Joe Biden vodi ‘kritičen’ poziv k spremembi igre, globalnih pravil za Bitcoin in kripto po šokantnem zlomu FTX

BitcoinBTC
in kriptovalute so se po propadu glavne kriptovalute FTX znašle pod nadzorom brez primere.

Naročite se zdaj ja Forbesov svetovalec za kripto sredstva in blokovne verige in uspešno prebroditi zadnji padec trga bitcoinov in kriptovalut

Pozivi k strožjemu regulativnemu nadzoru so v preteklem tednu prerasli v kakofonijo, saj sta FTX in njegovo sestrsko podjetje Alameda Research izgubila tisto, kar se je domnevalo. dosega osupljive ravni in grozi, da bo zajela širši kripto trg.

Zdaj, po zadnjem srečanju skupine 20 industrializiranih držav (G20) v Indoneziji, so voditelji udeleženih držav potrebo po mednarodnih pravilih za upravljanje hitro rastočega bitcoina in kripto prostora označili za “kritično” in dejali, da so možna tveganja za ” finančno stabilnost” je bilo treba ublažiti.

Na brutalnem medvedjem trgu potrebujete najbolj posodobljene informacije! Prijavite se zdaj brezplačno CryptoCodexDnevno glasilo za trgovce, vlagatelje in kripto navdušence, da boste pred trgom

“Ključnega pomena je zgraditi javno ozaveščenost o tveganjih, okrepiti regulativne rezultate in podpreti enake konkurenčne pogoje, hkrati pa izkoristiti prednosti inovacij,” so zapisali voditelji G20, vključno z ameriškim predsednikom Joejem Bidnom. izjava objavljeno na spletni strani Bele hiše po srečanju ta teden na Baliju v Indoneziji.

Prejšnji mesec je odbor za finančno stabilnost (FSB) določil globalne finančne standarde. predlagano pravila, ki bi za kripto podjetja in trge veljala enaka stroga pravila, ki urejajo tradicionalne finance.

“Pozdravljamo predlagani pristop FSB za vzpostavitev celovitega mednarodnega okvira za regulacijo dejavnosti kriptosredstev, ki temelji na načelu” enaka dejavnost, enako tveganje, enaka regulacija “,” so dejali voditelji G20 in dodali, da želijo “zagotoviti da ekosistem kriptosredstev, vključno s ti [traditional currency-pegged] stabilnih kovancev, so pozorno spremljani in podvrženi strogi regulaciji, nadzoru in nadzoru za ublažitev morebitnih tveganj za finančno stabilnost.”

FTX Exchange s sedežem na Bahamih naj bi posojila strank posodila Alameda Research, trgovskemu podjetju, ki je prav tako v lasti nekdanjega ustanovitelja milijarderja Sama Bankman-Frieda (SBF), pri čemer bi lahko izgubilo kar 8 milijard dolarjev.

Zevajoča luknja v bilanci stanja FTX je sprožila val opozoril drugih kripto podjetij, ki so bila izpostavljena FTX, in jih prisilila, da so se distancirala od propadle borze.

Ministrica za finance ZDA Janet Yellen je dejala, da je bil padec FTX “demonstracija”.[s] potreba po učinkovitejšem nadzoru nad trgi kriptovalut,« v izjavi ta teden in dodal, da bi morala enaka zaščita, ki je na voljo na tradicionalnih trgih, veljati za kripto sredstva.

Prijavite se zdaj za CryptoCodex—Brezplačne dnevne novice za radovedneže kriptovalut

VEČ OD FORBES‘Hiperinflacija’ in ‘družbeni zlom’ – zakaj bi Fed in inflacija lahko povzročila uresničitev nočne more Bitcoina

“To je opozorilo, ne samo izboklina ali celo konec poti,” je v komentarjih po e-pošti dejal Cristiano Bellavitis, profesor na univerzi Syracuse, specializiran za kriptovalute in tehnologijo veriženja blokov. “Sektor je finančno velik, vendar ima zelo omejeno regulacijo. Enake težave se ne bi pojavile v glavnem finančnem sistemu.”

Vendar Bellavitis pričakuje, da si bosta bitcoin in kripto industrija sčasoma opomogla od padca FTX, pri čemer napoveduje, da bo regulacija pomagala pri razcvetu tehnologije.

“[The collapse of FTX] bo spodkopalo zaupanje v kripto industrijo, toda ta industrija in tehnologija veriženja blokov sta tu, da ostaneta,” je dejal Bellavitis. “Več predpisov in jasnejša pravila bodo samo okrepila, kar lahko naredi ta industrija.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *