Julius Randle vodi Knicks do prve zmage v Denverju po 16 letih

DENVER – Toliko o tem potovanju iz pekla. Za Knickse so bile do zdaj bolj podobne veselim počitnicam.

V nedeljo so pretreseni zapustili New York, tri noči pozneje pa so se znašli na gostovanju in z dvema odličnima nastopoma v četrti četrtini premagali zahtevni zaporedni tekmi v Utahu in Denverju.

Pod vodstvom najboljše igre Juliusa Randla v sezoni in obrambe, ki je vzdržala igro na črti, so se Knicks v četrti četrtini zbrali z 10 minusa in v sredo zvečer premagali Nuggets brez Nikole Jokića s 106-103. v osupljivi Ball Areni za svojo prvo zmagovalno franšizo v Denverju po 16 letih.

Randle je s prostim metom 50,6 sekunde pred koncem zagotovil Knicksom dokončno vodstvo, Immanuel Quickley pa je v zadnjih sekundah izvedel lock-down obrambo proti Jamalu Murrayju in ohranil zmago.

Julius Randle, ki je dosegel 34 točk, zadene skakalec med zmago Knicksov nad Nuggets s 106:103.
Julius Randle, ki je dosegel 34 točk, zadene skakalec med zmago Knicksov nad Nuggets s 106:103.
NBAE preko Getty Images

“Julius Randle, Julius Randle in Julius Randle,” je odgovoril Jalen Brunson na vprašanje o dramatični zmagi.

“To je to, da držimo skupaj, ostajamo skupaj in verjamemo,” je dejal Randle, ki je tako kot številni drugi Knicksi igral kljub slabemu vremenu.

Randle je bil pošast, saj je dosegel 34 točk, 11 skokov, štiri podaje in štiri ukradene žoge. Brunson je 10,5 sekunde pred koncem zadel dva prosta meta in končal pri 21 točkah in sedmih podajah. Derrick Rose je dodal 13 točk s klopi za Knickse, ki so se izboljšali na 8-7 in preživeli strelsko nočno moro bolnega RJ Barretta (4-za-18). Murray in Bones Hyland sta dosegla vsak po 21 za Nuggets (9-5).

Jalen Brunson, ki je dosegel 21 točk, strelja skakalec ob zmagi Knicksov.
Jalen Brunson, ki je dosegel 21 točk, strelja skakalec ob zmagi Knicksov.
NBAE preko Getty Images

V torek so Knicksi v prvem delu četrte četrtine izločili Jazz. V sredo so omejili Denver na le sedem točk nad končnih 8:44. Njihova zlobna obramba je zaživela na gostovanju v zmagovitem času.

“Bila sva skupaj,” je rekel Brunson. “Kot sem rekel včeraj, igramo z občutkom nujnosti in obupa.”

Ravno ko se je zdelo, da so Knicksi mrtvi v vodi, z zaostankom 10 z zaostankom 8:06, se je Randle vrnil in šli so na solze za postavo Randle-Obi Toppin. Randle je ustvaril serijo 17-2, ki je vključevala sedem njegovih točk, dve ukradeni žogi in velikega moža, ki je iskal izgubljeno žogo, da bi zakucal Brunsona.

Jamal Murray, ki je dosegel 21 točk, želi premagati RJ Barretta med zmago Knicksov nad Nuggets.
Jamal Murray, ki je dosegel 21 točk, želi premagati RJ Barretta med zmago Knicksov nad Nuggets.
AP

“Ju, ki je vstopil in stopil na tla, je spremenil igro,” je v zadnji četrtini dejal branilec Cam Reddish. “Ta energija in trud sta veliko pomenila.”

Ko mu je Brunson rekel, da mora zamotati namesto njega, je bil Randle zmeden. Mislil je, da Brunson tega ne zmore.

»Vau. Moram pogledati posnetek, človek,« je rekel Randle in se nasmehnil. “Ne verjamem.”

Potem ko je Reddish končal akcijo, so Knicks imeli 5 točk prednosti 2:00 pred koncem. Hyland je odgovoril s petimi zaporednimi točkami za izenačenje na 1:05, s čimer je Knickse prisilil v odmor.

Brunson je zgrešil naslednjo posest, toda Randle je naredil prekršek nad Jeffom Greenom in Knickse vrnil na vrh in ostali. Zdaj imajo zaslužen prost dan, preden se soočijo z branilci naslova Warriors, ki potrebujejo le še eno zmago, da zapečatijo to, kar bi bilo zelo presenetljivo zmagovalno potovanje.

»Dobro je, a tako moramo nadaljevati. Odličen začetek potovanja,« je dejal Randle. “Toda čutimo, da ko igramo tako, kot smo igrali doslej, in se pri nas začne obrambno, si damo priložnost vsak večer.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *