Kako se z družinskimi člani pogovarjati o kriptovaluti v tej sezoni zahvalnega dne

Ta teden v Združenih državah Amerike potuje na milijone ljudi iz vseh političnih in finančnih ozadij, da bi prvič po mesecih obiskali družinske člane, da bi praznovali zahvalni dan.

Za posameznike, ki razmišljajo o kriptovalutah, se lahko hitro pojavijo vprašanja o trgu, kot je “Zakaj ste se ostrigli?” ali “Zakaj niste postali zdravnik?” — zlasti glede na zelo javen propad velike borze FTX in okrnjen ugled njenega nekdanjega izvršnega direktorja Sama Bankman-Frieda. Ekipa Cointelegrapha je sestavila duhovit vodnik za ameriške bralce, ki ga bodo uporabili pri interakciji s kripto skeptiki in radovedneži doma, čeprav bodo uporabniki v drugih državah morda našli tudi nekaj koristnih nasvetov.

“Kaj je SBF?”

Kljub vsem tričrkovnim akronimom, ki so jih slišali v novicah, bo družinskim članom morda težko verjeti, da nekdanji izvršni direktor FTX dejansko ni simbol za oznako – čeprav je nekdo izdal žeton SBF Goes to Prison (SBFP) na 21. novembra, ki je minil nekoliko bolje kot borza in njeno vodstvo, je padel za več kot 66% v ceni. »SBF« pomeni »Sam Bankman-Fried«, ki je vodil zdaj že zloglasno FTX, da je postalo eno najvidnejših podjetij v kriptoprostoru, preden je šlo v stečaj.

Bankman-Fried odstopil 11. novembra, isti dan, ko je FTX vložil zahtevo za stečaj. Trenutno živi na Bahamih, zgodb in govoric o nekdanjem direktorju in njegovem odnosu do zaposlenih pa ni manjkalo. SBF bi lahko bil izročen Združenim državam, kjer bi ga zaslišali vladni uradniki in morebitne kazenske obtožbe.

“Zakaj nisi zaslužil s temi opicami iz risank?”

Mnogi v kriptoprostoru in zunaj njega so predlagali, da se trži nezamenljivi žeton ali NFT je v balonu, vendar primeri uporabe tehnologije daleč presegajo projekte, kot je Bored Ape Yacht Club — ki je odgovoren za številne slike, ki jih člani družine vidijo, ko postanejo zgodbe NFT mainstream. Razlaga, da lahko NFT zagotovijo avtentikacijo za digitalne in fizične izdelke, se morda zdi manj pomembna kot brisanje zadnjega sladkega krompirja z jedilne mize, a če bralci iščejo ustrezen primer za uporabo doma, poskusite to:

“Slišal sem, da je Elizabeth Warren rekla, da bo kriptovaluta uničila gospodarstvo”

Ne glede na vaše politične nagnjenosti nihče ne more zanikati, da je demokratska senatorka Elizabeth Warren med najglasnejšimi glasovi proti kripto v kongresu. 22. novembra v Wall Street Journalu, senator iz Massachusettsa je rekel položaj FTX bi moral biti “bujenje” za regulatorje, da uveljavljajo zakone o kripto industriji, hkrati pa povezujejo digitalna sredstva s pranjem denarja in napadi z izsiljevalsko programsko opremo. Mnogi v vesolju so kritizirali senatorja zaradi njegovega pristopa vse ali nič do digitalnih sredstev, pri čemer pogosto ni razlikoval med sprednjimi centraliziranimi izmenjavami in decentraliziranimi projekti, zgrajenimi na verigi blokov.

Kljub trenutnemu medvedjemu kripto trgu številni zagovorniki industrije ne povzročajo zaprtja svojih podjetij, unovčujejo vsa njihova digitalna sredstva in zažigajo vse blago, ki nosi Bitcoin (BTC) logotip. Pravzaprav se mnogi strokovnjaki strinjajo, da je treba stanje kriptoregulacije in zakonodaje v Združenih državah kmalu obravnavati. In če bi bilo več regulativnega nadzora nad Bankman-Friedom in FTX, bi bil posledični vpliv na trg morda manj resen.

Politiki z vsega spektra, vključno s teksaškim senatorjem Tedom Cruzom in nekdanjim demokratskim predsedniškim kandidatom Andrewom Yangom, so odkrito podprli kripto in blockchain, vendar jih njihovi starši verjetno ne sprašujejo, kdaj bodo med počitnicami “dobili pravo službo”. .

K temu članku je prispevalo več članov ekipe Cointelegraph.