Izbira PJ Flecka glede previdnega igranja namesto drznosti se spet izjalovi

Gopherji so dobili Hawkeyes. Ponovno.

Padli so v past. Ponovno.

Isto staro, isto staro.

Igrajte previdno, delajte ubijalske napake, pozno izgubljajte.

Trener Kirk Ferentz tokrat v Minneapolisu ni pustil odmorov. Zapustil je Gopherje z goro obžalovanj.

Gophers so bili na mrzli sobotni večer uradno izločeni iz tekmovanja Big Ten West na najboljši možni način.

Odprli so Iowa Hawkeyes in njihov sovražnik je storil, kar pogosto počne. Napake so spremenili v svoje zlato in domov odhiteli z bronastim prašičem, ki je v bistvu postal govorica na strani meje v Minnesoti.

Hawkeyes so dosegli svojo osmo zaporedno zmago nad svojimi tekmeci, zmagoslavje s 13-10 s četrto četrtino, vredno lastne ustne zgodovine.

PJ Fleck je padel na 0-6 proti Ferentzu v njegovem mandatu v Dinkytownu, številka 6 pa velja za še eno zamujeno priložnost.

Fleck je postal Sizif, ko se je soočil s Ferentzem. Skala se kar naprej vali po hribu.

“Imeli smo svoje priložnosti,” je dejal Fleck. “Pravzaprav smo imeli veliko priložnosti. Samo teh priložnosti nismo izkoristili.”

Gophers so hiteli na 312 jardov in si v približno 10 minutah priigrali posest ter imeli tekmo na dosegu roke. In potem se je Iowa prikradla in jim ukradla denarnico. Puf, ni več.

Ta poraz spada v kategorijo samopovzročenih rezultatov, ne pa kot rezultat nadigravanja nad superiorno ekipo.

Gophers so zgrešili zadetek s 34 jardov po izjemno konzervativnem trenerskem nizu v prvem polčasu. Izgubili so spodrsljaj na koncu tega, za kar se je zdelo, da bo ikonična vožnja. Odvrgli so prestrezanje globoko na ozemlju Iowe takoj po spodrsljaju.

In ko so bili prisiljeni podati žogo, potem ko so jo ignorirali v drugem polčasu, se je zgodila katastrofa – posredovanje dve minuti pred koncem je postavilo zmagoviti zadetek iz igre.

“Prisilijo te, da premagaš samega sebe,” je dejal Fleck. “Po naključju smo bili še ena žrtev.”

Gophers so poskušali Mohameda Ibrahima popeljati do slave. Ibrahim je v svojo zadnjo domačo igro vložil vse srce, z 39 nosilci za 263 jardov, a je spodletel pri svojih 14th hiter 16-play pogon je dal Hawkeyes upanje in to je bilo vse, kar so potrebovali.

Ibrahim je izjemen talent. Ne zmore sam.

Svoj najboljši strel je dal v eni od elitnih obramb univerzitetnega nogometa, toda na koncu so Gophers potrebovali pravočasen zaključek in ga niso mogli izvesti, kar je zagotovilo več dokazov, da se mora Fleckov ofenzivni pristop do Stonehengea razvijati.

Novopečeni podajalec Athan Kaliakmanis je zaključil eno podajo v drugem polčasu. ena. V osmih poskusih.

Ker so pozno v tekmi potrebovali tretjino in sedmico, ker so bili izven dosega zadetka iz igre, je Kaliakmanisovo podajo odbil in prestregel linijski branilec Jack Campbell, ki se je vrnil v Minnesota 45.

Vrata so bila v tistem trenutku na stežaj odprta. Izid se je zdel neizogiben.

Dolg zaključek je postavil Iowino zmagovalno območje metov iz igre.

Fleckova konzervativna narava se je spet pokazala proti koncu prvega polčasa, ko je trenutek kričal, da bi bil agresiven. Ibrahim je pretekel 65 jardov na vožnji, ki je obstala v rdečem območju.

Koordinator ofenzive Kirk Ciarrocca je zahteval podajo tretjega in prvega iz Iowe 16. Kaliakmanisova podaja Le’Meke Brockingtonu je bila skoraj prestrežena.

Fleck se je odločil, da se ne bo odločil za četrto, čeprav je Ibrahim dvignil obrambo Iowe na noge.

Pred enim letom je Fleck igral za mete iz igre pri Iowi, kar se je izjalovilo. In ta odločitev je delovala. Matthew Trickett je zadel iz igre s 34 jardov in zgrešil desno 38 sekund pred koncem polčasa.

Na Fleckovo odločitev je morda vplivalo dejstvo, da je izkoristil že vse svoje timeoute. Svoj prvi time-out je poklical na začetku tekme, da bi razmislil o četrti in ena odločitvi. Končal je s puntanjem.

Fleck je moral požgati svoj drugi time-out, ko je njegova obramba pokazala zmedo. Ko je opazil, da je z napadom nekaj narobe, je zahteval svoj zadnji time-out, ko je ostalo 11:08.

Zaradi teh sekvenc so Gopherji videti neorganizirani. Potem so postali preveč previdni. Nato so se zanašali na Ibrahima, da jih bo pripeljal do cilja.

Ta formula je skoraj delovala, vendar blizu ne šteje.

Osem porazov zapored je trend. Grd trend. In Gophers še naprej padajo v past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *