Kako modelirati tveganje na turbulentnem nepremičninskem trgu

Razumevanje potencialnih prednosti in slabosti nepremičninskega posla je lahko razlika med dobičkom in nevarnostjo. Eden od načinov, kako vlagatelji to storijo, je uporaba finančnega modeliranja za oceno in analizo možnega finančnega vpliva različnih scenarijev na nepremičnino ali portfelj nepremičnin. Modeliranje lahko pomaga oceniti potencialno izgubo dohodka, kapitala in drugih sredstev, ki bi lahko nastala zaradi upada trga, poslabšanja stanja sredstev ali drugih dogodkov. Finančno modeliranje lahko pomaga tudi pri prepoznavanju možnih rešitev, kot so nakupi sredstev ali refinanciranje, ki lahko ublažijo morebitne izgube.

Na žalost finančno modeliranje večinoma temelji na predpostavkah. In ena težjih predpostavk za kateri koli finančni model je tveganje. Tveganje je mogoče opisati v smislu verjetnosti in vpliva. Verjetnost se nanaša na verjetnost, da se bo določen dogodek zgodil, medtem ko se vpliv nanaša na morebitne finančne posledice tega dogodka. Čeprav ni popolne matematične formule, ki bi lahko kvantificirala finančno tveganje v nepremičninah, obstaja veliko načinov za izboljšanje naših trenutnih metodologij.

Pridružite se nam na tem brezplačnem spletnem seminarju, kjer bomo raziskali načine, kako lahko tehnologija in napredna analitika pomagajo izboljšati naše razumevanje tveganja, ko gre za vrednotenje nepremičnin. Veterana iz industrije Josh Panknin z NYU in John Rodgers, glavni direktor za inovacije pri CoreLogic, bosta skupaj z urednikom Propmoda Francom Faraudom raziskala, kako večji dostop do podatkov in inovativni novi pristopi k finančnemu modeliranju spreminjajo način ocenjevanja tveganja in izboljšujejo rezultate.

GOVORCI

Josh Panknin

Joshovo poslanstvo je temeljito preoblikovati nepremičninsko industrijo z razvojem in implementacijo naprednih tehnologij. Z združevanjem ogromnih tehnoloških virov Univerze Columbia s sofisticiranostjo nekaterih vodilnih svetovnih nepremičninskih podjetij se Josh in njegova ekipa lotevajo nekaterih temeljnih problemov s širokimi aplikacijami v industriji. V duhu nekaterih najbolj inovativnih organizacij na svetu si Josh prizadeva združiti koncepte sistemskega razmišljanja, globokega poznavanja industrije, miselnega vodenja, prilagajanja tehnologije iz drugih industrij in razvoja novih tehnologij posebej za grajeno okolje. Z bolj celostnim pogledom na industrijo, temeljitim razumevanjem izzivov in priložnosti ter viri za izvedbo, Josh dela na tem, da bi s tehnologijo v nepremičninsko industrijo uvedel znatne izboljšave, ki bodo imele velike koristi tako za poslovni kot družbeni svet.

Josh Panknin

Direktor, raziskave in inovacije z umetno inteligenco nepremičnin

Joshova misija je temeljito preobraziti nepremičninsko industrijo …John Rogers

John Rogers ima vlogo glavnega direktorja za inovacije za CoreLogic in je odgovoren za raziskave in razvoj. Od
lansiranje novih rešitev, ki razumejo vplive podnebnih sprememb na nepremičninsko gospodarstvo
revolucionarni modeli, ki identificirajo primerna zemljišča za razvoj cenovno dostopnih stanovanj, R&D Group
obravnava velika stanovanjska vprašanja in sodeluje s številnimi strankami v stanovanjski industriji za spodbujanje rasti
in zmanjšajo tveganje v svoji poslovni knjigi.

Preden se je pridružil podjetju CoreLogic, je bil John partner v IBM Global Business Services, kjer se je osredotočil
izvajanje večjih več milijard dolarjev vrednih programov transformacije za finančni sektor tako v Združenih državah
Kraljevina in Avstralija. Pred tem je John delal kot svetovalec za Itim Consulting, butik
podjetje za upravljanje s sedežem v Londonu. Johnova glavna vloga je bila programski vodja serije
naloge, ki zagotavljajo globalne rešitve na področju maloprodaje, farmacije, logistike in informacijskih storitev
industrija.

John je diplomiral iz letalstva na Univerzi v Glasgowu v Združenem kraljestvu.

John Rogers

Glavni direktor za inovacije

John Rogers opravlja vlogo glavnega direktorja za inovacije za…Franco Faraudo

Franco ima MBA iz podjetništva in je sodeloval s podjetji pri njihovi blagovni znamki in vsebinski strategiji. Deloval je na področju nepremičnin kot posrednik, upravitelj in investitor. Piše o stičišču med fizičnim in digitalnim svetom in je soustanovitelj Propmoda.

Franco Faraudo

Soustanovitelj in urednik

Franko je magister podjetništva in je sodeloval z…
PRIJAVITE SE NA TA SPLETNI SEMINAR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *