Kanada je v povratku na svetovno prvenstvo izgubila proti Belgiji

Komentiraj

RAYYAN, Katar – Kanada se je v sredo po 36 letih znova pojavila na svetovnem prvenstvu in prinesla svežino, živahnost, hitrost, hitrost, iskrivost, bistrost, iznajdljivost, predrznost, svetovljanstvo, res kul nacionalno himno, ki jo številni igralci in osebje pojejo v grlo, prodori, prelomi, serije žog in usposobljenost, vendar ne nobenih zadetkov.

to izgubil z 1:0 proti Belgiji ker nogomet posnema življenje, življenje pa ni pošteno.

Zaradi tega je bleščeča Belgija in njena zlata generacija videti stara zaradi možnega razloga, da se bleščeča Belgija in njena zlata generacija morda starata. Prisotnost svežega sovražnika, polnega neomahljivih strelcev, je poskrbela, da je Belgija videti, kot da biva na hlapih četrtfinalnih in polfinalnih tekem na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih. Včasih se je zdelo, da skoraj slišno zaškripa v hladni, jasni noči, čeprav je 40.432 na stadionu Ahmed bin Ali morda preglasilo zvok. Belgijski zvezdnik Manchester Cityja, 31-letni Kevin De Bruyne, je imel žalost v glasu, ko je zatem rekel: »Ne, mislim, da nisem odigral odlične tekme. Ne, ne vem, zakaj imam pokal [for man of the match].”

Rekel je, da je njegova ekipa zapustila igrišče preširoko, kot je rekel trener Roberto Martinez: “Igrišče smo naredili preveliko.”

Vse skupaj je pripeljalo do tega, da se je menedžer, ki je izgubil tehniko, Kanadčan John Herdman, poln strasti stiskal k svoji ekipi in rekel: “Pokazali ste, da lahko živite tukaj!” Res je, to. Herdman je zatem dejal: »Ponosen sem na fante. Trud je bil neresničen. . . In če bomo neizprosni v napadu, bomo iz teh tekem nekaj iztržili. Ta skupina je široko odprta.” Pred tem je v šali priporočil “štiri dni strelske vaje”.

Prvo vprašanje Martinezu, selektorju Belgije od leta 2016, je bilo, ali je bila to res najslabša velika tekma njegovega belgijskega mandata.

»Smo bili tehnično najslabša igra? Ja,« je rekel.

“Je bila to najslabša igra? Ne,« je dejal, ker zmaga odpravi to razliko.

Da pojasnim, Belgija je odprla Skupina F z zmago in skočil na vrh skupine, v kateri sta še Hrvaška in Maroko, ki sta remizirala z 0:0, saj znanja ni opustil. “Zmaga, ko ne igraš dobro, se ne zgodi po naključju,” je dejal Martinez. Belgija je imela koristi od kanadskega festivala pogumnih ponudb, začinjenih s potepuškimi streli, nato pa je zgrabila edino igro, ki bi jo na koncu potrebovala.

Zgodilo se je v 43. minuti, ko je Toby Alderweireld, 33-letnik na svoji 125. tekmi, poslal dolgo in lepo stvar po igrišču morda 60 jardov in zadel točko, ki bi se lahko izkazala za koristno. Tam je Michy Batshuayi, 29-letnik, ki ga pogosto imenujejo “batsman”, tega ni toliko ujel kot razumel, skočil je v polje in ga hitro pobral na začetku svojega drugega skoka z branilci Richiejem Larye in Kamal Miller mu dihata, nato pa naglo izvrta v zadnji desni kot vrat.

Krivica je napolnila zrak.

Kanada s svojim razkošnim 22-letnim fenomenom Alphonsom Daviesom, ki je na videz okreval po poškodbi stegenske mišice in se premika z električno energijo, je morala izgledati precej drugače kot tisto, kar je 9. junija 1986 v Irapuatu v Mehiki videlo samo 14.200 gledalcev. Tistega dne so Kanadčani na svoji prejšnji tekmi svetovnega pokala končali svoje bivanje z 2-0 porazom proti, da, Sovjetski zvezi, s čimer so to svetovno prvenstvo zapustili brez zmage in golov.

Še vedno iščejo prvi zadetek in misliti morate, da ga bodo tukaj dosegli, in skoraj so ga dosegli v enomestnih minutah. Nato je Tajon Buchanan streljal iz množice v polje in legendarni 30-letni vratar Thibaut Courtois ga je prijel, a je pregled VAR pokazal, da ga je podal Belgijec Yannick Carrasco, Kanada pa je nenadoma dobila enajstmetrovko približno devet minut pred koncem. , celo in ko je trajalo približno polovico poti do večnosti, da je sodnik zažvižgal v teku.

Davies ga je vzel in potisnil v levo ravno takrat, ko je Courtois skočil na njegovo desno, da bi ga srečal, ga odbil nazaj v polje, kjer ga je Davies spet nekako premagal, vendar je izkoristil neoptimalno priložnost. S tem si je Courtois kot požrešen faraon povezal vse prsi, soigralci pa so ga obkrožili z občudovanjem in hvaležnostjo.

Japonska je premagala Nemčijo v Katarju in rodil se je še en favorit svetovnega prvenstva

Nato je njegova ekipa počasi šla naprej. “Kanadski predstavi je treba pripisati veliko zaslug,” je dejal Martinez. “Vedeli smo, da so tako dinamični, tako agresivni.” Poimenoval jih je “moderna ekipa”, v kateri se “vsi branijo” in “vsi napadajo”. Omenil je tudi nenavaden čas tega 22. svetovnega prvenstva, z omejenim časom za ekipo, da se pobere, in dejal: »Danes je naš peti dan skupaj. Vidite, format naj bi bil o ekipah, ki rastejo skozi skupinske faze. Če lahko ob tem zmagaš, bo to izjemna priložnost.”

Še preden se je Belgija v naslednjih dneh podala v “samokritiko in analizo”, kot je dejal Martinez, je Kanada nadaljevala, na poti do prednosti 19-6 v metih. Streli so šli desno. Streli so zleteli levo. Večina strelov je šla čez gol. Courtois je po odličnem predložku Alistairja Johnstona v 79. minuti po odlični podaji Alistairja Johnstona odrezal po desni in z glavo ustavil Cyla Larina. Davis si je lepo opomogel po enajstmetrovki in si prislužil Herdmanovo oceno, da je bil “nocoj odličen” in “veliko bolj discipliniran”, hkrati pa je pokazal “pogum” in bil “odporen”.

Vse to in še več se je nadaljevalo v prvi polovici in večjem delu druge, dokler ni vse skupaj postalo zabaven opomin, da življenje ni pošteno.

Svetovno prvenstvo v Katarju

Posodobitve v živo: Evropske sile v središču pozornosti v sredo v Katarju, kjer Svetovno prvenstvo skupinska igra se nadaljuje. Sledi za udarne novice, posodobitve in vrhunci.

USMNT: Mladi Američani so se ob povratku na svetovno prvenstvo zadovoljili z a Remi 1-1 proti Walesu na uvodu skupine B. Ameriško moško reprezentanco v petek čaka višja naloga Skupina B favoriti Anglija, ki je prej v ponedeljek premagala Iran s 6-2.

Katarska polemika: Nogometni navijači z mavrico, simbolom vključenosti LGBTQ, so rekli da onemogočen vstop na stadione svetovnega prvenstva in soočil člane javnosti, da bi odstranili emblem.

Vodnik skupine: The Ameriška moška nogometna reprezentanca, ki ga vodita trener Greg Berhalter in zvezdnik Kristijan Pulisic, se je uvrstil na svetovno prvenstvo 2022, kar je napredek v primerjavi s katastrofalno in neuspešno kampanjo 2018. Tukaj je posnetek od blizu kako se razporedijo vse ekipe v vsaki skupini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *