi, ki sta na najbolj impresivnem položaju v športu, sta dobro usklajeni.

Liga NFL bo kmalu izvedela več o tem paru tekmovalcev po koncu sezone – in o tem, kako resno grožnjo predstavljajo njihovi branilci zdaj in v končnici.

Sledite Jori Epstein iz Yahoo Sports na Twitterju @JoriEpstein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *