Kaj je Michael Burry kupoval, da bi se pripravil na borzni zlom

Mlada temnopolta ženska je videti zaskrbljena pred svojim prenosnikom

Mlada temnopolta ženska je videti zaskrbljena pred svojim prenosnikom

Pogled na to, kaj počnejo drugi vlagatelji, je po mojem mnenju lahko odličen način, da poskusite ugotoviti, kje je borza. Michael Burry je odličen primer.

Burry že nekaj časa govori, da pričakuje močan padec tečajev delnic. In regulativna prijava njegovega podjetja Scion Asset Management v začetku tega tedna opisuje, kaj je kupoval.

Čeprav so informacije v poročilu zdaj stare šest tednov, mislim, da še vedno zagotavljajo koristne informacije vlagateljem, kot sem jaz. Torej, kako se Burry pozicionira za obvladovanje možnosti zloma borznega trga?

Burryjev portfelj

Pri Burryjevem portfelju mi ​​izstopata dve stvari. Prvi je njegova velikost – prijavljena vrednost Scionovega portfelja septembra je znašala 41 milijonov dolarjev v primerjavi s 165 milijoni dolarjev pred šestimi meseci.

Z drugimi besedami, Burry obdrži denar ob strani. To lahko pričakuje vlagatelj, ki je pričakoval padec tečajev delnic.

To je očiten način za pripravo na zlom borznega trga. In čeprav mislim, da to ni slaba ideja, me bolj zanimajo delnice, ki jih je kupoval Burry.

Druga stvar, ki se mi zdi pomembna, je sestava Burryjevega portfelja. Približno 45 % vloženega kapitala je v Skupina GEO (NYSE:GEO) in CoreCivic (NYSE: CXW).

Obe delnici sta se letos dobro odrezali. V zadnjih 12 mesecih se je GEO povečal za 12 %, CoreCivic pa okoli 8 %.

Torej, kaj so te delnice in kaj mi Burryjevo lastništvo nad njimi pove o borzi?

zaloge

GEO in CoreCivic sta podjetji, ki imata v lasti in upravljata zasebne zapore. Ena od značilnosti tega je, da imata oba v lasti znatne količine nepremičnin.

V začetku leta 2021 je predsednik Biden izdal direktivo, da se ne podaljšajo pogodbe z zasebnimi zapori. Posledično se je tečaj delnic obeh družb močno znižal.

Pravzaprav so cene delnic tako padle, da so delnice začele izgledati poceni v primerjavi z vrednostmi sredstev osnovnih podjetij. Potem je Burry začel kupovati delnice.

Prav zdaj obe podjetji prodajata svoje premoženje ameriški vladi. In to počnejo po cenah, ki so precej višje od vrednosti nepremičnin, navedenih v njihovih bilancah.

Z drugimi besedami, tako GEO Group kot CoreCivic imata opredmeteno premoženje, ki je vredno več kot cena delnice. Mislim, da to pomeni, da gre za delnice, ki trgujejo na območju visoke vrednosti.

Borza

Po mojem mnenju je Burry eden najbolj sofisticiranih udeležencev na borzi. Poskus brati njegove misli z dešifriranjem njegovega delniškega portfelja je težko delo.

Vendar mislim, da dve stvari jasno izstopata. Prvi je, da Burry pričakuje, da bodo tečaji delnic še padali.

Burry že nekaj časa napoveduje zlom borznega trga. In zdi se mi, kot da se pripravlja na to, tako da ima denar na strani.

Zanimiva pa se mi zdi tudi koncentracija vrednostnih delnic. Zaradi tega verjamem, da Burry pričakuje, da bo vrednost nekaj časa presegla rast, kar mi daje veliko razlogov za nakup delnice po današnjih cenah.

Pošta Kaj je Michael Burry kupoval, da bi se pripravil na borzni zlom pojavil prvič na The Motley Fool UK.

Več branja

Stephen Wright nima nobene pozicije v nobeni od omenjenih delnic. Motley Fool UK nima nobene pozicije v nobeni od omenjenih delnic. Mnenja, izražena o podjetjih, omenjenih v tem članku, so stališča pisca in se zato lahko razlikujejo od uradnih priporočil, ki jih podajamo v naših naročniških storitvah, kot so Share Advisor, Hidden Winners in Pro. Tukaj pri The Motley Fool verjamemo, da je glede na raznoliko paleto vpogledov res smo boljši vlagatelji.

Motley Fool UK 2022

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *