Kako je Nick Sirianni s svojim najljubšim pristopom privedel do zmagovalnega pogona Eaglesov

Nick Sirianni je to označil za “najtemnejše, najdaljše srečanje”, ki ga imajo Eaglesi vsak teden.

In obožuje ga.

»Morda boste morali vprašati druge fante, ali jim je ta zmenek všeč,« se je pošalil Siriani, »ker zna biti težko.

Vsako sredo zvečer Sirianni sedi s svojim trenerskim štabom včasih 3 ali 4 ure na sestanku, ki je v celoti posvečen tako imenovani »nizki rdeči coni«, območju igrišča blizu golove črte, kjer je prostora najmanj in vsaka podrobnost je povečana.

Na tem področju je vse pomembno in tako pomembno. Zato na tem srečanju porabijo toliko časa za to.

“Vsi smo od tam odšli s široko odprtimi očmi in kot da je bil sestanek dolg, vendar vemo, da se bo splačalo,” je dejal Sirianni. »Streljaj, če lahko zadenemo s 30 jardov, nam bo uspelo. Potem vam morda ne bo treba uporabiti tega načrta. Toda ko se takšne stvari zgodijo, je to tako vznemirljivo, saj gre le za količino časa in truda. Človek, obožujem to srečanje. Obožujem to srečanje.”

To je veliko dela za situacijo, ki se ne pojavi tako pogosto, kot bi pričakovali glede na vloženi čas. Toda to so ogromne igre, ki spreminjajo igre in sezone. Sirianni je poudaril, da so to v resnici igre za štiri točke, razlika med touchdownom in metom iz igre. In včasih so vredni več.

Kot nedeljsko popoldne v Indianapolisu, ko so Eagles proti koncu četrte četrtine uresničili tretji zadetek s črte 7 jardov Coltsov. Zmagovalni dotik Jalena Hurtsa je bil nastavljen na podlagi nekaterih iger na začetku tekme, toda ta guba se je pojavila na teh srečanjih v sredo.

“Očitno je naša naloga postaviti igralce v položaj za uspeh in dati žogo igralcem, za katere verjamemo, da nam bodo najbolj pomagali do uspeha,” je dejal Sirianni. “Jalen je bil v tistem trenutku v ognju in je odlično igral, da bi vstopil, fantje pa so jih blokirali.”

Medtem ko so imeli Eagles v zadnjih dveh tednih veliko ofenzivnih bojev – veliko za počistiti – so odigrali dve neverjetno impresivni igri v tem nizkem rdečem območju. Prejšnji teden je bil skok za Dallas Goedert, ta teden pa QB remi za Hurts.

Pri obeh igrah so Eagles izkoristili Hurtsovo sposobnost/grožnjo kot tekača in so lahko preslepili obrambo zaradi tega, kar so že dali na posnetek.

Zmagovalec nedeljske igre je bil lepo oblikovan. Prej v tekmi so Eagles izvedli dva remija QB s tekaškim igralcem kot glavnim blokerjem in potegnili Jasona Kelca spredaj. Toda ko je prišlo do zmagovalca igre, so Eagles Colts goljufali tam, kjer so pričakovali, da bo tekel Hurts. D-lineman in linebacker sta se premaknila na levo stran obrambe.

Sredina igrišča se je odprla za Hurtsa, ki se je uspel prebiti za touchdown.

Fran Duffy pri Eagles je opravil odlično delo, ko je razbil te dele in mi pri tem prihranil veliko časa. (Hvala, Fran!):

Linijski branilec Coltsa Zaire Franklin je opazil, da Eagles svoje QB igre običajno igrajo s praznim nizom. Tako je bila ta igra že nekoliko drugačna. In ravno ko so Colts mislili, da ga imajo, so Eaglesi dodali še eno gubo, ko Hurts ni sledil njegovim blokerjem.

“Ogledali smo jih,” je rekel Franklin. »Proti nam uporabljajo hrbet kot glavnega blokerja in zamah Kelca za dva glavna blokerja. Težko je, ker proti [Washington], naredil je skok. Torej se nisem nameraval odpovedati trem in se odpovedati dotiku. Res, samo dober klic od njih. V tej situaciji moraš biti boljši.”

Franklin in drugi branilci v tej igri so morali spoštovati priložnost podaje, zaradi česar ni mogel zapolniti sredine igrišča. In ko je drugi podpornik tekel, je bilo veliko prostora. Tako kot Franklin je tudi veteran obrambe Yannick Ngakoue nagnil klobuk trenerskemu štabu Eagles zaradi nečesa, kar jih je ujelo nepripravljene.

V nedeljo proti Colts so bili Eagles le 1 proti 2 v rdečem območju in so se zadovoljili z metom iz igre v drugi četrtini. Toda njihovo drugo potovanje je štelo z impresivnim 3. in golom s 7. mesta.

“Ja, to je bil tisti, ki je bil v vreči in smo ga potegnili, in mislim, da smo ga potegnili ob pravem času, v pravi igri,” je dejal Hurts. »Veste, zelo trdo delamo, da bi poskušali priti na isto stran, priti ven in izvesti. Prvič, da vemo, kaj bomo igrali, da vemo, kako bomo to izvajali in da vemo, zakaj želimo predstavo izvesti. In hudičev klic trenerja. Hudiča usmrtitev O-linemarjev. Našli smo pot.”

V tej sezoni so Eagles dosegli touchdown pri 71,4 % svojih potovanj v rdeče območje, ki je četrto v NFL. Prav tako dosegajo touchdowne v 85,7 % časa, ko je dosežen scenarij gol-za-go, izenačeni na peto mesto v ligi. Obe stopnji uspešnosti sta bistveno višji od ligaškega povprečja — 57,0 % in 72,4 %.

Koga briga, če so nekateri trenerji po 4-urnem sestanku malo zaspani?

Vse to trdo delo se je poplačalo.

Naročite se na podcast Eagle Eye

Apple Podcasti | Google Play | Spotify | Šivalnica | Umetnost 19 | Oglejte si na YouTubu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *