Kaj smo se naučili od USMNT proti Walesu na razburjeni uvodni tekmi svetovnega prvenstva

Vsak navijač moške reprezentance Združenih držav Amerike, ki je pozabil na intenzivnost, ki je prisotna z vsakim razburljivim trenutkom svetovnega prvenstva, se bo globoko spomnil teh vzponov in padcev v ponedeljkovem remiju z Walesom v Katarju (1:1).

The Jenki so zasluženo povedli prek Timothyja Weaha vendar se ni mogel izogniti preobratu v drugem polčasu, ko je Walker Zimmerman dosodil enajstmetrovko za Garetha Bala in valižanska legenda je izenačila.

[ LIVE: World Cup 2022 schedule, how to watch, scores, hub ]

Kako se je odrezal Gregg Berhalter, kdo se je okrepil in kaj za Jenke pomeni remi 1:1 na ta mesec turnirju v Katarju?

Preberite, kaj smo se naučili iz tekme USMNT proti Walesu.

Gregg Berhalter se izogiba sladkim klicem, dobi status priljubljenega

Šef USMNT Gregg Berhalter je pustil začetnika Leedsa in Borussie Dortmund na klopi, da bi začel svojo prvo tekmo svetovnega pokala, vendar to ni bil favorit ali dva zunaj forme.

Ne, Berhalter je izkoristil največjo tekmo v svojem življenju – vsaj štiri dni –, da je ušel Timu Weahu na desnem krilu in Joshu Sargentu na osrednjem napadalcu, pri čemer sta igralec Lilla in njegova tarča Norwicha dosegla prvi gol.

Seveda pa ni šlo le za gol, saj je Berhalterjev USMNT nadzoroval potek prvih 45 minut. Približno v 30 minutah tekme je zadnja linija Yanksov zgrešila le en poskus roparske podaje Sergina Desta.

Walker Zimmerman, Antonee Robinson in Tim Ream so se pridružili Destu – jasen magnet za žogo tako taktično kot skozi celotno igro – in je bilo videti zelo udobno v posesti.

Berhalter je postavljal vprašanja o Reamovi sposobnosti obrambe zadaj in v zraku, vendar je vedno poudarjal, da je Fulhamov igralec dobro bral igro in imel žogo v svojih nogah.

In Ream je bil res odličen, saj so ZDA vodile v prvem polčasu z edini nevarnimi priložnostmi, skoraj dvema tretjinama žoge in nadvse pomembnim golom.

USMNT
fotmob.com

Wales je oživel, Bale še vedno tiho, Turner je odlično obranil

Rob Pagea iz Walesa je morda gledal iste tekme USMNT, kot smo jih videli v zadnjih šestih mesecih, in mislil, da bo ta tekma ovinek, toda prvih 45 minut je dokazalo, da je vse prej kot to.

Tako je Page namesto neučinkovitega Daniela Jamesa v igro vključil Kiefferja Moora, Wales pa je vodil prve četrt ure drugega polčasa.

Vratar USMNT Matt Turner je bil nenadoma pod pritiskom in električna sredina Yankov je bila nenadoma videti mlada, medtem ko sta bila Ream in Walker Zimmerman nekoliko bolj podobna svojemu višjemu statusu v ekipi.

Zvezdnik Walesa Gareth Bale je zdaj star 33 let in ni višji od igralca, ki je pritegnil pozornost pri Tottenham Hotspurju in Real Madridu, vendar še vedno nosi element nevarnosti za nasprotnika (kar so navijači MLS videli, ko je dostavil blago za LAFC v finalu MLS kopel).

A če bi bil Bale blizu forme, bi morda bilo 1-1, preden bi Berhalter imel priložnost zazveneti pri spremembah v drugem polčasu.

In še vedno bi lahko bilo, ko je Moore izsilil neverjetno obrambo Matta Turnerja, da je ostalo brez zadetkov.

Sinhronizacija: Berhalter naredi prave poteze, vendar Bale zmaga enajstmetrovko

Weston McKennie in Sergino Dest nista nastopila 90 minut, rumeni kartoni v prvem polčasu pa so pomenili, da bosta Juventus in AC Milan zamenjali.

Berhalter je v 66. minuti kot veznega igralca v akcijo vključil Brendena Aaronsona, kmalu zatem pa je nanizal še nekaj menjav.

Sargent, Dest in Musah so zapustili igro – slednji verjetno zaradi poškodbe, zato spremljajte – za Hajija Wrighta, DeAndreja Yedlina in Kellyna Acosto.

Yedlin je edini Američan na seznamu z izkušnjami s svetovnega prvenstva, Acosta pa je drugi igralec z največ nastopi na seznamu. Zdi se, da to ni naključje, saj so bili mladi Jenkiji pod pritiskom.

Toda napaka Zimmermana, ki je po nepotrebnem trčil v hrbet Bale, je Valižana poslala na enajstmetrovko. In Turner ni mogel zagotoviti junaštva, čeprav je pravilno prebral naprej in morda celo dobil nekaj žoge.

In vsaka ekipa bo tako olajšana kot objokovana zaradi divjih in naključnih zadnjih 15 minut, v katerih bi lahko bil zmagovalec iz Evrope ali Severne Amerike (hvala, veliko, veliko, Kellyn Acosta).

Kaj vse to pomeni?

No, Združene države bodo skoraj zagotovo vstopile v finalno igro z resnim stresom na svojih ramenih.

Jenkiji so bili boljši od Wellsa

Berhalter se bo prav tako moral odločiti, ali bo svoj dvojec osrednjih branilcev obdržal skupaj, saj se zaveda, da se mu ne zdi Ream prava žoga za hitro in izjemno močno ekipo, kot je Anglija, in da je Zimmerman dosodil enajstmetrovko.

Ream, kolikor je vredno, je bil tisti dan čudovit. In to je dobra lekcija, ki jo je treba prevzeti od uvodnika USMNT v Katarju.

USMNT
fotmob.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *