Kako je kripto algoritem One Strategy leta 2022 pridobil 176,31 %, medtem ko je Bitcoin padel za 65 %

Preden se lotimo potankosti tega, kako je eno preprosto pravilo ustvarilo noro donosnost naložbe, omenjeno v naslovu – med eno najhujših kripto zim v novejši zgodovini –, si razčistimo eno stvar.

Tega zdaj ne morete kopirati.

Toda vsakdo z dostopom do Cointelegraph Markets Pro 2022 bi ga lahko imel. To ni le preizkušena strategija. To je resnična strategija – čeprav boste kmalu videli zgodovinske rezultate.

To ni več miselni eksperiment ali dokaz koncepta; to je pravi način za zaslužek v kripto trgovanju.

Za naše namene je to tudi popoln način za ponazoritev, kako lahko preprosta strategija deluje za prave trgovce v resničnem življenju – tudi med ekstremnimi umiki trga.

Torej poglobimo se. Kaj bi lahko storili zdaj, danes, s tem algoritmom?

Kaj pomeni “Kupi 85, prodaj 80”?

Tukaj je osnovna premisa. Cointelegraph Markets Pro je v sodelovanju s podatkovnim podjetjem The Tie razvil oceno VORTECS™, algoritemsko določitev, kako bikovski ali medvedji so trenutni pogoji trgovanja za dano kripto sredstvo.

Rezultat temelji na zgodovinskih podatkih in v bistvu pregleduje celotno zgodovino kovanca ali žetona in išče pogoje, ki so podobni tistim, ki jih trenutno opazuje.

Išče vrsto podobnosti in neskladij – na primer obseg trgovanja, nedavne spremembe cen, družbeno razpoloženje in celo količino tvitov o tem sredstvu.

Če najde podobnosti, pogleda, kaj se je zgodilo potem. Je nepremičnina šla navzgor ali navzdol? Kako dosledno je bilo to gibanje? Kako pomemben je bil porast ali padec?

S kombinacijo vseh teh podatkovnih točk Markets Pro ustvari oceno VORTECS™, dinamično in nenehno razvijajočo se oceno trenutnih pogojev trgovanja za vsako podprto sredstvo. Višji kot je rezultat, večja je verjetnost – in varnejši je algoritem.

Nasprotno pa je zelo nizka ocena medvedja (z enakim zaupanjem). Nevtralna ocena 50 pomeni, da algoritem ne vidi pomembne povezave med trenutnimi pogoji in preteklimi cenami.

Platforma Markets Pro ponuja celotno paleto strategij za trgovce.

Strategija »Kupi 85, prodaj 80« pomeni, da lahko trgovec kupi sredstvo, ki presega oceno 85, kar velja za močno bikovsko. In nato “prodajte” sredstvo, ko pade pod 80.

Seveda se to dogaja v živo na borzi. Lahko pa trgovec preprosto “trguje na papirju” s sredstvom, da preizkusi algoritem.

Na primer — če je Solanov SOL presegel 85 in je bilo edino sredstvo s to visoko oceno, bi trgovec lahko dal odstotek svojega trenutnega portfelja v SOL. Toda če bi Binance BNB nato presegel 85, bi lahko trgovec BNB dodelil kakšen drug odstotek svojega portfelja. ali ne. To je njihova izbira.

Zakaj je torej to vredno vedeti?

Bistvo je oceniti, ali je algoritem VORTECS™ dober pri svojem delu.

Ali ima pogosteje prav, ko vidi bikovske razmere? Ali se cene na splošno zvišajo, ko se rezultat dvigne? Očitno je odgovor pritrdilen.

Kupi 85, prodaj 80 je samo ena strategija. Obstajajo tudi druge strategije, ki so leta 2022 ustvarile ogromno donosnost naložbe.

Na primer, kupite 90, prodajte 85. To je +96,89 % dobička v letu 2022. Še močnejše strategije vključujejo:

Kupi 90, prodaj 90 | +159,15 %

Kupi 85, prodaj 75 | +102,65 %

Pravzaprav Bitcoin (BTC) vrnil -65 % od začetka leta 2022 in Ether (ETH) ni bilo nič bolje z donosom -68 %, medtem ko so strategije, ki temeljijo na VORTECS™, v povprečju znašale +81,50 % na vseh ravneh, s čimer so bile boljše od BTC oziroma ETH.

In to signalizira, da VORTECS™ deluje pravilno. Na splošno sčasoma dokazuje, da so pretekli pogoji trgovanja z digitalnim sredstvom lahko koristno merilo trenutnega stanja tega sredstva.

Z drugimi besedami, visoka ocena VORTECS™ ima dokazano korelacijo z zvišanjem cene. Ne v vseh primerih, ne za vsako sredstvo … a na splošno so bili rezultati leta 2022 prepričljiv dokaz.

Warren Buffett (morda parafrazira Georga Wilhelma Friedricha Hegla) je nekoč dejal, da “kar se naučimo iz zgodovine je, da se ljudje ne učijo iz zgodovine.”

(Kot kripto skeptik boste morda želeli ponovno razmisliti o svojem položaju.)

To je bistvo ocene VORTECS™. Učenje iz zgodovine. In zato je 176,31-odstotni realni donos sredi ene najhujših kripto zim v zgodovini trga pomemben.

To nam pove, da gledamo resnično zgodovino.

Cointelegraph Markets Pro je na voljo samo članom na mesečni osnovi 99 USD na mesec ali letno z vključenima dvema brezplačnima mesecema. Ima 14-dnevno politiko vračila, da zagotovi, da ustreza potrebam naročnikov glede trgovanja s kriptovalutami in naložbenih raziskav, člani pa lahko kadar koli prekličejo.

Cointelegraph je izdajatelj finančnih informacij in ne investicijski svetovalec. Ne nudimo prilagojenih ali individualiziranih naložbenih nasvetov. Kriptovalute so nestanovitne naložbe in prinašajo veliko tveganje, vključno s tveganjem trajne in popolne izgube. Pretekla uspešnost ni pokazatelj prihodnjih rezultatov. Številke in grafikoni so pravilni v času pisanja ali kot je drugače navedeno. V živo preizkušene strategije niso priporočila. Preden sprejmete kakršne koli finančne odločitve, se posvetujte s svojim finančnim svetovalcem.

Vse navedene ROI so pravilne od 8:00 UTC 17. novembra 2022.