Kako je Cupra naredila električno kombilimuzino, alternativo Volkswagnu ID.3

Cupra Born je športna alternativa Volkswagnu ID.3.
Porast / Cupra Born je športna alternativa Volkswagnu ID.3.

Cupra

nedavno, pregledali smo Audijev RS e-tron GT, čednega štirivratnega električnega vozila, ki je sicer tesno povezano s Porsche Taycanom, vendar se v vožnji vseeno počuti precej značilno. Kot sem podrobno opisal v tem članku, je praksa skupnih platform ali arhitektur že desetletja življenjsko dejstvo v avtomobilski industriji.

To še posebej velja za skupino Volkswagen, ki uporablja več platform kot izhodišče za svojo zbirko 10 znamk. Ena najnovejših teh platform je znana kot MEB (Modularni električni pogonski komplet ali Modular Electrification Toolkit), do zdaj pa je Ars vzorčil električna vozila na osnovi MEB v obliki Crossover Volkswagen ID.4 in potem, pred kratkim, in ID. Minivan Buzz in Audi Q4 e-tron crossover.

Vendar ni vsako električno vozilo, ki temelji na MEB, namenjeno Ameriki. Volkswagen na to stran Atlantika ne prinaša kombilimuzine ID.3 v velikosti golfa, čeprav glede na mnenje evropskih vrstnikov o tem avtomobilu nisem prepričan, da veliko zamujamo. Še bolj žalostno je, da na ameriških cestah morda nikoli ne bo Cupra Born, električne kombilimuzine znamke, ki je prišla iz Seata leta 2018 kot proizvajalec originalne opreme, bolj osredotočen na zmogljivost. Prijatelj Arsa Jonny Smith je pred kratkim vozil Born in odšel je navdušen, še posebej, ker je bil eden od teh recenzentov pozvan ID.3.

Da bi izvedel več o tem, kako deluje, sem govoril z dr. Werner Tietz, podpredsednik raziskav in razvoja pri Cupri. “Veliko lahko delamo na vseh komponentah, kot je aplikacija za krmiljenje, šasija, lahko delamo na odzivu plina, na obnašanju pri okrevanju,” mi je povedal Tietz. “In če združite vse to in vedno nameravate, da bo avto natančen ali okreten, torej če poznate svoj cilj in prisilite svojo ekipo, da pripravi nekaj predlogov, potem na koncu dobite to, kar smo videli. na Bornu.”

Cupra je prav tako povečala moč za približno 13 odstotkov na 228 KM (170 kW) v primerjavi z ID.3, “kar ni veliko, vendar vam vsaj daje malo več moči in je malo bolj zabavno,” je dejal Tietz. . rezultat? “[It] ni tako udobno kot ID.3. To ni tak avto, a to ni namen,« je nadaljeval.

Opazili boste, da veliko sprememb, specifičnih za Cupra, ni drugačna strojna oprema, temveč drugačna koda. Pravzaprav lahko platforme za električna vozila, kot je MEB, zlahka obvladajo tovrstne stvari. “Pri električnih avtomobilih je to veliko lažje. Veliko lažje je narediti stvari s programsko opremo. Če pogledate obnašanje pogonskega sklopa, lahko naredite veliko več s programsko opremo, medtem ko je pri avtomobilih z notranjim zgorevanjem nastavljanje lažje,” je poudaril Tietz. ven.

Cupra je dominirala v seriji FIA ETCR 2022.
Porast / Cupra je dominirala v seriji FIA ETCR 2022.

Cupra

Tietz celo meni, da obstaja upanje za to občutek krmiljenja se vrača v avtomobile po preklopu s hidravličnega na električni servovolan. “S 100-odstotnim krmiljenjem po žici je to izziv, vendar imamo v skupini nekaj podjetij, ki so precej prefinjena pri razvoju povratnih informacij o krmiljenju,” je dejal, hudomušno omenjajo Porsche, še en VW. blagovne znamke skupine.

“Obstajajo programska orodja in potrebujete dodatne senzorje, da zaznate, kakšne sile imate na kolesu, potem pa lahko to posnemate in krmiljenju lahko vrnete pravi občutek,” mi je povedal Tietz. Pravzaprav to počne voznik v simulatorju zanke, a kot je pojasnil Tietz, “je reakcija v realnem času in glede na dejansko stanje avtomobila … to je pomembno, še posebej, če imate športne avtomobile.”

Tietz je optimističen glede prihodnosti električnih avtomobilov. “Še vedno mislim, da je treba s to naslednjo generacijo baterij izboljšati težo,” mi je rekel. “Sezono smo dobili z ETCR [an electric touring car series], prednost ETCR pa je, da imaš majhno baterijo, naredi le sedem, osem krogov. Torej je teža avtomobila majhna. In moje sanje so, da imaš v prihodnosti električni avto, za katerega se sprijazniš, da imaš samo 300 km dosega, pa se teža zmanjša na, ne vem, 1.300 kg ali kaj podobnega, in potem Imej ga, potem imaš pravi avto, potem se boš zabaval in imel športni avto.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *