Indeks S&P 500 dosegel najvišjo raven v porastu trga; Neredi so prizadeli tovarno Apple iPhone na Kitajskem

Terminske pogodbe za Dow Jones so se v sredo zgodaj malo spremenile, skupaj s terminskimi pogodbami za S&P 500 in Nasdaq. Delniški trg se je v torek okrepil, pri čemer je S&P 500 znova dosegel raven 4000 točk. Ogromna tovarna Apple iPhone na Kitajskem se je čez noč soočila z nemiri zaradi omejitev Covida.
XDeere (OF) v sredo zgodaj poroča o dobičku, delnice DE pa so v nakupovalnem območju. Zaslužek in smernice Deere so lahko pomembni za različne kmetijske staleže, vključno z CF Industries (CF) in Archer-Daniels-Midland (ADM), kot tudi proizvajalci strojev, kot npr Caterpillar (MAČKA).

Energetske delnice še naprej dobro delujejo. Solarni vodja Enphase Energy (ENPH), proizvajalec premoga Energija Peabody (BTU), rafiner CVR energija (CVI), proizvajalec zemeljskega plina EQT Corp. (EQT) in zaloge LNG Izboljšajte energijo (EE) so vsi blizu nakup točk.

Delnice EE so v sredo izbruhnile, Enphase pa se je vrnil v območje nakupa. Zaloge BTU, CVR Energy in EQT so učinkoviti.

Delnice ENPH so vključene IBD lestvica najboljših. Delnice EQT so vključene SwingTrader. Zaloge Deere so vklopljene IBD 50. Peabody Energy je v torek KVČB delnica dneva.

Apple iPhone Factory Riots

V Applovi največji tovarni iPhone na Kitajskem so ponoči izbruhnili neredi, saj se je na stotine delavcev spopadlo z varnostniki. Več kot 100.000 delavcev je bilo prisiljenih več tednov živeti v Foxconnovem kampusu v Zhengzhouju zaradi skrbi Covid, mnogi naj bi v tem času neplačani.

To se dogaja med obnovljenimi karantenami in strogimi omejitvami v večjem delu Kitajske, saj število primerov Covid narašča.

Apple je nedavno opozoril, da bo modelov Apple iPhone 14 Pro primanjkovalo zaradi Foxconnove tovarne v Zhengzhouju.

Delnice Appla so se v torek podražile za 1,5 % na 150,18 in našle podporo blizu 50-dnevne črte, vendar še vedno pod 200-dnevnim drsečim povprečjem.

Dow Jones Futures danes

Terminske pogodbe Dow Jones so se po pošteni vrednosti malo spremenile. Terminske pogodbe S&P 500 so padle. Terminske pogodbe Nasdaq 100 so padle za 0,2 %.

Novozelandska centralna banka je po pričakovanjih zvišala obrestne mere za rekordnih 75 bazičnih točk.

Zapisnik novembrskega zasedanja Feda bo objavljen v sredo.

Ne pozabite na akcijo čez noč Dow terminske pogodbe in drugje ne pomeni nujno dejanskega trgovanja v naslednjem rednem trgovanju borza sejo.


Pridružite se strokovnjakom za IBD, ko na IBD Live analizirajo delnice, ki jih je mogoče izkoristiti na borznem dvigu.


Borzni rally

Delniški trg se je v torek začel mešano, vendar je dosegel niz široko zasnovanih dobičkov in zaključil skoraj najvišje vrednosti seje.

Industrijski indeks Dow Jones se je v torek zvišal za 1,2 % trgovanje z delnicami. Indeksa S&P 500 in Nasdaq sta poskočila za skoraj 1,4 %. Russell 2000 z majhno kapitalizacijo je zrasel za 1,1 %.

Donos 10-letne zakladnice je padel za 7 bazičnih točk na 3,76 %. Toda donosnost dvoletne zakladnice, ki je bolj vezana na politiko Feda, je bila približno enaka pri 4,53%.

Dolar je po rasti v prejšnjih treh sejah v sredo spet padel. Dolar je od konca septembra, predvsem od začetka novembra, močno padel.

Cene surove nafte v ZDA so se zvišale za 1,1 % na 80,95 $ za sod, kar je nadaljevanje okrevanja po ponedeljkovem kratkem padcu. Terminske cene bencina so poskočile za 4,3 %, dobra novica za rafinerije. Terminske pogodbe za zemeljski plin so se zvišale po padcu za več kot 2 % znotraj dneva.

ETF-ji

Med najboljši ETF-jiInnovator IBD 50 ETF (FFTY) poskočil za 3,4 %, k čemur so pripomogle številne delnice energetskih in kovinskih podjetij. iShares Broadened Tech & Software Sector ETF (IGV) povečala za 1,8 %. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) povečala za 2,9 %.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) je pridobil 3,2 %, Global X US Infrastructure Development ETF (TLAKOVATI) povečala na 1,3 %. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) okrevala za 1,9 %. Energy Select SPDR ETF (XLE) povečala za 3,1 %. Sklad SPDR za izbrano zdravstveno dejavnost (XLV) povečal za 0,9 % na sedemmesečno najvišjo vrednost.

Odraža delnice z več špekulativnimi zgodbami, ARK Innovation (ARKK) pridobil 0,3 % in ARK Genomics (ARKG) zmanjšala za 0,4 %.


Pet najboljših kitajskih delnic, ki si jih morate ogledati


Oskrba z energijo v bližini nakupovalnih mest

Delnice Enphase so zrasle za 4 % na 320,44 in končale nad 316,97 skodelica z ročajem prvič kupite točko. Vendar se je zadnja trikrat, ko se je delnica ENPH dvignila na te ravni, obrnila nižje. Delnice Enphase imajo običajno velika dnevna nihanja. Zato lahko vlagatelji pogledajo, ali se delnice ENPH umaknejo nazaj na svoje hitro rastoče 21-dnevno drseče povprečje.

Nekatere druge zaloge LNG kažejo moč, s Flex LNG (FLNG) izbruh in Energija Cheniere (LNG) ponovno sledi svoji 50-dnevni liniji.

Delnice BTU so poskočile za 6,7 ​​% na 29,62, tik pod nakupno točko 30,15 v sedemmesečni konsolidaciji. Torkova poteza je prekinila trendno črto ročaja in ponudila zgodnji vstop. Vendar so delnice BTU 9,3 % nad 21-dnevno mejo in 17 % nad 50-dnevno mejo. Zadeva je prišla po močnem dobičku Peabody Energy.

Delnice CVR Energy so zrasle za 4,85 % na 40,85, nad staro nakupno točko 39,81, ki se še vedno lahko šteje za veljavno. Tudi delnice CVI imajo a tri tedne tesno vzorec z vnosom 42.31. Premik nad 41,31 bi lahko ponudil zgodnji vstop v ta trden vzorec.

Delnice EQT so poskočile za skoraj 6 % na 43,79 in se vrnile nad mejo 50 dni, potem ko so si v ponedeljek opomogle od 200 dni. Delnice prebijajo padajočo črto. Uradno odkupno mesto je 52.07.

Delnice EE so se ob 30. ob nadpovprečnem obsegu povečale za 9,6 % in dosegle nakupno točko 28,49. Analiza MarketSmith. Ta premik na rekordno zaprtje je počistil večino trgovanja, ki se je zgodilo od aprilske IPO družbe Excelerate Energy. Delnice EE so se prej v petek in ponedeljek povečale, čeprav je bilo trgovanje tiste dni pod običajnim. Excelerate je zdaj nekoliko razširjen od območja nakupa in precej razširjen od 21-dnevne linije.

Analiza trga

Dobički delniškega trga še naprej kažejo konstruktivno delovanje, trgovanje v ozkem razponu po skromnem umiku in podpori prejšnji teden. V torek so si glavni indeksi opomogli od ponedeljkovih izgub.

Indeks S&P 500 si je opomogel od svoje 10-dnevne črte, prav na ravni 4000, ko se premika proti svoji 200-dnevni liniji. Čeprav ni bil nad najvišjo vrednostjo znotraj dneva od 15. novembra, je bilo to najboljše zaprtje indeksa v več kot dveh mesecih.

50-dnevna linija je samo začne rasti na S&P 500.

Russell 2000 se približuje najvišji vrednosti v 200 dneh. Indeks S&P MidCap 400, ki je prejšnji teden držal svojo 200-dnevno linijo, je dodatno pridobil.

Vodilni Dow Jones je prvič po treh mesecih presegel raven 34.000, tik pod vrhom 16. avgusta. Zaostajajoči Nasdaq je našel podporo na svoji 21-dnevni liniji, malo nad 50-dnevno, vendar ni povrnil vseh ponedeljkovih izgub.

Vsi ti indeksi delujejo na ročajih, pri čemer se Dow plazi zgoraj. Večina delnic sledi delovanju večjih indeksov, zato se na delnicah v bližini nakupnih točk oblikuje veliko ročajev. Nekoliko daljši premor, morda do ključnih gospodarskih poročil konec naslednjega tedna, bi omogočil drsečim povprečjem, da začnejo dohitevati.


Merite trg s tržno strategijo IBD ETF


Kaj storiti zdaj

Dokler se S&P 500 odločno ne premakne nad svojo 200-dnevno mejo, vlagatelji trenutno morda ne bodo želeli povečati izpostavljenosti. Zaradi praznika zahvalnega dne, ki bo zaviral trgovanje, in za Fed kritičnih gospodarskih podatkov naslednji teden bi lahko bil dvig trga kratkoročno omejen.

To bi lahko pomagalo delnicam iz različnih sektorjev, da vzpostavijo nadzor in dobijo drseča povprečja. Vlagatelji bi morali sestaviti lastne opazovalne sezname. Vsekakor je čas, da pogledamo dlje od tradicionalnih delnic tehnološke rasti, ki trenutno močno zaostajajo.

S številnimi vodilnimi, razširjenimi od drsečih povprečij, kot sta delnica Excelerate Energy ali BTU, je še bolj pomembno iskati zgodnje vstope in hitro ukrepati.

Preberi Velika slika vsak dan, da ostanete v skladu s smerjo trga ter vodilnimi delnicami in sektorji.

Sledite Edu Carsonu na Twitterju na @IBD_ECarson za borzne posodobitve in več.

MORDA BI VAM BILO VŠEČ TUDI:

Zakaj je to orodje za KVČB preprosto Searpogl Za premium delnice

Najboljše rastoče delnice za nakup in ogled

IBD Digital: odklenite vrhunske sezname delnic, orodja in analize IBD še danes

Štiri Tesle se soočajo z rekordnim letnim padcem zalog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *