Intervju s Cristianom Ronaldom – analiza prvega dela

TalkTV mu je omogočil celotno obravnavo prestopnega roka. Odštevalna ura, ki je nameščena v spodnjem desnem kotu zaslona, ​​gledalcem pove, koliko časa je še, preden lahko slišijo Cristiano Ronaldo v celoti.

Jeremy Kyle je bil zadnji, ki je to omenil po zaključku lastnega, manj napovedovanega intervjuja s komikom Domom Jolyjem. Zadnji pritisk na zanimanje je prišel, ko so minute odtekale, ni pa, da bi bilo potrebno. “Sledi prvi del tega intervjuja,” je rekel Kyle.

Čakanje je trajalo tri dni. 72-urna pot, ki se je začela v nedeljo zvečer, je dražila svetovno občinstvo z najboljšimi deli Ronaldovega intervjuja s Piersom Morganom in, tako osupljiva je bila vsebina, zagotavlja dneve veteranov kot a Manchester United igralec bo kmalu končan.

“To je intervju, o katerem je govoril ves svet,” je dejal Morgan.

Ali pa vsaj prvi del. To je bil prvi polčas, 45-minutna razprava, osredotočena na Ronaldove zamere in žalost v zadnjih 18 mesecih. To je bil obetaven intervju, saj so se poskusi, da bi poleti zapustil Old Trafford, izkazali za jalove. Pravi čas, trdi, da postavi rekord neposredno pred a Svetovno prvenstvo.

Morgan je bil izbrano sredstvo za maščevanje in je nežno pripravil teren za Ronalda, da je začel ciljati. In tako kot večino svoje kariere tudi portugalski kapetan ni zgrešil.

Kot so obljubljali najbolj sočni posnetki v dneh pred objavo intervjuja v živo, so streljali na hierarhijo Manchester Uniteda, njegovega nekdanjega menedžerja Ralfa Rangnicka in nekdanje soigralce, ki so si drznili namigovati, da njegovih moči primanjkuje.

Erik ten Hag, glavni trener Uniteda, lahko pričakuje svoj trenutek od znotraj ko je drugi del intervjuja, posnetega prejšnji teden na Ronaldovem domu, predvajan v četrtek zvečer. Tarča sta tudi zakonca Glazer.

Vendar to redko okno v Ronaldove misli ni bilo samo tesnoba in frustracija. Čas je porabil za podrobnejše opisovanje tragične smrti njegovega novorojenega sina Angela aprila in trdnosti njegovega odnosa z dekletom Georgino Rodriguez.

Ronaldo ima še vedno več za povedati o svojih težavah z Unitedom, z ostrimi obtožbami o izdaji in nespoštovanju, ki jih je treba podrobneje predstaviti, toda tukaj je pet zaključkov iz prve polovice tega intervjuja z Morganom.


Unitedov ‘napredek je bil enak nič’

»Vse je bilo po starem. Po mojem so se ustavili na uri, kar me je presenetilo.”

Te preklete besede so bile več dni na naslovnicah in njihove moči ni ublažil noben širši kontekst. Ronaldo je trdil, da se je čas za United ustavil od upokojitve sira Alexa Fergusona leta 2013, stagnacija zunaj igrišča pa kaže na širše slabo počutje.

Preklop na Manchester City je bil “blizu”, je dejal, toda čustvena privlačnost Uniteda, kluba, ki je njegovo kariero začel kot najstnik, je odtehtala dvome, zato se je zdaj odločil javno objaviti.

“Klub s to dimenzijo bi moral biti vrh drevesa, a na žalost ni,” je dejal. »Niso na tej ravni. Ne vem, kaj se dogaja, toda odkar je sir Alex Ferguson odšel, v klubu nisem opazil nobenega napredka, napredka ni bilo.”

United rail temu predlogu nasprotuje. Z velikimi naložbami se rekonstruira klubsko vadbeno igrišče, prenavljajo pa se znanstvene in podatkovne ekipe. Vendar Ronaldu to očitno ni bilo dovolj.

Rangnick in zadnja Coca-Cola

“Globoko v sebi ga nikoli nisem videl kot šefa, ker sem videl nekaj točk, s katerimi se nikoli nisem strinjal.”

Če je obstajal trenutek, ko se je Ronaldova vrnitev v United začela slabšati, je to mogoče zlahka zaslediti nazaj do imenovanja Rangnicka. Novembra lani, v tednih po odpustitvi Oleja Gunnarja Solskjaerja, osebe, ki ohranja Ronaldovo spoštovanje, je bilo odločeno, da bo United kot kratkoročno rešitev imenoval športnega direktorja moskovske Lokomotive. Zdelo se je, da Ronaldo nikoli ni bil pripravljen na Rangnicka, ki je svojega naprednega napadalca do februarja prestavil na klop.

“Če sem iskren, Piers, tega ne razumem,” je dejal Ronaldo, ki je trdil, da pred njegovim imenovanjem še nikoli ni slišal za Rangnicka. »Prihajajo novi trenerji, mislijo, da bodo zadnjo Coca-Colo našli v puščavi, jaz pa ne razumem nogometa, ki si ga izmišljujejo mnogo, mnogo let.

»V klubu sem, da zmagujem, in želim pomagati s svojimi izkušnjami. Kot vedno, in nekateri trenerji, ki ne sprejmejo in, veste, to je del posla.”

Med Ronaldom in Rangnickom ni izgubljene ljubezni. Poletna menjava trenerja pa ni spremenila smeri, v kateri Ronaldo želi zapustiti Old Trafford.

Mladi igralci in padec standarda

“Vse lige na svetu, zdaj najmlajša, niso enake moji generaciji.”

V tistih srečnih tednih, ki so sledili Ronaldovi vrnitvi avgusta 2021, se je kolektivno soglasje odločilo, da bo postal popoln zgled za mlade napadalce Uniteda, ki bodo uspevali ob njem.

Narobe. Dvanajst mesecev pozneje je tudi Ronaldo izrazil svoje očitno razočaranje nad odnosom mladih. Nikogar niso kritizirali po imenu, ampak so ga prosili, naj izbere igralce na svetu, ki jih občuduje, samo pohvale Diogo Dalot, Lisandro Martinez in Casemiro ko vprašanje zoži na sotekmovalce.

V širši razpravi o mladih igralcih, ki sledijo njegovemu zgledu, je dodal: »Ni jim vseeno. Nekateri, da. Toda večina jih ne. Ne bodo imeli dolge kariere. To je nemogoče.”

»Njihova lakota (je drugačna). Njim je lažje, vse je lahko, ne trpijo — in jim je vseeno.”

Peni za razmislek Marcus Rashford in Jadon Sancho

Kritični nekdanji soigralci

“Še vedno verjamem, da je ljubosumje del tega … Težko je poslušati te kritike, ko si malo potrt.”

Nekoč sta bila Ronaldova soigralca, a kot kaže, je konec prijateljstva z Waynom Rooneyjem in Garyjem Nevillom. Odziv, usmerjen v njihovo smer, je bil obsežno dokumentiran in tudi če upoštevamo Morganovo prigovarjanje, je bilo jasno, da je kritika, namenjena Ronaldu, zbodla.

Ronaldo je dejal, da je minilo šele šest mesecev, odkar je Rooney obiskal njegov dom, vendar je malo verjetno, da bodo ti klici znova prišli. “Takšnih ljudi res ne razumem,” je dejal. “Ali če hočejo biti na prvi strani časopisa ali novic, ali hočejo nove službe ali karkoli.”

Neville se je pripovedi nasmejal, a zdi se, da Ronaldo ni razpoložen, da bi znova zgradil mostove s soigralci, ki so mu pomagali do prve zmage. Liga prvakov naslov leta 2008.

“Skrbi me za ljudi, ki me imajo radi,” je dejal. »Ne izgubljam časa z ljudmi, ki me ne marajo. To je izguba časa, ti ljudje niso zanimivi v mojem življenju.”

Zanimivo je, da je Ronaldo pohvalil Ruuda van Nistelrooya, poleg Roya Keana in Ria Ferdinanda, kljub napetim odnosom z nekdanjim napadalcem Nizozemske in Uniteda.

angel ‘gor v nebesih’

“Njegov pepel je pri meni, tako kot pepel mojega očeta, tam je v hiši … To je nekaj, česar se želim oprijeti do konca svojega življenja.”

Ronaldova motivacija za intervju z Morganom je bila, da bi se poravnal, vendar je bil še vedno čas, da podrobneje razloži eno najtežjih obdobij svojega življenja. Njegova partnerica je aprila pričakovala dvojčka, a njun sin Angel poroda ni preživel. Ronaldo pravi, da je prejel sožalje iz celega sveta nogometa, pa tudi pismo kraljeve družine. “Tega nikoli, nikoli ne pričakujem,” je dejal. “Nikoli.”

Ronaldo je priznal, da pepel njegovega sina hranijo skupaj s pepelom njegovega očeta Joseja, ki je umrl leta 2005.

“Imam majhno cerkev,” je pojasnil. »Ja, kapela. In držim očeta in sina (tam). Vsakič se pogovarjam z njimi in so z mano. Veš, da so mi pomagali, da sem bil boljši človek, da sem bil boljša oseba, da sem bil boljši oče. Zelo sem ponosen na sporočilo, ki mi ga pošiljajo, še posebej na svojega sina.”

Pričakujte, da bo Ronaldo obravnaval zdravstveni strah z mlado hčerko Bello – in Unitedovo zdravljenje njegove odsotnosti pred sezono – ko bo predvajan drugi del intervjuja. Preostala razdalja za tek v tem.

(Zgornja fotografija: Stu Forster/Getty Images)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *