Kardinali Kylerja Murrayja se soočajo z neizogibno obnovo in izgubljena sezona postane resničnost | Novice, rezultati, poudarki, statistika in govorice

INGLEWOOD, KALIFORNIJA – 13. NOVEMBER: Kyler Murray #1 iz ekipe Arizona Cardinals opazuje med ogrevanjem pred tekmo proti Los Angeles Rams na stadionu SoFi 13. novembra 2022 v Inglewoodu v Kaliforniji.  (Fotografija Sean M. Haffey/Getty Images)

Sean M. Haffey/Getty Images

Z branilcem Kylerjem Murrayjem ali brez njega so Arizona Cardinals ekipa z napakami.

Ponedeljkov obračun 38-10 proti San Francisco 49ers v Mexico Cityju je pokazal, da je ena ekipa v vzponu, medtem ko gre druga v napačno smer. Murrayjeva morebitna vrnitev po poškodbi stegenske mišice ne bo rešila sezone po razočarajočih 4-7.

Celoten mandat Kliffa Kingsburyja kot glavnega trenerja Cardinals lahko opišemo kot razočaranje. No, morda ne – če je kdo res pozoren na to, kako se je obnašal kot univerzitetni trener.

Na Texas Techu je Kingsbury dobil 47 odstotkov svojih tekem. S ponedeljkovim porazom je trenerjev odstotek zmag v Arizoni … čakajte … 48 odstotkov (zaokroženo).

V kombinaciji z nekaterimi najslabšimi nabori v ligi, ki jih je izvedel generalni direktor Steve Keim, bi lastnik Michael Bidwill moral priti do točke, ko bi bila resna možnost, da bi bil izbrisan s plošče med prihajajočo izven sezone.

Trenutno se zdi, da je Arizona v večini primerov odjavljena in prekašana. Presenetljiva zmaga prejšnji teden s Coltom McCoyem na čelu ne spremeni dejstva, da so bili Cardinals v tej sezoni večinoma slabi. Poleg tega so Los Angeles Rams ena redkih ekip, ki je bila še večja katastrofa.

Podbojnik moštva San Francisco 49ers Jimmy Garoppolo pozdravlja glavnega trenerja moštva Arizona Cardinals Kliffa Kingsburyja, potem ko so moštvo 49ers premagalo moštvo Cardinals z 38-10 v nogometni tekmi NFL v ponedeljek, 21. novembra 2022, v Mexico Cityju.  (AP Photo/Fernando Llano)

AP Photo/Fernando Plano

Ekipa ima štiri zmage proti nasprotnikom s skupnim izidom 13-29. Poleg impresivnega začetka prejšnje sezone s 7-0 so bili Cardinals povprečni do slabi. Res je, Kingsbury je nasledil najslabšo ekipo lige, vendar v zadnjih štirih letih ni bilo opaziti trajnega napredka. Zgodilo se je nasprotno.

Regresija se je začela 28. oktobra Nogomet v četrtek zvečer srečanje z Green Bay Packers lani. Od takrat do danes imajo kardinali rekord 8-14.

Pogled na seznam kaže, kako nenadarjena je v resnici Arizona. Zdi se, da obstajajo štirje zakoniti gradniki, začenši z Murrayem. DeAndre Hopkins in Marquise Brown ter varnostni Budda Baker so drugi stebri ekipe.

Vprašanja in šale o Murrayju in njegovi zavezanosti igranju branilca na ravni lige NFL so sporni, saj so Cardinals s 25-letnim klicalcem podpisali petletno podaljšanje pogodbe za 230,5 milijona dolarjev minulo izven sezone. Tehnično se ta del njegove trenutne pogodbe še ni začel. On je fant za dogledno prihodnost in bi moral biti.

Ne glede na to, ali je Murray filmski odvisnik ali ne, nihče ne bi smel biti zaslepljen z dejstvom, da je nadarjen športnik, ki je v neki točki svoje kariere prenašal prekršek.

Nadarjenost za eksplozivno roko v kombinaciji s fantastično sposobnostjo pobega in izjemno mobilnostjo na odprtem polju otežujejo obrambo nasprotnika z njim. Novinec leta v ofenzivi lige NFL 2019 je športnik drugačnega kalibra kot večina igralcev na tem položaju, in to se tudi vidi.

Je Murray popoln? Daleč od tega.

Toda franšiza se je zanašala na njegove naravne danosti v ligi, kjer so igralci s podobnimi znanji pogostejši kot kdaj koli prej. NFL je zdaj liga, kjer je največ škode pogosto zunaj strukture, ko igra traja dolgo.

O igralcu, ki ga je poklical, več pove dejstvo, da Kingsbury po tem, ko je bil pred tremi leti izbran za prvega v skupnem seštevku, ni najbolje izkoristil svojega izbranega branilca, predvsem zato, ker je sistem treniranja menda prilagodil klopi. njegov varovanec dela.

Svojo vlogo so seveda odigrale poškodbe. Murray je lani zaradi poškodbe gležnja izpustil tri tekme. Toda zdelo se je, da je večji problem nezadovoljstvo, ki je raslo med branilcem in zaupanjem ekipe glede na to, kako je ekipa končala lansko sezono.

Mogoče je Murray “egocentričen” in “nezrel”, kot je ESPN Chris Mortensen prenesen februarja. Notranji spori niso preprečili Bidwillu, da ne bi razdelil zgoraj omenjenega mega posla.

Pri tem je izbira postala očitna. Če bodo kardinali kaj spremenili, bo to pri osebju, ne pri tem, kdo je za središčem. Za pravilno gradnjo okoli Murrayja mora Arizona opraviti boljše delo. Keim je svoje delo opravil slabo.

Keim je postal generalni direktor Cardinals leta 2013. Od takrat je na naboru izbral Jonathana Cooperja, Deoneja Bucannona, DJ Humphriesa, Roberta Nkemdicheja, Haasona Reddicka, Josha Rosena, Murrayja, Isaiaha Simmonsa in Zavena Collinsa v prvem krogu. Joj. Letošnji najboljši izbor, tesni Trey McBride, je imel malo ali nič vpliva.

Povprečje udarcev generalnega direktorja morda ne bi bilo tako slabo, če bi bil to Major League Baseball. V ligi NFL ekipa ne more toliko vdihniti med uvodnim okvirjem in ne videti, da bi njena postava razpadla.

MEXICO CITY, MEHIKA - 21. NOVEMBER: DeAndre Hopkins št. 10 iz ekipe Arizona Cardinals se je v prvem polčasu na stadionu Estadio Azteca 21. novembra 2022 v Mexico Cityju v Mehiki spopadel s Charvariusom Wardom št. 7 iz ekipe San Francisco 49ers.  (Fotografija Sean M. Haffey/Getty Images)

Sean M. Haffey/Getty Images

Na tej točki je Hopkins edina prava grožnja v igri podajanja. Odkar se je vrnil po prekinitvi šestih iger, je petkratni izbranec Pro Bowla v petih tekmovanjih dosegel 45 sprejemov za 487 jardov.

Nadaljnja pomoč bi morala priti, ko bo Brown v celoti dobil dovoljenje, da se vrne iz rezerve za poškodovane, potem ko je izpustil zadnjih pet iger zaradi poškodbe stopala.

Tisti, ki blokirajo Murrayja in njegove igralce na položaju spretnosti, so prav tako v neredu. Arizona je do zdaj letos prestala sedem različnih začetnih ofenzivnih kombinacij. Nestabilnost v jarkih je bila predvidljiva na podlagi dejstva, da je Keim dovolil starejši skupini vstop v to sezono brez dodajanja pomembnih okrepitev.

Rodney Hudson, Justin Pugh in Kelvin Beachum Jr. v tej sezoni so stari 32 ali več. Dva od treh sta v rezervi za poškodovane, prav tako še en začetni bek, Will Hernandez.

Slabo zgrajena ofenzivna linija je zaustavila kakršen koli razvoj, ki ga je trenersko osebje pričakovalo.

GLENDALE, ARIZONA – 21. AVGUST: Generalni direktor Steve Keim iz ekipe Arizona Cardinals med predsezonsko tekmo lige NFL na stadionu State Farm 21. avgusta 2022 v Glendaleu v Arizoni.  Ravensi so premagali Cardinals s 24-17.  (Fotografija Christian Petersen/Getty Images)

Christian Petersen/Getty Images

Na drugi strani žoge Cardinals niso imeli odgovora za 49ers. Podbojnik San Francisca Jimmy Garoppolo je bil vso sezono videti tako dober kot doslej, ko je delal skozi svoje napredovanje in celo podaljšal nekaj iger, ki so se spremenile v velike dobičke. Christian McCaffrey in njegovi soigralci so v povprečju dosegli tudi 5,7 jarda na prenos.

JJ Watt je morda veliko ime, vendar ni igralec, kot je bil nekoč. Če smo pošteni, je trikratni obrambni igralec leta lige NFL postavil nemogoč standard. Namesto tega je Baker ton skupine.

“Buda nekako zahteva, da vsi igramo na določeni ravni, verjetno bolj kot nekateri trenerji,” je dejal Collins The Athleticje Doug Haller.

V prihodnjih tednih se mora nekaj spremeniti. Strastne prošnje Bakerja in podobnih bodo šle le tako daleč. Kardinali ne bodo favorizirani v mnogih preostalih tekmah.

Srečanje z Los Angeles Chargers prihodnji teden je treba obravnavati kot žrebanje, če je Murray pripravljen igrati. Denver Broncos je videti kot edina tekma, ki jo je mogoče resnično zmagati.

Cards bi se lahko prikradli proti Tampa Bay Buccaneers ali Atlanta Falcons, vendar imata ti dve udeleženki NFC South na kocki veliko več, ko se borita za naslov divizije. Šest zmag ali manj je dober prag, da veste, da je čas.

Kingsburyjev pristop ni uspel. Nekdo drug, ki vodi sprednjo pisarno, bi lahko veliko spremenil. Kot obraz franšize se mora Murray odzvati dolžnosti.


Brent Sobleski pokriva NFL za Bleacher Report. Sledite mu na Twitterju, @brentsobleski.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *