Izbira delnic: Kako ta vroči manager pričakuje zmago leta 2023

John Kornitzer, eden najbolj vročih soupravljavcev vzajemnih skladov, leta 2023 pričakuje nemiren borzni trg.
X“Ker ni volilno leto, vladi ni mar,” je dejal Kornitzer, soupravitelj sklada Buffalo Flexible Income Fund (BUFBX) v vrednosti 503,9 milijona dolarjev, ki je presegel 98 % svojih podobnih družb z veliko kapitalizacijo, ki jih spremlja Morningstar Direct. leta, do srede. “Vlada želi, da se trg okrepi v letih volitev. Zato mislim, da nas prihodnje leto čaka nekaj nestanovitnosti, glede na to, kaj se dogaja z delom, plačami in energijo.”

Energija je v Kornitzerjevih očeh ena divja karta, ki leta 2023 ogroža borzo. “Cene energije bi se lahko zvišale ali pa bi lahko padle. Če se zvišajo, bo to povečalo problem (potencialne) recesije. Če bodo ostale višje, bi lahko videli veliko neplačil in bankrotov. To je napeta vrv.”

Borzna tveganja v letu 2023

Delo in plače so dodatna tveganja za borzo v letu 2023, pravi. Organizirani delavci naprej Starbucks (SEX), Amazon (AMZN) in Chipotle (CMG) lani organizirali sprehode, pravi Kornitzer. Problem je dvojen. Rast plač spodbuja inflacijo. To po drugi strani spodbudi Federal Reserve, da dvigne obrestne mere, kar slabi gospodarstvo. In to se kaže kot šibkost borznega trga, pravi Kornitzer.

Kljub temu je Kornitzerjeva naloga iskanje priložnosti na borzi. “Zato iščem podjetja, ki imajo koristi od visokih stopenj,” je dejal. “Zavarovalnice imajo rade visoke obrestne mere. Ko se obrestne mere dvignejo, zavarovalnice preusmerijo svoja sredstva v obveznice z višjim donosom.”

Ena z zavarovalništvom povezana družba, ki mu je všeč, je zavarovalniško posredništvo Arthur J. Gallagher (AJG). “Imamo ga po (povprečni ceni) 35 na delnico,” je dejal Kornitzer. “Še naprej povečujejo svoje dividende. In dobiček še naprej raste.”

Poleg tega ima zavarovalniški sektor moč oblikovanja cen, pravi Kornitzer. “In Gallagher je posrednik. Torej služijo denar ne glede na vse, brez tveganja.”

Škode plačajo zavarovalnice, ne posredniki.

Poleg tega piše Fleksibilen dohodek kriti klici proti Gallagherjevim delnicam. To pomeni, da drugi vlagatelji plačajo premijo za prilagodljivi dohodek za pravice do morebitnega povečanja vrednosti delnice nad dogovorjeno ceno. Te premije zagotavljajo skladu dohodek in povečujejo donos.

Naraščajoče obrestne mere

Banke imajo koristi tudi od dviga obrestnih mer. Zaradi tega so leta 2023 še eno mesto za iskanje borznih zmagovalcev, pravi Kornitzer.

Fleksibilen dohodek všečki Finančna skupina državljanov (CFG) in Truist Financial (TFC). Obe sta regionalni banki. “Citizens je ena najstarejših bank v Ameriki,” je dejal Kornitzer. “To je dobra, trdna banka. Pred kratkim so povečali svoje dividende. In to je poceni. Prodajajo po devetkratniku dobička. Njihove marže se bodo povečale, ker so njihova posojila dobra in njihove rezerve dobre.”

Jekleni mož

Kornitzer v rudarju vidi tudi borzni potencial Rio Tinto (RIO), zlasti v svetu po recesiji. “Skupina BHP (BHP) (še ena holding družba) in Rio sta dva glavna proizvajalca železove rude, razen bakra in drugih mineralov,” je dejal Kornitzer. “Brez jekla ne morete doseči gospodarske rasti. In ne morete imeti jekla brez železove rude. ZDA in Kitajska sta veliki uporabnici. Evropa jih uporablja. Zdaj, ko je polovica Ukrajine uničena, bodo potrebovali veliko jekla, da jo bodo obnovili. V ZDA je jeklo potrebno za gradnjo infrastrukture. BHP in Rio sta oligopol. In so odlični plačniki dividend.”

Kljub temu Kornitzer pravi, da je omejil velikost svojega deleža v Riu zaradi ciklične narave posla.

Spodbujanje borze

Kljub naraščajočim cenam delnic ima veliko energetskih podjetij še vedno prostor za objavo dobičkov na borzi, pravi Kornitzer.

Sklad je imel 30. septembra 28 % delničarskega denarja v delnicah energetskega sektorja. Da bi ukrotil svojo izpostavljenost posameznim imenom, je “letos prodal veliko energije,” je dejal.

Exxon Mobil (XOM) so se delnice letos podražile za 92 %. Trguje okoli 114, njegov donos je 3,2%. Povprečna cena prilagodljivega dohodka je okoli 69.

“Exxon ima veliko polje v Surinamu ob obali Južne Amerike Hess (ON JE),” je dejal Kornitzer. »Proizvodnja na tem področju bo še rasla v naslednjih treh, štirih, petih letih. Kar naprej udarjajo v vse nove vrtine.”

Kornitzer pravi, da se bo sklad okoli januarja ali februarja odločil, ali bo zmanjšal Exxon Mobil. Odločitev bo temeljila na cenah energije v letošnji zimi v Evropi. Temeljil bo tudi na političnih vprašanjih, kot je na primer, ali energetski sektor predstavlja veliko regulativno breme, pravi Kornitzer. Odvisno bo tudi od tega, za koliko bo družba napovedala povišanje dividend v začetku leta 2023.

Borzna nevihta 2022

Redkost med vzajemnimi skladi v tem letu, Buffalo Fleksibilni dohodkovni sklad je bil zatočišče pred tržno nevihto leta 2022.

Sklad se je letos v sredo povečal za 5,71 % v primerjavi s 15,08 % padcem S&P 500. Neposredni tekmeci sklada z veliko kapitalizacijo so v povprečju izgubili 4,32 %.

Enako dragoceno je, da je v treh letih, ki so se končala 31. oktobra, prilagodljivi dohodek Buffalo izgubil v povprečju le 77 % toliko kot S&P 500 pri vsakem padcu. Vendar pa je dosegel 85-odstotno napredovanje v indeksu priljubljenosti. “Nisem go-go-go delnicar,” je dejal Kornitzer. “Nimam jih. Nočem jih. Jaz sem trden, konzervativen vlagatelj. Zaščitil bom vaš denar.”

Upokojenci iščejo zaslužek

V bistvu je ta sklad namenjen delničarjem, ki so pripravljeni žrtvovati nekaj dolgoročnega potenciala rasti za manjšo volatilnost.

Deloma si sklad prizadeva za ta kompromis z osredotočanjem na delnice, ki lahko ustvarjajo dohodek. Ustvarjalci dohodka so običajno delnice, ki so finančno stabilnejše od mnogih drugih delnic. Številne od teh delnic so med letošnjo tržno miazmo presegle trg kot celoto.

Zadnji 12-mesečni donos sklada je 1,54 % v primerjavi z 1,6 % za SPDR S&P 500 ETF (VOHUN), ki sledi velikemu bogeymanu. “Ta sklad je dober za upokojence, ki želijo stabilnost in dohodek,” je dejal Kornitzer.

Sklad je v zadnjih treh letih presegel 88 % primerljivega sklada Morningstar. In v zadnjih petih letih je presegel 68 %.

Sledite Paulu Katzeffu na Twitterju pri @IBD_PKatzeff za osebno finančno svetovanje in najboljše strategije investicijskih skladov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *