Kaj pravijo prve govorice?

The iPhone 14 in iPhone 14 Pro linije so stare komaj mesec dni, vendar se že pojavljajo govorice o tem, kaj lahko pričakujemo od prihodnjega leta iPhone 15 in iPhone 15 Pro. Od zdaj se pričakuje, da bosta iPhone 15 in iPhone 15 Pro naslednje leto prejela pomembne nadgradnje: USB-C, Dynamic Island za vsakogar in še več …

iPhone 15 in iPhone 15 Plus

Velikosti zaslona

Ponudba iPhone 14 je naredila veliko spremembo v razpoložljivih velikostih zaslona in opustila 5,4-palčni iPhone »mini« možnost v korist novega iPhone 14 Plus s 6,7-palčnim zaslonom. Medtem ko je iPhone 14 Plus očitno prodajam slabše, kot je Apple pričakoval, govorice, da podjetje načrtuje nadaljevanje to strategijo naslednje leto.

To pomeni, da lahko pričakujemo iPhone 15 s 6,1-palčnim zaslonom poleg iPhone 15 Plus s 6,7-palčnim zaslonom.

Funkcije zaslona

Najpomembnejša sprememba na zaslonih bo Vtičnik Dynamic Island za iPhone 15 in iPhone 15 Plus. Trenutno je Dynamic Island omejen na iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max. Dynamic Island se odreče zarezi in namesto tega izbere dva ločena izreza na zaslonu, ki z impresivno integracijo programske opreme izgledata kot eden.

Toda medtem ko iPhone 15 in iPhone 15 Plus volja imajo Dynamic Island, ne bodo dobili drugih dveh funkcij zaslona ki so ekskluzivni za modela “Pro” in “Pro Max”. Prvič, govori se, da iPhone 15 in iPhone 15 Plus ne bosta dobila Applove tehnologije zaslona ProMotion, ki ponuja frekvenco osveževanja od 1Hz pa vse do 120Hz.

Kot taka iPhone 15 in iPhone 15 Plus tudi ne bosta dodala podpore za vedno vklopljen zaslon, saj se funkcija opira na tehnologiji zaslona ProMotion in LTPO.

USB-C

USB-C iPhone 15

To je Apple skoraj zagotovo bo iPhone 15 in iPhone 15 Plus preklopil na USB-C za povezljivost in tako nadomestil desetletja star priključek Lightning. Preklop pride kot Evropska unija izvaja nova zahteva, da vsi pametni telefoni in druge naprave uporabljajo skupna vrata za polnjenje, ki bi bila za zdaj USB-C.

Kamera

Zaenkrat so govorice nekoliko nejasne o tem, katere posodobitve kamere lahko pričakujete od iPhone 15 in iPhone 15 Plus. IPhone 14 je dodal več nadgradenj kamere, vključno s Photonic Engine za izboljšano obdelavo in dramatično boljšo sprednjo kamero.

Pričakujemo, da bo Apple prihodnje leto gradil na obstoječi strojni opremi kamere, bodisi z nadgrajeno strojno opremo kamere bodisi z novimi funkcijami programske opreme. Več govoric se bo pojavilo v prihodnjih mesecih.

Izvedba

končno, Pričakuje se iPhone 15 in iPhone 15 Plus da ga poganja čip A16 Bionic, ki se trenutno uporablja v iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max. To nadaljuje Applovo strategijo delitve zmogljivosti iPhona med Pro in ne-Pro modele, strategijo, ki se je začela letos.

The iPhone 14 Pro in Pro Max sta prejela najnovejši čip A16medtem ko je iPhone 14 in iPhone 14 Plus poganja A15 – čeprav od iPhona 13 Pro dobijo 6-jedrno različico.

iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max

Oglejte si prve aplikacije za iPhone, ki podpirajo Live Actions in Dynamic Island z iOS 16.1

Velikosti zaslona in značilnosti zaslona

Kaj pa iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max? Tukaj pričakujemo manj sprememb glede velikosti zaslona in tehnologije prikaza. Pravzaprav se zdi, da do zdaj stvari ostajajo enake.

To je smiselno, če upoštevamo, da sta imela iPhone 14 Pro in iPhone 14 Pro Max dramatične nadgradnje zaslona z dodatkom Dynamic Island in vedno vklopljenega zaslona. Namesto tega se zdi, da se bo Apple osredotočil na izpopolnjevanje teh funkcij, hkrati pa bo na iPhone 15 in iPhone 15 Plus prinesel Dynamic Island nižji trg, kot je bilo omenjeno prej.

Ena majhna oblikovna prilagoditev, ki smo jo lahko opazili, je Apple nadomešča gumba za glasnost in vklop s polprevodniškimi gumbi, podobno kot takrat, ko je fizični gumb Domov na iPhonu 7 zamenjal s polprevodniškim gumbom.

USB-C

Tako kot iPhone 15 in iPhone 15 Plus naj bi tudi iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max preklopila na USB-C. Še vedno čakamo na nekatere podrobnosti, kot so hitrosti prenosa podatkov in hitrosti polnjenja.

Druga stvar, ki jo je treba upoštevati, je možnost, da iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max poleg USB-C sprejmeta tudi povezljivost Thunderbolt. To bi ustrezalo strategiji, ki jo je Apple sprejel z linijo iPad, kjer imajo vsi modeli zadnje generacije USB-C, vendar vrhunski modeli iPad Pro podpirajo tudi Thunderbolt.

Uporabite 48 MP kamero iPhone 14 Pro

Kamera

Tako je bilo na začetku govorice da bodo imeli modeli iPhone 15 Pro novo zadnjo kamero “8P” ali osem plastičnih leč. več nedavno poročanje pravi, da morda vendarle ni tako. »8P« se tukaj nanaša na število elementov v objektivu. Ko proizvajalec vzame obstoječo zasnovo leče in doda elemente, se to običajno naredi za zmanjšanje popačenja.

Čeprav se ne zdi, da bo iPhone 15 Pro dobil večje nadgradnje kamere, je iPhone 15 Pro Max druga zgodba. Pričakuje se, da bo iPhone 15 Pro Max prvič vseboval novo periskopsko lečo.

Periskopske leče temeljijo na prizmi, ki odbija svetlobo na več notranjih leč pod kotom 90 stopinj na senzor kamere. To omogoča, da je dolžina leče veliko daljša od dolžine teleobjektiva, kar ima za posledico veliko boljši optični zoom. Teleobjektiv na modelih iPhone 14 Pro ponuja le 3-kratni optični zoom in 15-kratni digitalni zoom.

Za primerjavo, Samsung Galaxy S22 Ultra že ima periskopsko lečo, ki omogoča optični zoom do 10x in digitalni zoom do 100x. ena je dejala govorica Apple se lahko odloči za 5-kratni optični zoom. Natančnejše podrobnosti o Applovi implementaciji periskopske leče na iPhone 15 Pro Max niso jasne, a v idealnem primeru bo iPhone veliko bližje temu, kar že ponujajo Samsungovi vodilni modeli.

Izvedba

Globalni trg pametnih telefonov |  iPhone 14

IPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max bosta nadaljevala Applov pohod proti še zmogljivejšim čipom Apple Silicon. Lani je bilo prvič objavljeno, da bo Apple eno prvih podjetij na svetu, ki bo to storilo sprejeti nov 3n proces in da bomo prve od teh čipov videli leta 2023.

Najnovejši modeli iPhone 14 Pro uporabljajo čip A16, ki mu nekateri pravijo 4nm, bolj natančno pa bi bilo reči, da gre za 5nm čip.

iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max prihodnje leto naj bi uporabljala procesor A17 Bionic, ki bo verjetno temeljil na 3nm postopku. Zmanjšanje velikosti procesa vodi do velike spremembe v smislu zmogljivosti in učinkovitosti, kar bi lahko vodilo do znatnih izboljšav v življenjski dobi baterije naslednje leto.

Imenovanje in strategija

iPhone-15-Ultra

Kar zadeva poimenovanje in strategijo, naj bi Apple pripravljal nekaj sprememb za linijo iPhonov naslednje leto. Podjetje naj bi načrtovalo dodatno razlikovanje med iPhone 15 Pro in iPhone 15 Pro Max. To je najbolj očitno v govoricah o nadgradnjah kamer, vendar zagotovo obstajajo drugi načini, na katere bi podjetje to lahko naredilo.

Poleg tega so se pojavila ugibanja o tem Apple bi lahko preoblikoval najboljši iPhone bo »iPhone 15 Ultra«. To bi se ujemalo s tem, kar smo letos videli pri Apple Watch, z Apple Watch SE, Apple Watch Series 8 in Apple Watch Ultra.

Navsezadnje smo še vedno na začetku govoric o iPhone 15 in iPhone 15 Pro. V prihajajočem letu bomo imeli veliko več, kar nam bo pomagalo naslikati sliko Applovih načrtov.

FTC: Za zaslužek uporabljamo samodejne pridružene povezave. več.


Oglejte si 9to5Mac na YouTubu za več Applovih novic:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *