Jutrišnjih 25 najboljših danes: USC, Clemsonovi profili v končnici se izboljšujejo zaradi skokov na lestvici fakultet

Kot britev tanka meja za napake v univerzitetnem nogometu je bila očitna v vseh rezultatih in rezultatih 12. tedna. To je bil teden, ko je semafor pokazal nekaj pretresov za najboljših 25 ekip, vendar smo bili tudi nekaj korakov stran od popolnega kaosa na univerzitetni nogometni lestvici.

Številko 1 Georgio je Kentucky vrnil v rdeče območje, pri čemer je imel 10 točk prednosti 5 minut pred koncem četrte četrtine, preden je izsilil zgrešen met iz igre in izgubljeno žogo pri padcih, da je ostal neporažen. Številka 2 Ohio State, prav tako na gostovanju proti neuvrščenemu nasprotniku, ki je proti koncu tekme proti Marylandu vodil le s tremi točkami. Medtem sta št. 3 Michigan in št. 4 TCU zmagala po zaslugi metov iz igre v zadnji sekundi. Če bi nekaj predvajanj (ali celo le nekaj posnetkov) imelo drugačne rezultate, bi se volivci AP Top 25 soočili s težkim izzivom razvrščanja pokola na svojih posodobljenih glasovnicah.

To pa ne pomeni, da bo delo volivcev po sobotnih rezultatih lahko.

Razprave o obsegu dela v primerjavi z nedavnimi rezultati bodo v celoti prikazane, ko bo Tennessee izgubil osupljivo 63-38 proti Južni Karolini. Volunteers imajo zdaj 9-2 z zmagami proti Alabami in LSU, toda poraz v soboto zvečer kot favorit z 22 točkami bi lahko Tennesseeju zaostal za enim ali obema sovražnikoma SEC. Podoben rezervat bo imel še nižjo uvrstitev, potem ko je Ole Miss izgubila že drugi teden zapored, tokrat proti neuvrščenemu Arkansasu. Uporniki imajo 8-3 in so le še en rezultat oddaljeni od poraza prejšnjega tedna. Ko iščejo kakovostne zmage, morajo volivci določiti, kako dragocene so tesne zmage proti Kentuckyju in Texas A&M v primerjavi z drugimi ekipami s tremi porazi.

Do konca večera bo pet od 16 najboljših ekip na AP Top 25 izgubilo, kar bo drugim ekipam dalo veliko priložnosti za napredovanje. Največje koristi od omejenega kaosa sta imela USC in Clemson, ki sta vsak skrbela za posel (na zelo različne načine), da sta ob vstopu v 13. teden ostala na vrhu svojih konferenc. Če oba lahko zmagata, Univerzitetni nogomet Izbirna komisija za končnico bo morda morala sprejeti izjemno težke odločitve na izbirno nedeljo.

Takole mislimo, da bo videti novih 25 najboljših AP v nedeljo:

1. Gruzija (prejšnji teden — 1): Odsotnost očitnega tekmeca za mesto št. 1 ohranja status quo, saj Bulldogsi ostajajo na št. 1 po zmagi s 16-6 v Kentuckyju.

2. Zvezna država Ohio (2): Buckeyes bi lahko zgrabili še nekaj glasov za prvo mesto, potem ko so pozno zbrali točke pri zmagi s 43-30 v Marylandu, vendar bodo volivci, ki bodo ves dan spremljali rezultate, ugotovili, da je bila to tekma za tri točke globoko v četrti četrtini. Novi tekač Dallan Hayden je dosegel zadetke s 146 jardi in tremi touchdowni, vse po polčasu, ko je Ohio State premagal zgodnji zaostanek in prevzel nadzor nad igro v tretji četrtini.

3. Michigan (3): Obstaja veliko razlogov za zaskrbljenost, da bo Michigan prišel po sobotni zmagi proti Illinoisu – od zdravja Blakea Coruma do tega, kako pogosto se priložnosti za doseganje zadetkov končajo s poskusi metov iz igre – toda samo vztrajanje pri zmagi bo dovolj, da ostanete v igri. prvih pet na lestvici.

4. TCU (4): Sanjska sezona se za TCU nadaljuje, zahvaljujoč branilcu Maxu Dugganu, ki je v četrti četrtini vodil več zadetkov, kar je odprlo vrata potencialnemu skoku med prve tri na lestvici. Naša projekcija je, da bodo volivci AP ohranili vrstni red prejšnjega tedna, vendar ima komisija za končnico manj volivcev, zato bo morda bolj nestanovitno. TCU bi lahko v nedeljo končal na 4. mestu, v torek zvečer pa na 3. mestu, zahvaljujoč zmagovalnemu metu iz igre pri Baylorju.

5. USC (7): Trojanci so po prvi četrtini nizali 14-0 in v zadnjih 45 minutah premagali Bruinse s 17 za zmago s 48-45 in postali edina ekipa, ki je izgubila enega v Pac-12. Ker Tennessee pada, USC pa je impresiven na koncu, medtem ko si je priboril mesto v igri za prvenstvo Pac-12, bi morali Trojanci preskočiti LSU z dvema porazoma na peto mesto.

6. LSU (6): Tigri so uživali v praznovanju dneva upokojencev z razstavljanjem UAB 41-10. Sledi potovanje na College Station, da se pomerimo s Texas A&M, nato pa tekma SEC Championship proti Georgii.

7. Clemson (9): Z zmago 40-10 proti Miamiju so Tigri zdaj doma dobili 40 zaporednih tekem. Zahvaljujoč nekaterim sobotnim rezultatom drugje, se Clemsonove možnosti za CFP povečujejo. To je šele deveti niz 40 domačih tekem v zgodovini FBS, prvi, odkar je Nebraska v letih 1991-98 dobila 47 zaporednih domačih tekem.

8. Tennessee (5): Poškodba zvezdnika QB Hendona Hookerja je dodala več slojev razočaranja za program, ki je izgubil upanje na končnico z enostranskim porazom proti nasprotniku iz divizije.

9. Alabama (8): Brez večjih prilagoditev zmage s 34-0 proti FCS Austin Peay.

10. Oregon (12): Z zmago nad Utahom bodo Ducksi zagotovo skočili med prvih 10, a kakšna je zgornja meja? Pričakujte, da bo Oregon prišel vse do 8. mesta, toda naša uradna projekcija je, da bo posadka Dana Lanninga prevzela mesto Utesa na 10. mestu.

11. Penn State (11): Medtem ko nastane kaos glede položaja Penn Statea v anketah, so bili Nittany Lions ena redkih uvrščenih ekip, ki je popolnoma izpolnila pričakovanja glede prevlade z zmago 55-10 proti Rutgersu.

12. Washington (15): Huskies bodo napredovali zaradi sprememb v najboljših 16 in dominantne zmage s 54-7 proti Coloradu.

13. Gospa (18): Odkar se je leta 2014 pridružil pogodbi o naboru, je Notre Dame zdaj v tekmah redne sezone proti ACC 40-7 po zmagi s 44-0 proti Boston Collegeu. Borbeni Irci, zdaj 8-3 na leto, so zaprli svoj domači seznam z 28. zaporedno zmago v redni sezoni proti nasprotniku iz ACC. Naslednji teden se bodo v finalu redne sezone pomerili z USC na gostovanju.

14. Država Kansas (19): Zmagovalci treh od svojih zadnjih štirih, Wildcats se približujejo mestu v prvenstvu Big 12 Championship Game, potem ko so v prvem polčasu dosegli 41 točk in obdržali zgodnje vodstvo na poti do zmage s 17 točkami v Zahodni Virginiji. Zmaga proti tekmecu Kansas naslednji teden daje Kansas State priložnost za povratni dvoboj s TCU v Dallasu za konferenčni naslov.

15. UCLA (16): Bruinsi so v prvi četrtini izpustili 14 točk prednosti, v tretji pa štiri točke prednosti, saj so na ključnem mestu padli proti Trojancem. Z zaporednimi izgubami in zdaj tremi v zadnjih petih tednih, je dobro voljo, ki jo je UCLA prejela na začetku sezone, zdaj mogoče spregledati glede na njen težak zaključek.

16. Utah (10): Seštevek je prišel z vidika uvrstitve Utaha, ekipe, ki je v tem letu zabeležila tri poraze, vendar je zmagala proti edini ekipi Pac-12, ki je izgubila le en poraz. Zmaga nad USC je zagotovila nekaj moči na lestvici, ki je odtehtala izgube proti Floridi in UCLA, toda zdaj, ko se Utah po porazu proti Oregonu poda v razpravo o treh tekmah, bi medsebojna prednost Bruinsov lahko odločila, kako se bosta ti ekipi razvrstili. se zlagajo na lestvici.

17. Florida State (20): Seminoli so dosegli touchdown pri petih od šestih posesti v prvem polčasu in nikoli niso pustili, da bi gostujoča Louisiana postala konkurenčna, tako da so dosegli zmago s 49-17.

18. Tulane (21): Pričakovati je bilo, da bo četrtkov večerni obračun AAC s SMU težka preizkušnja za Green Wave po porazu prejšnji teden proti UCF, vendar so Mustangi petkrat obrnili žogo in Tulane je izkoristil žaromete z zmago s 59-24, ki bi bila pričakovana narediti vtis na volivce.

19. Cincinnati (22): Zdaj 9-2 po zmagi z 20 točkami pri Templeju se lahko Cincinnati prebije do četrtega zaporednega naslova AAC, če v petek po zahvalnem dnevu premaga Tulane.

20. Obalna Karolina (23): Sobotna tekma proti Virginiji je bila odpovedana, saj sta šola in skupnost soboto izkoristili za počastitev treh igralcev UVA, ki so bili ubiti v tragičnem streljanju v kampusu prejšnji konec tedna.

21. Severna Karolina (13): Najboljša stvar, ki ji gre Severna Karolina v smislu lestvice, sta le dva poraza po porazu z 21-17 doma proti Georgia Tech. Padec s 13. na zadnje mesto na lestvici je preveč drastičen, da bi ga prilagodili za to točko v sezoni, vendar pa bo padec dramatičen glede na razočarajoč rezultat (izguba kot favorit z 21 točkami) in pomanjkanje profila v višjem razredu win profil.

22. Ole Miss (14): Zadnji štirje rezultati za Ole Miss dajejo nekaj vpogleda v to, kje se Rebels kosajo z najboljšimi ekipami v državi. Ima tri poraze – s 25 proti LSU, s šestimi proti Alabami in za 15 proti neuvrščenemu Arkansasu – in edino zmago v treh teksaških A&M. Ole Miss je nekajkrat manjka od tega, da bi bila 9-2 z zmago med top 10, a tudi nekajkrat manjka od tega, da bi bila 7-4 in top 25. lestvici po sobotnem porazu v Fayettevillu.

23. Država Oregon (25): Beavers so prvič po letu 2012 zmagali na osmih tekmah, potem ko so v gosteh z 31:7 zmagali nad Arizono State. Imeli bodo priložnost, da utrdijo svoje možnosti za zaključek sezone na lestvici naslednji teden proti Oregonu.

24. Teksas (NR): Predvidevamo, da se bodo Longhorns ponovno prebili na lestvici. Ne samo, da je bil Teksas eden izmed najboljših zbirateljev glasov v anketi prejšnjega tedna zunaj top 25, ampak bo prišlo tudi do nekaj “šoka nalepk” za volivce, ki so morda pričakovali, da bo sobotna tekma v Kansasu potencialno pretresljiva in so namesto tega videli prevladujočih 55 -14 Longhorns zmagajo.

25. UCF (17): Za UCF bo prišlo do padca v vsakem glasovanju po domačem porazu proti Navy s 17-14, vendar bodo Knightsi verjetno prejeli dovolj glasov, da ostanejo med prvimi 25. Zdaj ima UCF 8-3 zmage proti Tulanu in Cincinnatiju, vendar poraze proti Louisville, ECU in mornarica. Vezisti so na začetku tekme dosegli 3-7 in tako Vitezom zadali najhujši poraz v sezoni. Kljub temu je UCF ekipa s samo tremi porazi in dvema zmagama proti ostalim ekipam v top 25.

Predvideni osip: zvezna država Oklahoma (24)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *