Igralec Lakersov Patrick Beverley je bil izključen zaradi potiskanja Deandreja Aytona iz Suns

PHOENIX — Lakers stražar Patrick Beverley je bil izvržen zaradi potiskanja Sončki center Deandre Ayton na parketu pozno v Los Angelesu 115-105 izguba v torek, vendar je dolgoletni veteran dejal, da je njegova dejanja spodbudilo način, na katerega so igralci Phoenixa ravnali z igralcem iz LA Austin Reaves.

“Imam osebo na tleh, dva človeka, ki gledata nad zlobnim ropanjem in puhanjem v prsi, sodniki pa ne posegajo, da bi to prekinili, nadzorovali igro, zato se bom zavzel za svojega soigralca, « je rekel Beverley.

3:55 pred koncem četrte četrtine in vodstvo Suns s 106-96, Devin Booker je bil dosojen zaradi napake pri streljanju Reavesa, pri čemer je stopil v stik z drugošolcem in nato stal nad njim ter strmel vanj, medtem ko je bil Reaves na tleh. Nato je Ayton stopil čez Reavesa, na kateri točki je Beverley stekel nekaj korakov in telo je ustavilo Aytona z levo ramo, ko velikan Suns ni gledal.

“Ne grem na to s—,” je rekel Beverley. “Očitno je žalostno, da se je to zgodilo na nacionalni televiziji. Ampak saj me poznate: ne glede na to, kaj se zgodi, sem velik oboževalec zaščite svojih soigralcev … Sem Foxov fant. In sem predan ekipi , Predan sem mestu in to je nekako moj moto.

“Vendar zelo nesrečna situacija.”

Po pregledu videoposnetka je bil Booker dosojen očitna napaka 1, ker je zadel Reavesa, Beverleyju je bila dosojena tehnična napaka in izključen, Ayton pa je bil tudi T’d up.

“Po udarcu v nos res nisem videl veliko,” je dejal Reaves. “Mislil sem, da krvavim, zato sem bil na tleh. In ko sem se obrnil, sem videl, da me Pat drži za hrbet, kar mi je všeč. Vsi v ekipi … so enaki. Če bi bil on, bi storili enako zanj.”

Reaves je dejal, da je Beverleyju že povedal, da ga ceni štirikrat ali petkrat med koncem tekme in časom, ko je Reaves govoril z novinarji.

“On je timski igralec,” je dejal Reaves. “Zaziba s komer zamaje. Kdor koli je v njegovi ekipi, ga spoštuješ. Ljubiš ga. Vesel si, da je v tvoji ekipi. Ko ni, je škodljivec, počne vse te stvari, vse te majhne stvari. Ampak jaz samo spoštujem, kdo je, in se zavzema zame.”

Sonca si niso delila enake vrednosti.

“Samo mislim, da mora liga gledati na takšne igre; preprosto so nepotrebne,” je dejal trener Phoenixa Monty Williams. “Postaja samo neumno. To je edina beseda, ki se je spomnim.”

Ayton je dejal, da je po incidentu poskrbel, da je ostal trezen.

“Ni me poškodoval, ničesar mi ni vzel iz žepa in ne reagiram,” je dejal.

Booker je rekel, da ni bilo prvič, da je videl Beverleyja uporabiti poceni strel v igri.

“Pat mora prenehati postavljati ljudi zadaj,” je dejal Booker med intervjujem na igrišču po tekmi na TNT. “Daj jih v skrinjo. To je vse, kar imam povedati.”

Ko je Beverley obveščen o Bookerjevih komentarjih, je dejal: “Ne hodim naprej in nazaj z vsem tem.”

Spor je pritegnil pozornost pozornosti zaradi nezemeljskega truda Anthony Davis poskušati ohraniti niz treh zmag v Los Angelesu nedotaknjen Lebron James (dimlje) sedel že peti zaporedni izpad. Davis je končal s 37 točkami ob metu 11 za 17 in 15 za 16 s črte prostih metov, 21 skoki, petimi ukradenimi žogami in petimi blokadami ter postal prvi igralec v zgodovini lige, ki je dosegel vsaj 35 točk, 20 skokov, pet ukradenih žog in pet blokad v igri.

Davis se je pomeril tudi z Aytonom, potem ko je Beverley udaril s centra Phoenixa.

“Nikoli ne bomo dovolili, da bi se kdorkoli postavil nad našim soigralcem ali mu dal občutek, da ni moški,” je dejal Davis. “To je nespoštljivo.”

Trener Lakersov Darwin Ham je predlagal, da bi liga lahko povečala disciplino proti Beverleyju, toda Hamu je duh Beverleyjeve akcije ustrezal.

“Pat Bev, nočeš biti samo močna konkurenca, pravzaprav želiš igrati močno košarko. Toda na koncu dneva nisem jezen nanj,” je dejal Hamm. »Tam zunaj je in ščiti svojega soigralca in prepričan sem, da bo zaradi tega verjetno prestal kakšne posledice.

“Toda na koncu dneva je to tisto, kar moramo biti kot Lakersi: moramo biti skupaj.”

Na vprašanje, ali ga skrbi, da bi ga kaznovala liga NBA, je Beverley odgovoril “zagotovo”, a dodal, da bi sprejel vse posledice prepira.

“Sem zelo neprofesionalen. Vsekakor bi lahko odreagiral drugače,” je dejal. “Torej, ja, jaz sem velik fant. Vzel bom svoje grudice, kakor koli pridejo.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *