Kaj morate vedeti ta teden na trgih

Zapisnik zveznih rezerv novembrski politični sestanek Pričakuje se, da bo pomagal oblikovati skrajšan teden na Wall Streetu v prihodnje, saj naj bi se trgi povrnili po izgubljenem tednu.

Ameriški delniški in obvezniški trgi bodo zaprto v četrtek, 24. novembra, ob zahvalnem dnevu. Trgovanje se bo končalo tudi zgodaj na črni petek, trg pa se bo zaprl ob 13.00 ET

Branje iz razprave s sestanka ameriške centralne banke v začetku tega meseca, ki bo izšel v sredo, bo vrhunec lažjega gospodarskega koledarja v prihodnjih dneh. Tudi koledar zaslužkov bo razmeroma skop, saj bo poročilo za tretje četrtletje v zaključni fazi.

Imenske delnice a izgubil prejšnji teden kljub skromnim dobičkom v petek po a zbor jastrebovega Fedspeaka navlaženo se je pojavil optimizem po lažjih oktobrskih podatkih o inflaciji.

Indeks S&P 500 je prejšnji teden padel za 0,7 %, Nasdaq Composite pa za približno 1,6 %. trdijo člani centralne banke v skoraj ducatu govorov med tednom nameravajo nadaljevati z agresivnim zaostrovanjem politike. Industrijsko povprečje Dow Jones je bilo ta teden približno nespremenjeno.

Zapisnik zadnjega zasedanja FOMC, odbora Federal Reserve, ki glasuje o denarni politiki, bo verjetno pokazal, da uradniki načrtujejo dvig obrestnih mer za pol točke na decembrskem zasedanju.

Predsednik centralne banke Federal Reserve Atlante Raphael Bostic je bil zadnji član Feda, ki je nakazal to verjetnost, in je v soboto na Floridi dejal, da udobno stran od povečanja za 75 bazičnih točk na naslednjem zasedanju, vendar lahko napovedane obrestne mere dosežejo 4,75%-5%, preden Fed konča svoj trenutni cikel zaostrovanja.

“Če se bo gospodarstvo nadaljevalo, kot pričakujem, verjamem, da bo 75 do 100 bazičnih točk dodatnega zaostrovanja upravičenih,” je dejal Bostic v izjavi za Južno gospodarsko združenje v Fort Lauderdalu. “Očitno je potrebno več in verjamem, da bo ta raven obrestne mere zadostovala za zadrževanje inflacije v razumnem časovnem obdobju.” Bostic trenutno ni član FOMC z glasovalno pravico.

Predsednik in izvršni direktor Federal Reserve Bank of Atlanta Raphael W. Bostic govori na dogodku Evropskega finančnega foruma v Dublinu na Irskem 13. februarja 2019. REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Predsednik Federal Reserve Bank of Atlanta Raphael W. Bostic. REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Vlagatelji so razveselili poročilo o umirjanju inflacije, Bostic pa je številke označil za “mešane”. Indeks cen življenjskih potrebščin (CPI) prejšnji mesec povečala za 7,7 %, kar je manj od 8,2 % septembra. Čeprav je številka pokazala, da se je zvišanje cen oktobra ohladilo hitreje, kot je bilo pričakovano, inflacija ostaja več kot trikrat večja od ciljne stabilnosti cen Federal Reserve, ki znaša 2 % – čeprav so uradniki letos šestkrat zvišali obrestne mere. vključno s štirimi zaporednimi povečanji za 0,75 %..

Predsednik Feda Jerome Powell je na tiskovni konferenci po srečanju tega meseca dejal, da on in njegovi kolegi “nekaj poti” o umirjanju naraščajočih cen, pri čemer priznava, da je slika inflacije postala bolj zahtevna.

“To pomeni, da moramo imeti bolj restriktivno politiko in to oži pot do mehkega pristanka,” je dejal.

Agresivno zvišanje obrestnih mer, napetostno tveganje ameriško gospodarstvo je v recesiji in uradniki Feda so pred kratkim začeli bolj odkrito priznavati to tveganje.

“Predsednik Feda Powell je na novembrskem zasedanju FOMC ponovno umeril denarno politiko s sprejetjem nove paradigme ‘hitrost v primerjavi z destinacijo’ – kar je signaliziralo namero, da se doseže višja obrestna mera za zvezna sredstva, in to počasneje,” je glavni ekonomist EY Parthenon Gregory Daco je dejal v nedavnem zapisu. “Odločenost centralnih bank, da agresivno zaostrijo monetarno politiko, skupaj z zakasnjenimi učinki monetarne politike na gospodarstvo povečuje možnosti za pretirano zaostrovanje.”

Predsednik odbora Federal Reserve Jerome Powell govori na tiskovni konferenci po dvodnevnem srečanju za zaprtimi vrati Zveznega odbora za odprti trg o politiki obrestnih mer v Washingtonu, ZDA, 2. novembra 2022. REUTERS/Elizabeth Frantz

Predsednik Federal Reserve Jerome Powell govori na tiskovni konferenci v Washingtonu, ZDA, 2. novembra 2022. REUTERS/Elizabeth Frantz

Goldman Sachs ima zvišal svojo projekcijo za terminalno obrestno mero Federal Reserve v razponu od 5 % do 5,25 %, kar sledi še enemu majskemu povečanju za 25 bazičnih točk, pri čemer ugotavljamo, da so tveganja investicijske banke za njeno napoved Feda nagnjena navzgor.

“Inflacija bo verjetno še nekaj časa ostala neprijetno visoka, kar bi lahko pritiskalo na FOMC, da zagotovi daljši niz majhnih povišanj prihodnje leto,” so povedali ekonomisti pod vodstvom Jana Hatziusa.

Drugje na gospodarskem koledarju tega tedna bodo odčitki o naročilih trajnih dobrin in globalni podatki PMI vlagateljem ponudili najnovejše posnetke industrijske in proizvodne dejavnosti. Uporabljajo se tudi meritve prodaje novih stanovanj in razpoloženja potrošnikov prek pozorno spremljane raziskave Univerze v Michiganu.

Wall Street propade proti koncu sezone zaslužkov, vendar je rezultat Dell Technologies (DELL), JM Smucker (SJM), Zoom Video (ZM) in dolarsko drevo (DLTR) bo med nekaterimi ključnimi posodobitvami podjetja v prihodnjem tednu.

Manj podjetij je v tretjem četrtletju navedlo zaskrbljenost zaradi recesije v primerjavi z drugim četrtletjem podatki iz FactSet Research.

Med podjetji S&P 500, ki so objavljala zaslužke od 15. septembra do 16. novembra, je 26 % manj podjetij omenilo izraz “recesija” – 179 jih je omenilo to besedo, kar je manj kot 242 v obdobju zaslužka v zadnjem četrtletju.

Kljub temu je bilo četrtletje še vedno tretje največje število podjetij, ki so izrazila zaskrbljenost glede morebitnega gospodarskega upada vsaj od leta 2010, glede na podatke FactSet.

Gospodarski koledar

ponedeljek: Za objavo ni predvidenih pomembnih poročil.

torek: Chicago Fed National Activity Indexoktober (0,10 v prejšnjem mesecu); Indeks proizvodne dejavnosti Richmond Fednovember (pričakovano -7, prejšnji mesec -10)

sreda: Vloge za hipoteko MBAteden, ki se je končal 18. novembra (2,7 % glede na prejšnji teden); Naročila trajnega blagaoktobrski predhodni (0,5 % pričakovano, 0,4 % v prejšnjem mesecu); Trajno blago razen prevozaoktobrski preliminarno (0,1 % pričakovano, 0,5 % v prejšnjem mesecu); Začetni zahtevki za primer brezposelnostiteden, ki se je končal 19. novembra (225.000 pričakovanih, 222.000 v prejšnjem tednu); Nadaljevanje terjatevteden, ki se je končal 12. novembra (1,507 milijona v prejšnjem tednu); S&P globalni proizvodni PMI v ZDAnovembrski predhodni (50,0 pričakovano, 50,4 v prejšnjem mesecu); S&P Global US Services PMInovembrski predhodni (48,0 pričakovano, 47,8 v prejšnjem mesecu); S&P Global US Composite PMInovembrski predhodni (48,2 v prejšnjem mesecu); Razpoloženje potrošnikov Univerze v Michiganufinale novembra (pričakovano 55,5, prej 54,7); Prodaja novih hišoktober (pričakovano 575.000, 603.000 v prejšnjem mesecu); Prodaja novih hišoktober mesečno glede na mesec (pričakovano -4,6 %, prejšnji mesec -10,9 %); Zapisnik seje FOMC, 1.-2. november

četrtek: zahvalni dan. Za objavo ni predvidenih pomembnih poročil.

petek: Črni petek. Za objavo ni predvidenih pomembnih poročil.

Koledar zaslužka

ponedeljek: Agilent (A), Dell Technologies (DELL), JM Smucker (SJM), Jacobs Engineering (J), Li Auto (LI), Urban Outfitters (URBAN), Weber (WEBR), Zoom Video (ZM)

torek: Najboljši nakup (BBY), HP (HPQ), Abercrombie & Fitch (ANF), American Eagle Outfitters (AEO), analogne naprave (ADI), Autodesk (ADSC), Baidu (ZAČETEK), Burlington Stores (BURL), Canadian Solar (CSIQ), Dick’s Sporting Goods (DKS), Dolarsko drevo (DLTR), Ugani kaj? (GES), Jack v škatli (JACK), Medtronic (MDT), Nordstrom (JWN), Vipshop (VIP osebe), VMware (VMW), Warner Music Group (WMG)

sreda: jelen (OF), SentinelOne (S)

četrtek: zahvalni dan. Za objavo ni predvidenih pomembnih poročil.

petek: Črni petek. Za objavo ni predvidenih pomembnih poročil.

Aleksandra Semenova je novinarka Yahoo Finance. Sledite ji na Twitterju @alexandraandnyc

Kliknite tukaj za najnovejše trende delnic platforme Yahoo Finance

Kliknite tukaj za najnovejše borzne novice in poglobljeno analizo, vključno z dogodki, ki spodbujajo delnice

Preberite najnovejše finančne in poslovne novice Yahoo Finance

Prenesite aplikacijo Yahoo Finance za Apple oz Android

Spremljajte Yahoo Finance na Twitter, Facebook, Instagram, Flipboard, LinkedInin YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *