Kako kupiti kriptovaluto v Kanadi?

Nakup kriptovalut, kot je Bitcoin (BTC), Dogecoin (nemške doge) ali eter (ETH) v Kanadi je v porastu, saj raste lastništvo kriptovalut. Poleg tega je Komisija za vrednostne papirje Ontaria v svojem poročilu navedeno da namerava več kot 30 % Kanadčanov leta 2023 kupiti kripto sredstva.

Torej, če se sprašujete, kako kupiti Bitcoin ali kriptovalute v Kanadi, berite naprej in spoznajte podrobnosti.

Ali je v Kanadi zakonito kupovati kriptovalute?

Trgovanje s kriptovalutami je v Kanadi zakonito, čeprav še ni zakonito plačilno sredstvo. Kanadska davčna agencija (CRA) določa ki so virtualne valute in ponuja informacije o vseh veljavnih davkih. V Kanadi se lahko odločite za nakupovanje v kriptovaluti, če to sprejemajo trgovci na drobno, kavarne ali spletna mesta za e-trgovino.

CRA obravnava kriptovaluto kot blago, ki lahko povzroči kapitalske dobičke ali izgube. Obdavčljive transakcije vključujejo pošiljanje, prejemanje in trgovanje s kriptovalutami. Spletno mesto Canadian Securities Administrators podrobno opisuje, kako vaš kripto sredstva so v Kanadi regulirana.

Ali kanadske banke dovoljujejo kriptovalute?

Z naraščajočo priljubljenostjo kriptovalut kanadske banke dovoljujejo in priznavajo trgovanje s kriptovalutami v skladu z zveznimi in državnimi predpisi. Na primer, kanadske banke imajo nameščen 2600+ Bitcoin bankomati, pri čemer je Toronto najvišji z 897 bankomati. Ti bankomati ljudem omogočajo pretvorbo svojega fizičnega denarja v digitalno valuto ter nakup in prodajo kriptovalut v zameno za gotovino. Kanada je na drugem mestu na svetu v Bitcoin bankomatih po ZDA.

Nekatere priljubljene kanadske banke, ki na tak ali drugačen način podpirajo trgovanje s kriptovalutami, vključujejo National Bank of Canada, Canadian Imperial Bank of Commerce, Royal Bank of Canada, Scotiabank, ATB in Coast Capital, med mnogimi drugimi, ki se prav tako pridružujejo, ko se priljubljenost kriptovalut v Kanadi nadaljuje. rasti.

Bitcoin bankomat v Torontu

Banke omogočajo nakup kriptovalut z debetno kartico, e-nakazilom Interac ali bančnim nakazilom. Stranke morajo svoje bančne račune povezati z menjalnico kriptovalut za nakup kriptovalut s kanadskimi dolarji ali drugimi priljubljenimi fiat valutami.

Kreditne kartice se lahko uporabljajo tudi za nakup kriptovalut. Vendar je ta možnost lahko draga, saj lahko banke zaračunajo višje obrestne mere in dodatne stroške provizije za gotovinski predujem za nakup s kripto kreditno kartico.

Načini nakupa kriptovalute v Kanadi

Dva običajna načina za nakup kriptovalute v Kanadi vključujeta prek posrednika ali neposredno prek borze. vendar menjalnice kriptovalut dajejo imetniku računa večji nadzor nad njihovimi kriptovalutami, medtem ko lahko posredniki, kot sta Wealthsimple in Mogo, določijo omejitve imetja, dvigov, prenosov in shranjevanja, odvisno od svojih politik posrednikov.

Kripto posredniki v Kanadi so zelo podobni tradicionalni platformi za finančno trgovanje. Njihov cilj je poenostaviti postopek in zmanjšati zapletenost s svojimi platformami in strokovnim znanjem o kriptovalutah. Vendar ima to udobje svojo ceno, saj za svoje storitve zaračunavajo višje stroške v primerjavi s kripto borzami.

Koraki za nakup kriptovalute v Kanadi prek kripto posrednika

Spodnji koraki pojasnjujejo, kako kupiti kriptovalute prek posrednika, če ne želite trgovati s kripto borzo.

1. korak: Ustvarite račun na platformi za kripto trgovanje

Izberite platformo za kripto trgovanje po svoji izbiri, pojdite na njeno spletno stran ali prenesite aplikacijo in se prijavite. Ustvarite račun z veljavno e-pošto in telefonsko številko ter izpolnite zahtevane osebne podatke, da potrdite svoj račun.

2. korak: Dodajte sredstva na svoj račun

Večina platform kripto posrednikov ima veliko možnosti plačilnih metod za nalaganje trgovalnih sredstev z debetno kartico, kreditno kartico, PayPal, bančnim nakazilom ali darilnimi karticami. Provizije za nakazilo se lahko razlikujejo za vsako metodo in so običajno višje pri plačilih s kreditno kartico, saj so hitrejše (običajno 5–10 minut) in nizke za bančna nakazila, ki lahko trajajo nekaj dni, da se naložijo.

3. korak: Kupite kriptovaluto po vaši izbiri

Izberite kriptovaluto, ki jo želite kupiti, oddajte naročilo in trgovalna platforma bo poiskala ustrezno naročilnico. Vendar imajo kripto posredniki omejeno košarico valut, med katerimi lahko izbirajo, in ne trgujejo z vsako kriptovaluto v nasprotju s kripto borznicami, ki ponujajo več možnosti. Obstajajo tudi omejitve glede prodajnih naročil in količin, zato je dobro, da jih preverite, preden vložite sredstva.

Koraki za nakup kriptovalute v Kanadi s kriptovaluto

Spodnji koraki vam bodo pomagali pri menjavah kriptovalut, čeprav lahko vsaka menjava kaže manjše razlike.

1. korak: Izberite menjavo

Kripto borza je digitalni trg, kjer se lahko srečajo kupci in prodajalci trgovati z različnimi vrstami kriptovalut. Številne borze vam bodo omogočile menjavo kanadskih dolarjev za kriptovalute ali zamenjavo ene vrste kriptovalute za drugo. Borze, ki podpirajo trgovanje s kriptovalutami v Kanadi, vključujejo Coinbase, Binance, Crypto.com, Kraken, KuKoin, Bitbuy in Coinberry.

2. korak: Ustvarite račun

Ko izberete menjalnico, se prijavite z veljavnim e-poštnim naslovom in telefonsko številko, da odprete račun. Za preverjanje je treba naložiti dokumente, vključno z vozniškim dovoljenjem in potnim listom. Večina izmenjav bo zahtevala selfie za preverjanje ujemanja obraza z dokumenti, predloženimi za preverjanje identitete osebe.

3. korak: položite gotovino in kupite kriptovaluto

Ko je račun aktiviran, povežite svoj bančni račun in položite sredstva na ta na novo odprt kripto račun. S pripravljenimi sredstvi, oddati naročilo za nakup kriptovalut in kupite katero koli kriptovaluto med tistimi, ki so na voljo na borzi. Večina ljudi kupuje BTC v Kanadi, vendar je tudi trg preplavljen nadomestni kovanci kot Binance Coin (BNB) ali Solana (SOL).

Podobno lahko na teh borzah prodajate kriptovalute in jih pretvorite v fiat ter dvignete na povezani bančni račun. Bitcoin bankomati so še en način za pretvorbo kriptovalute v gotovino v Kanadi. Vendar pa vsi bankomati nimajo te možnosti in mnogi zaračunavajo visoke storitve.

Kako hraniti kriptovalute v Kanadi?

Pomembno je, da kripto sredstva shranite in zavarujete, ker za razliko od fiata niso zaščitena z nobeno zavarovalno zaščito, kot je Canada Deposit Insurance Corp. Tveganja za kraje, vdori, goljufije ali kibernetski napadi so visoki, zato je pomembno, da varno varno shranjevanje vaše kriptovalute. Nekaj ​​načinov za shranjevanje kriptovalute v Kanadi vključuje:

Na menjavo

Pustite kripto na borzi in zaslužite pasivni dohodek z vložki in kmetijstvo. Vlaganje pomaga zaslužiti obresti za kriptovalute z zaklepanjem imetja kriptovalut na borzi, medtem ko kmetovanje pomaga zaslužiti več kriptovalut uporabo obstoječih kripto sredstev na borzi.

Vklopite dvofaktorsko preverjanje pristnosti ali 2FA v varnostnih nastavitvah za prijavo v račun, da zagotovite dodatno raven varnosti. Tveganje je mogoče zmanjšati tudi s širjenjem kripto sredstev na več borz. Še vedno, kot centralizirane borze za katere je znano, da spreminjajo politike, pravila ali prenehajo delovati, lahko shranjevanje na več borzah razširi tveganje izgube vseh sredstev v primeru vdor, zaseg ali zaustavitev izmenjave.

Kripto denarnice

Kripto denarnice imeti “zasebne ključe” ali geslo za dostop do sredstev kriptovalute. Torej kripto denarnice dejansko ne hranijo vaše kriptovalute, ampak imajo ključe, ki omogočajo dostop do vašega digitalnega denarja, ki živi v verigi blokov. V eni denarnici je mogoče hraniti več kovancev, kot so BTC, ETH, DOGE ali kateri koli drug altcoin, ki ga ta denarnica podpira.

Vendar zavarovanje semenski ali obnovitveni stavek je pomemben, ker pomaga obnoviti zasebne ključe, če jih nekdo pozabi. Izguba ali pozaba začetne fraze pomeni trajno izgubo shranjenih kripto sredstev.

Dve vrsti denarnic za kriptovalute v Kanadi ali kateri koli državi sta vroče denarnice in hladne denarnice.

Vroče denarnice proti hladnim denarnicam

MetaMask, Binance Trust Wallet, Coinbase Wallet in CoinSmart so primeri kripto vročih denarnic v Kanadi, medtem ko sta hladni denarnici v uporabi Ledger in Trezor. Ravnovesje je mogoče doseči tudi s shranjevanjem kombinacije vročih in hladnih denarnic, saj je shranjevanje velikih količin kovancev v eno denarnico lahko precej tvegano.

Kako in kje porabiti kriptovalute v Kanadi?

Nakupe lahko opravite z BTC in drugimi kriptovalutami v Kanadi pri trgovcih, ki sprejemajo kripto plačila neposredno ali prek debetnih ali predplačniških kartic. Raziskava Capterra 2022 med 1000 kanadskimi anketiranci odkriti da je 62 % udeležencev zainteresiranih za plačilo v kripto v naslednjih petih letih.

CoinGate sprejema široko paleto kriptovalut, ki jih je mogoče uporabiti za nakup darilnih kartic za eBay, Amazon, PlayStation, BestBuy, Airbnb in več. Drugi trgovci, ki sprejemajo kripto plačila v Kanadi, so Newegg (izdelki za igre na srečo), Travala (rezervacije potovanj) in Overstock (pohištvo za dom).

Coincards je še ena spletna trgovina za nakup darilnih kartic za številne vrhunske blagovne znamke, vključno z BestBuy, Amazon, Air Canada in drugimi. Sprejemajo BTC in druge kriptovalute ter ponujajo predplačniške kartice za nakupe na svoji spletni strani. Predplačniško kartico je mogoče znova naložiti in jo je mogoče napolniti s kriptovaluto glede na zahteve uporabnika.

Proaktivne določbe in jasno opredeljeni predpisi ločujejo Kanado od drugih in zagotavljajo merilo za druge države za spodbujanje kripto prijaznega okolja za proaktivno pospeševanje sprejemanja kriptovalut. Vendar bi morali vlagatelji opraviti lastno obsežno raziskavo in se seznaniti s kripto krajino, preden vložijo sredstva.