Karim Benzema bo zaradi poškodbe izpustil svetovno prvenstvo v Katarju; Francoski selektor Didier Deschamps ne bo pripeljal zamenjave

Karim Benzema sodelovanje z Francija na svetovnem prvenstvu v nogometu 2022 Katar je konec po Real Madrid napadalec se je poškodoval na svojem prvem polnem treningu z branilci naslova, sporočila ekipa. 34-letni dobitnik zlate žoge je moral predčasno prekiniti sobotni trening, kar je takoj vzbudilo zaskrbljenost med trenerskim štabom Didierja Deschampsa.

Testi v obratih ASPETAR v Dohi so pokazali, da je Benzema utrpel dovolj hudo poškodbo levega stegna, da ga je to zimo izključilo iz francoske kampanje. Prvi znaki kažejo, da bo odsoten štiri do šest tednov, njegovo klubsko moštvo Real Madrid pa naj bi opravilo lastne preglede, da bi potrdilo resnost poškodbe, je izvedel CBS Sports.

“Nikoli v življenju nisem obupal, toda nocoj moram razmišljati o ekipi – kot vedno,” je na Twitterju zapisal Benzema. “Razum mi pravi, naj prepustim svoje mesto nekomu drugemu, ki lahko pomaga naši skupini priti na odlično svetovno prvenstvo. Hvala vsem za vaša sporočila podpore.”

Deschamps je v nedeljo sporočil, da v svoji ekipi ne bo zamenjal Benzemaja, tako da bo na francoskem seznamu 25 igralcev namesto največ 26, medtem ko bo 23 najmanj dovoljeno. Pred uvodno tekmo Francije proti Avstralija na stadionu Al Janoub v torek je moral Deschamps do ponedeljka poklicati zamenjavo – 24 ur pred prvo tekmo Les Bleusov in zadnjim datumom.

“To je seveda velik udarec,” je dejal Deschamps za TF1. “Karim je naredil vse. Bilo je med treningi in bilo je skoraj neškodljivo. Na žalost so pregledi potrdili lezijo, ki je bila prevelika za časovno omejitev, pod katero smo bili. Na žalost se lahko te stvari zgodijo na treningu. Nikoli ni pravi čas. ni bilo ponovitve. To te ne spravi v smeh. Christopherja smo že izgubili in vsi so bili zelo žalostni zaradi tega. Zdaj Karima, vendar imamo cilj in ekipa od torka ve, kaj je. To je kakovost skupine in zaupam jim.”

Želite več poročanja o svetovnem prvenstvu? Poslušajte spodaj in spremljajte Hiša prvakovdnevni nogometni podcast CBS Sports, ki vam prinaša vrhunske analize, komentarje, nasvete in več med velikimi igrami v Katarju.

Benzema in branilec Raphael Varane treniral je ločeno od francoske kongregacije v Clairefontaineu in to je bil njihov prvi trening s soigralci. Nekdanji igralec Olympique Lyonnais je v preteklem mesecu odigral le 27 minut in je imel zadnje čase pred tem zadnjim neuspehom težave s kolenom in stegensko mišico, ki jih je utrpel brez fizičnega stika z drugimi.

“Videl sem ga po treningu, da vidim, kako je,” je za TF1 povedal Antoine Griezmann. “Ko sem videl njegov obraz, sem vedel, da to ni dober znak. Kasneje, na avtobusu, je bil žalosten. Kot je rekel trener, to je udarec. Pomembno pa je, da ne obupamo. Moramo nadaljevati z delom, saj imamo svetovno prvenstvo in naša prva tekma proti Avstraliji, ki jo je treba upoštevati.”

Vendar pa je Deschampsa spodbudila novica, da je Varane skozi trening prišel nepoškodovan in da bo na voljo za obračun s Socceroosom v začetku naslednjega tedna. Benzema je v dosedanjem delu sezone dosegel pet golov v La Ligi za Real, ki mu je v prejšnji kampanji pomagal osvojiti Ligo prvakov UEFA.

Poudaril, zakaj ni zamenjal Benzemaja, je odgovoril Deschamps: “Ker sem se tako preprosto odločil.” Francoski taktik je tudi potrdil, da je mož Reala “že odšel”, Deschamps pa tudi verjame, da ima “osem” sposobnih možnosti za napad.

Christopher Nkunku je bil že dramatično izključen zaradi poškodbe na treningu preden je zapustil Francijo in ga je zamenjal Barva Randal medtem Marcus Thuram je bil prav tako dodan v potujočo družbo po prvotni objavi. Presnel Kimpembe prav tako odsoten zaradi poškodbe in ga je zamenjal Axel Diasi, medtem ko Paul PogbaN’Golo Kante in Mike Maignan že izpadli iz igre, preden je Deschamps izbral svojo ekipo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *