Kaj smo se naučili iz zmage 49ers nad Cardinals v ponedeljek zvečer

POLNI REZULTAT BOX

  1. Catch and Run Niners dirka do zmage. Ena izmed najboljših ekip za lovljenje jardov v ligi NFL se je pomerila z eno najslabših v ligi pri preprečevanju dodatnih jardov po lovljenju. Samo poglejte dva touchdowna San Francisca v ponedeljek zvečer: sprejem na 39 jardov za George Kittle na igro, kjer je bilo pričakovano, da bo pridobil štiri jarde po ulovu, vendar je na koncu dobil 18, in sprejem na 32 jardov za Kittla, v katerem je tesen konec pobral vsak jard na igri po ulovu. San Francisco je končal s 153 prejetimi jardi po ulovu, glede na Next Gen Stats, kar je predstavljalo skoraj 40 odstotkov njihovega skupnega števila jardov v igri. To je bil način delovanja moštva 49ers vso sezono, ki jim je pomagal, da so se v ponedeljek zvečer uvrstili na deveto mesto v velikih igrah in šesto v jardah na igro, in niso popustili v 11. tednu.
  2. Vrtenje zadnjega polja Kyla Shanahana deluje kot čar. Christian McCaffrey začel je noč kot vodilni povratnik v San Francisco, saj je v prvem polčasu prejel vse razen dveh od sedmih nosilcev 49ers in pridobil 6,2 jarda na poskus. Bilo je nenavadno videti, kako McCaffrey prevladuje v tekmi 49ers, toda do tretje četrtine je bil Shanahanov pristop očiten: v prvem polčasu je gnal McCaffreyja, nato pa se je naslonil na zanesljivega tekača. Elijah Mitchell zaključi tekmo proti utrujeni obrambi Cardinals, ki igra na 7200 metrih nadmorske višine v Mexico Cityju. Skoraj enakomerno sta si razdelila nosilca (devet za Mitchella, sedem za McCaffreyja) in zalet Deebo Samuel (trije nosilci) so proizvedli 37 jardov, vključno z 22-jardnim tekom z dotikom okoli levega konca. Prevzem McCaffreyja v San Franciscu se je obrestoval in otežil obrambo te ekipe zaradi številnih smeri, v katere lahko gre v napad.
  3. Napad Arizone ni kos obrambi, kot je obramba San Francisca. Kardinali so dosegli kritično maso v smislu ofenzivnega talenta. Zach Ertz in Marquise Brown že v ponedeljek zvečer zapuščali vstop, izguba pa Rondale Moore do poškodbe dimelj Colt McCoy imel samo DeAndre Hopkinspremalo izkoriščen AJ Greenin Greg Dortch na voljo. Presenetljivo je, da je Arizona pretvorila 8 od 16 tretjih padcev, vendar ni bilo šokantno videti, da so se Cardinals – igrajo z razgibano ofenzivno linijo – borili za vzdrževanje pogonov vso noč. Robbie Anderson je neudeleženec v prekršku, kjer bi moral igrati vsaj stransko vlogo, in ni na voljo veliko, če sploh, rešitev za popravljanje stvari. Najboljše, na kar lahko kardinali upajo, je zdrava vrnitev Kyler Murray in Moore, in to morda še vedno ne bo dovolj, da bi prebudili napad, ki je razočaral večji del leta 2022. Vsekakor ni bilo impresivno proti obrambi San Francisca z najvišjim položajem.
  4. Kardinali imajo veliko za očistiti. V obrambi ima Arizona nekaj igralcev na igrišču, vendar seštevek vseh delov preprosto ni dovolj dober, zlasti proti ekipi 49ers, ki uživa v nasprotnikih, ki se trudijo preživeti na prostem. Samuelov touchdown je bil odličen primer te pomanjkljivosti za Arizono, tako kot Kittlov drugi touchdown, pri katerem je prebil obrambo Arizone ob stranski črti za odločilni touchdown. Kot videl v HBO-ji Trdi udarci: V sezoni, Buda Baker soigralcem že dal vedeti, da je utrujen od porazov. Ponedeljkov večer ne bo pomagal pomiriti njegove jeze, še posebej po tem, ko so zgrešeni spopadi in slabi koti vožnje povzročili peščico vreč za superiorne 49ers. Tem Cardinalsom se čas izteka in morda že preveč zaostajajo, da bi dohiteli prvouvrščene 49ers in 6-4 Seattle Seahawks.
  5. Pazi na 49ers. San Francisco je trenutno videti tako močan kot kdaj koli prej in zdi se, da bodo 49ers naslednji teden dosegli rezultat 7-4, ko se bodo pomerili s 3-8 Saints. Seveda jih čakajo preizkušnje v obliki srečanj z Miamijem in Tampa Bayom pred povratno tekmo z Seahawksi v Seattlu. Več o stanju te ekipe bomo izvedeli po odigranih tekmah, a trenutno se zdi, da so 49ers dovolj dobri, da lahko premagajo kogar koli. San Francisco zaključi redno sezono s tremi tekmami proti Washingtonu, Las Vegasu in Arizoni, vsaj na papirju pa se zdi, da se 49ers usmerjajo k dvomestnemu skupnemu številu zmag. Nastavite najmanjšo vrednost na 10 in se pripravite na več; ta ekipa ima potencial, da postane resen tekmec v širokem NFC.

Statistika igre naslednje generacije: Jimmy Garoppolo je v ponedeljek zvečer opravil 13 od 17 podaj za 149 jardov in štiri touchdowne, ko je ciljal na tekaške poti, kar je največ takšnih podaj v Garoppolovi karieri, največ v kateri koli tekmi te sezone in izenačeno z največ v dobi naslednje generacije ( iz leta 2016).

Raziskava NFL: Jimmy Garoppolo je vrgel štiri touchdowne na tekmi prvič po 14. tednu sezone 2019. 49ers so to sezono osvojili naslov prvaka NFC, preden so v Super Bowl LIV izgubili s Kansas City Chiefs na srce parajoč način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *