Kirby McInerney LLP išče žvižgače v zvezi z manipulacijo in napačnim ravnanjem na trgih kriptovalut

NEW YORK–()–Odvetniška pisarna Kirby McInerney LLP spodbuja žvižgače o kriptovalutah, da se obrnejo na podjetje, če vedo o manipulaciji in napačnem ravnanju na trgih kriptovalut.

Za udeležence na trgih kriptovalut je bilo v zadnjem času veliko razlogov za preplah. Katastrofalni stečaj FTX poudarja ranljivost trga kriptovalut za goljufije glede na njegovo neregulirano naravo, pa tudi dejstvo, da je velik del navidezno odprtega trga in drugače nepregleden v svoji mehaniki. Soočeni s tem so vlagatelji ranljivi za izkoriščanje in izgube. V primeru FTX so vlagatelji in upniki glede na začetne vloge za stečaj dolžni milijarde dolarjev. FTX je morda šele začetek stvari.

Kako lahko regulatorji pridobijo vpogled v kriptoprostor in zlasti situacijo FTX? Z eno besedo žvižgači. En regulator, Komisija za trgovanje s terminskimi pogodbami na blago, to priznava. Po navedbah Bloomberg, je komisarka CFTC Kristin Johnson dejala, da so lahko nasveti žvižgačev kritični za regulatorje pri prepoznavanju nepravilnega ravnanja. Opozorila je, da kriptosveta ni lahko razumeti od zunaj.

Nezmožnost regulatorjev, da bi zlahka nadzirali ta trg, dokazuje njihovo javno povpraševanje brez primere po pomoči žvižgačev. Da bi spodbudila te prijavitelje nepravilnosti, gospa Johnson ugotavlja, da bi bili upravičeni do znatnega odstotka kakršne koli globe ali dajatve na podlagi kakršnih koli koristnih informacij, ki bi jih posredovali prijavitelji nepravilnosti. Te spodbude so bile kodificirane v zakonih o žvižgačih Dodd-Frank, ki so začeli veljati leta 2010 in ki žvižgaču omogočajo, da prejme od 10 do 30 % glob ali dajatev, ki jih prejmejo regulatorji. Samo CFTC je prejela približno 3 milijarde dolarjev glob in kazni za namige žvižgačem in je plačala približno 300 milijonov dolarjev žvižgačem, odkar se je začel program CFTC za prijavitelje nepravilnosti.

Spodbude delujejo in regulatorji jih oglašujejo, da bi preprečili težave v kripto prostoru, ki ga trenutno lovijo.

Pomembna dodatna dinamika pri tej vrsti goljufije je, da lahko žvižgači storijo več kot le pomagajo regulatorjem. Pomagajo lahko tudi vlagateljem. V stečaju FTX lahko žvižgači z informacijami o lokaciji premoženja povečajo denar, ki je na voljo upnikom, za katere se zdaj zdi, da nameravajo izgubiti skoraj vse svoje naložbe.

To lahko rečemo tudi drugače, da je prispevek žvižgačev koristen tako za vlagatelje kot za regulatorje. To lahko še posebej velja v primeru FTX.

Če imate informacije o neprimernem ravnanju v prostoru kriptovalut ali želite izvedeti več o možnostih in spodbudah za prijavitelje nepravilnosti, se obrnite na David Kovel od Kirby McInerney LLP oz izpolnite ta kontaktni obrazecza razpravo o vaših pravicah ali interesih v zvezi s temi zadevami brez stroškov za vas.

Kirby McInerney LLP je odvetniška pisarna za tožnike s sedežem v New Yorku, ki se osredotoča na spore žvižgačev, vrednostnih papirjev in potrošnikov. David Kovel in Kirby McInerney sta zastopala posameznega prijavitelja CFTC, ki je prejel skoraj 200 milijonov dolarjev, ki predstavlja največjo posamezno nagrado žvižgačem, ki izhaja iz programa nagrajevanja žvižgačev Dodd-Frank. Dodatne informacije o podjetju najdete na Kirby McInerney LLP Spletna stran.

To sporočilo za javnost se lahko šteje za oglaševanje odvetnika v nekaterih jurisdikcijah v skladu z veljavno zakonodajo in etičnimi pravili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *