Infrastruktura, ki temelji na veriženju blokov, kuje prihodnost za trge ogljika, kriptovalut in surovin

1GCX: Partnersko gradivo

Okolje je zdaj svetovna prednostna naloga, kar dokazuje grožnja povečanja emisij ogljikovega dioksida, ki bo dosegla 414,72 delcev na milijon, kar je nov rekord leta 2021, kot poroča Nacionalna uprava za oceane in atmosfero v Združenih državah. Glede na vpliv teh emisij na podnebne spremembe so številne države napovedale svojo misijo za zmanjšanje emisij ogljika. Na primer, Združene države so odkrito sporočile svoj načrt za merjenje okoljskih dobrin prek Urada za ekonomsko analizo.

Vendar je za številne sektorje nemogoče doseči absolutno nič emisij ogljika; Izravnava ogljika postane ključna za omejitev preostalih emisij. Po tem modelu lahko organizacije izravnajo preostale emisije z vlaganjem v projekte, ki absorbirajo ogljik. Ogljični kompenzacije nato postanejo metoda za sledenje številu kreditov, ki jih posameznik ali organizacija potrebuje, da postane ogljično nevtralna.

V skladu s tem predsednik in ustanovitelj 1GCX Michael Wilson deli:

“Okoljski izdelki, razred sredstev, ki obstaja kot nematerialni energetski krediti, so zdaj prepoznani kot najpomembnejši ustvarjalci vrednosti v naslednjih 10-50 letih.”

Upoštevajte, da ko okolje in ogljik postaneta glavna prednostna naloga sveta, se bo tradicionalni pogled na energijo in, kar je še pomembneje, vrednost verjetno spremenil. Ko vse več držav začne delovati po načelu posojanja energije, vrednost, izražena v ameriških dolarjih, in dolg, ki morda nikoli ne bo odplačan, morda ne bosta več vzdržna.

Vrednost, ki je konstrukt dojemanja, je mogoče spremeniti, da se državam omogoči, da v svojih bilancah stanja priznajo neopredmetene energetske dobropise – natančneje, ogljikove dobropise. Prepoznavanje energije v primerjavi z dolarjem je smiselno, če upoštevamo, kako velik je dolg ZDA in koliko proračunskega presežka potrebuje za njegovo odplačilo, česar država ni videla od leta 2001.

Slika_0

Integracija trga ogljika

Trenutno še vedno ni enotne rešitve za trg ogljika, ki bi udeležencem omogočila hitro in nemoteno spoznanje vrednosti ogljičnih izdelkov. Danes več zasebnih podjetij podjetjem ali posameznikom ponuja izravnave ogljika, pri čemer vsako predstavlja naložbe, ki prispevajo k gozdarskim ali drugim projektom z negativnim ogljičnim odtisom.

Druga možnost je, da lahko stranke kupijo dobropise na borzi ogljika, žal pa je tradicionalno financiranje (TradFi) na slabem glasu, ker je arhaično in je del represivnega sistema. Visokokakovostni ogljikovi krediti so redki, med drugim tudi zaradi različnih metod preverjanja.

Zaradi tega 1GCX verjame, da se bo uporaba najboljših delov TradFi in njihova združitev z verigo blokov izkazala za edino rešitev, ki lahko podpira globalni prehod na ta novi vrednostni sistem.

Michael Wilson nadalje deli:

»Svoboda se začne in konča z odločitvijo, da smo odgovorni zase in za svoj svet, še posebej za okolje okoli sebe. Trgovina, gospodarstvo in valuta so v samem jedru naše civilizacije. Če naj bo svoboda idealna, potem je edina pot naprej pot svobode in odgovornosti. Kriptovaluta postavlja denar, vrednost, sisteme in filozofijo v ospredje ljudi. Smo na prepadu, pred nami je novo obdobje, izbira pa je zavedanje, s katerim bomo šli.«

Prvi dostop

1GCX neposredno obravnava ta vprašanja. Borza predstavlja zeleno tehnologijo, ki lahko prinese prednosti novih trgov v vrednotenja trga kriptovalut s poudarjanjem svojih najbolj obetavnih projektov. Nastali dvosmerni most za trgovanje z izravnavo ogljika postane del širokega, celostnega trga, ki lahko olajša sprejemanje, izobraževanje in povezljivost v kripto industriji.

Za razliko od drugih na tem področju je 1GCX za preoblikovanje svojih finančnih trgov vključil pristop, ki ustvarja trg in je na prvem mestu blago. Poleg tega vključitev ujemanja in navzkrižne uporabe kriptovalut, blaga in ogljikovih dobropisov razlikuje to platformo od drugih borz. Za uporabnike to pomeni novo uporabniško izkušnjo za trgovanje na platformi z dostopom do živih trgov ogljika in energije. Zato bo 1GCX postal ekosistem, ki se bo začel s trgom za običajne ljudi, da bodo lahko dostopali do ene najbolj varovanih skrivnosti v svetovnih financah – produktov ogljika, znanih tudi kot naravni kapital.

Če pogledamo preostali del ekosistema, se bodo uporabniki soočili s transformativnimi ponudbami, osredotočenimi na tokenizirane obveznice, imenovane črne obveznice, in nove plačilne sisteme, ki integrirajo kripto s pari kripto-blago.

Od 11. maja 2022 je 1GCX še naprej ponujal trgovalne pare z bitcoini (BTC), Dogecoin (nemške doge), Eter (ETH), USD kovanec (USDC) in Tether (USDT) in nekaj manj običajnih trgovalnih parov proti ameriškemu dolarju, tudi kanadskemu dolarju, evru in britanskemu funtu, poleg drugih dobro znanih digitalnih sredstev in fizičnih izdelkov. Platforma, zgrajena na najboljših temeljih TradFi, se je odločila, da vsak teden doda nove kriptovalute. Deli tudi načrte za ustvarjanje prvega digitaliziranega ogljičnega sredstva iz različnih verifikatorjev izravnave po vsem svetu. Ta sredstva naj bi bila na voljo za trgovanje že v četrtem četrtletju 2022.

Za razliko od današnjih zasebnih menjalnic bo 1GCX ponujal nemotene in hitre poravnave ter nizke provizije. Za nove uporabnike to pomeni, da imajo dostop do ene najbolj dostopnih platform za uporabo, tudi če še nikoli niso uporabljali tradicionalne izmenjave.

RA Wilson, glavni tehnični direktor 1GCX, ponavlja poslanstvo podjetja:

“Naša gospodarska načela odprtih in preglednih trgov se začnejo s povečanjem pretoka kapitala in upoštevanjem neizogibnih emisij z uporabo rešitev prostega trga, kot so izravnave ogljika, na način, ki koristi vsem.”

Gradivo je na voljo v sodelovanju z 1GCX

Zavrnitev odgovornosti. Cointelegraph ne podpira nobene vsebine ali izdelkov na tem spletnem mestu. Čeprav vam želimo zagotoviti vse ustrezne informacije, ki jih lahko pridobimo, bi morali bralci opraviti lastno raziskavo, preden sprejmejo kakršno koli dejanje v zvezi s podjetjem, in prevzeti polno odgovornost za svoje odločitve, prav tako pa ta članek ne sme veljati za naložbeni nasvet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *