Hitri ugrizi | Kmečka tržnica Capitola Mall se širi – Santa Cruz Sentinel

KAPITOL

Kmečka tržnica Capitola Mall se širi

Kmečka tržnica Capitola Mall, ki se je začela lansko poletje, še naprej dodaja več prodajalcev, na primer tistega, ki prodaja pisarniški material, vključno s počitniškimi karticami. Tržnica se nahaja na sprednjem parkirišču, ki gleda na 41. avenijo. Odpiralni čas je vsako nedeljo od 10. do 15. ure. Izdelki vključujejo sveže pridelke, pripravljeno hrano (mehiški in italijanski izbor, ocvrte kozice itd.) in pijače, kot so sveži sokovi. V bližnji prihodnosti se trgu pridruži nov prodajalec hrane, ki prodaja elote in krompir. Obrtniki prodajajo predmete, vključno z nakitom, ročno izdelanimi otroškimi oblačili, svečami, kristali, kosi iz smole in umetninami iz volne. Trg upa, da bo v prihodnjih mesecih dodal živo glasbo. Za več informacij obiščite wcfma.org/capitola ali obiščite IG @capitolafarmersmarket.

SANTA CRUZ

Nov delovni čas v Pono Hawaiian Grill

Pono Hawaiian Grill (120 Union St., 831-621-7448, ponohawaian.com/dtsc), ki je bil ponovno odprt prejšnji mesec, je podaljšal svoj delovni čas. Odprti so od 11.30 do 21.00 v nedeljo in torek-četrtek ter od 11.30 do 10.00 v petek-sobota (zaprto ponedeljek). Vesele urice, ki potekajo vsak dan od 15.00 do 18.00 in ves dan ob nedeljah, ponujajo posebne pijače in hrano. Pono je na voljo za rezervacije za velike praznične zabave, »zlasti ob delavnikih, vključno s ponedeljki, ko smo zaprti,« pravi lastnik Timmy Hunt. Ob petkih Aloha je havajska glasba v živo ter glasba ob izbranih sobotah in nedeljah.

Prav tako lahko zdaj kupite furikake za domov. Blagovna znamka Pono Hawaiian Foods Nori Komi Furikake, ki jo na Tajskem proizvaja družinsko podjetje, je brez glutena, GSO in konzervansov. Ne poznate furikake? To je posušena začimba iz sezamovih semen, nori alg in še več. Uporabite ga lahko na rižu, rezancih, avokadovem toastu in drugih jedeh.

SANTA CRUZ

Small Business Saturday vključuje natečaj za zlato kuverto

To soboto bo v trgovinah v središču Santa Cruza v nakupovalnih vrečkah skritih 300 zlatih ovojnic. Ko kupci zaključijo s plačilom nakupa, lahko preverijo svojo torbo in preverijo, ali so prejeli ovojnico. Nekateri bodo imeli darilno kartico za 10 $ za prodajalca v središču mesta, drugi bodo vključevali kupon za brezplačno vročo čokolado v lokalni kavarni, nekateri pa bodo imeli dolarje v središču mesta. Glavne nagrade vključujejo vstopnice Santa Cruz Warriors. Sodelujoča podjetja vključujejo The Penny Ice Creamery, Kianti’s Pizza & Pasta Bar, Pono Hawaiian Grill, Lupulo Craft Beer House in Santa Cruz Bookstore. Za več podrobnosti obiščite downtownsantacruz.com/do/the-golden-envelope.

SANTA CRUZ

Pleasure Pizza in East Side Eatery podpirata umetnost mladih

Pleasure Pizza (4000 Portola Dr., 831-475-4002, pleasurepizzasc.com/pleasurepizza/) in East Side Eatery (800 41st Ave., 831-431-6058, pleasurepizzasc.com/home/) za Live Oak Education Foundation (liveoakedfoundation.org) 29. novembra od 11. do 21. ure. Restavracije bodo fundaciji namenile 30 % prodaje; stranke morajo ob naročilu povedati, da podpirajo akcijo zbiranja sredstev Live Oak. Štejejo se naročila za hrano in hrano za s seboj; naročila za dostavo niso sprejemljiva. Izkupiček bo namenjen podpori fundacije programom vizualnih in uprizoritvenih umetnosti v šolah Live Oak School District.

SANTA CRUZ

Dogodek v West Cliffu s tovornjaki s hrano, nakupovanje

Od 10.00 do 16.00 bo v soboto in nedeljo na parkirišču svetilnika in Surferja na West Cliffu potekala dvodnevna počitniška tržnica na prostem West Cliff. Na tej tržnici bodo predstavljeni izdelki lokalnih obrtnikov in podjetij ter tovornjaki s hrano. Za podrobnosti glejte brotherspromotions.com/event/west-cliff-holiday-outdoor-market-november-25-26-2022/.

KVALIFICIRANI

Vinska večerja Persephone in nov odpiralni čas

Persephone (7945 Soquel Dr., Aptos, 831-612-6511, persephonerestaurant.com) v nedeljo ob 17.30 gosti vinarsko večerjo z mikrovinarstvom Samuelom Louisom Smithom iz Salinasa. Pet hodov z vinskimi pari vključuje žafran in juho iz školjk z 20 Chardonnayji, Spear Vineyard, Sta. Rita Hills in dušena jagnječja stegna z meto gremolato v kombinaciji z 21 Gamay Noir, vinograd Escolle, višavje Santa Lucia. Vstopnice stanejo 134 $ prek spletne strani.

Restavracija je od 30. novembra dalje odprta tudi za večerjo ob sredah. Postregel bo meni »pasta prix fixe«, ki vključuje vegetarijanske in veganske možnosti.

SANTA CRUZ

‘Holigay’ tržnica s prodajalci LGBTQ+ v slavi

Neighborova druga letna Holigay tržnica, na kateri se zbere več kot 20 LGBTQ+ umetnikov in prodajalcev, poteka v soboto od 14.00 do 18.00 pri Greater Purpose Brewing Co. (21517 East Cliff Drive). Več o tem na eventbrite.com/e/the-neighbors-2nd-annual-holigay-market-tickets-466512791317. Donacija v zagonski sklad za The Neighbor je predlagana, vendar ni obvezna za vstop. Neighbor je zamišljen kot queer kavarna in pub, ki vrača lokalni in svetovni skupnosti. Preberite več na theneighborspub.org.

KAPITOL

Praznična naročila so odprta pri Gayle’s

Gayle’s Bakery (504 Bay Ave., 831-462-1200, gaylesbakery.com) je začela sprejemati božična prednaročila in močno priporoča zgodnje naročanje, saj so količine omejene. Izbira vključuje tradicionalne večerje s puranom, lazanjo ali večerje s tremi kosmiči in praznične krožnike s predjedmi za prevzem od 23. do 24. decembra. Posebne sladice vključujejo mini ali običajno velik Buche de Noel (Praznik), torto “Zimska princesa” in piškote, kot so rdeči in zeleni kocki ter praznična drevesca. Številne slaščice in pecivo so na voljo od 1. decembra.

WATSONVILLE

Staff of Life nadaljuje z degustacijo vin

Staff of Life Natural Foods (906 E Lake Ave.) nadaljuje z Wine Down Wednesdays do konca leta 2022. Brezplačna degustacija vin je vsako sredo od 17. do 19. ure. Naslednji dogodki so Quintessential Wines 23. novembra, Monterey Bay Wines 30. novembra, Amy Atwood Selections 7. decembra, »šampanjec, rdeče pijače in penine« 14. decembra, Quintessential 21. decembra in »penine in šampanjec« 28. decembra.

Prav tako osebje organizira praznične degustacije na svojih dveh lokacijah z vinom, siri, mesninami in pecivom; vstopnice so 25 $ v predprodaji in koristijo lokalni skupnosti. Dogodek v Watsonvillu bo 2. decembra (eventbrite.com/e/holiday-and-entertaining-inspiration-and-tasting-watsonville-tickets-464765685677), dogodek v Santa Cruzu pa 3. decembra (eventbrite.com/e/holiday – in-zabavni-navdih-in-degustacija-razglednice-santa-cruz-465325600397.

KVALIFICIRANI

Kmalu bo na voljo mobilna vrstica, povezana z Mentone

“Drinks by Mentone: The Mobile Bar Truck”, ki ga upravljajo ljudje, ki stojijo za restavracijo Mentone v Aptosu, so prvič ponudili na nedavnem festivalu hrane in vina Big Sur. Spomladi 2023 se bo začela mobilna barska storitev, izbor pa bo vključeval pivo, koktajle in vino. Za več informacij o najemu tega za zasebni dogodek obiščite mentonerestaurant.com/drinksbymentone ali ostanite z nami na Instagramu @drinksbymentone.

SANTA CRUZ

Far West Fungi podpira projekt vrta za brezdomce

V čast darilnega torka, dneva za pomoč revnim in lačnim v vaši skupnosti, dobavitelj gob Far West Fungi donira 5 % vseh razprodaj na črni petek (od 25. novembra) neprofitni organizaciji Homeless Garden. To vključuje prodajo v trgovini Santa Cruz, kot tudi v trgovini San Francisco in na spletu na farwestfungi.com.

Quick Bites, ki jih je sestavila Tara Fatemi Walker, so vaša tedenska pomoč pri restavracijah okrožja Santa Cruz, novicah o hrani in pijači. Pošljite članke na sentinelfood@gmail.com (rok za rubriko tistega tedna je nedelja do 19. ure). Želite obveščati o lokalni hrani in pijači? Sledite ekipi hrane Sentinel na Twitterju @santacruzfood.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *