Google Pixel 7 me je končno prisilil, da sem opustil svoj iPhone

Applov iPhone je bil najdlje časa edini telefon z operacijskim sistemom iOS in mnogi od nas si že leta želijo dostojnega enakovrednega Androida. In medtem ko jih je bilo veliko čudoviti androidni telefoni ki je ponujal in še vedno ponuja solidno konkurenco iPhonu na več frontah. Ampak tukaj govorim o drugačni konkurenci iPhone. Eden od Googla, čista izkušnja Androida, ki je koherentna, tekoča in ima vsaj nekaj tega šarma ekosistema.

ANDROIDPOLICE POSNETEK DNEVA

Googlovi telefoni so se skozi leta pojavljali v različnih okusih. Imeli smo linijo Nexusa, ki je bila odlična, a ne točno Googlov telefon. Potem so bile tu še naprave Google Play Edition, ki so bile prav tako odlične, vendar se zdi narobe plačati veliko za razkošje, da dobite telefon brez tone napihnjene programske opreme. Najnovejša v liniji je linija Pixel, ki je končno Googlov telefon, ki smo si ga vedno želeli. Z najnovejšo Google Pixel 7 Pro, je Google ustvaril napravo, ki je vredna odvzeti zvestim iPhoneom. Evo, zakaj sem zaradi tega opustil svoj iPhone.


Dilema iPhone proti Androidu

google-pixel-7-pro 14

Odlična razprava o iPhonu in Androidu je morda tako pogosta na internetu kot slike mačk, vendar je brez odgovora. Vse je odvisno od preference. Kot nekdo, čigar obsedenost s pametnimi telefoni se je začela z vdelano programsko opremo telefona po meri v dneh Symbiana, je bil Android moja prva izbira operacijskega sistema za pametne telefone. Vendar pa sem z leti, ko so iPhoni postajali bolj privlačni in je moja uporaba pametnega telefona vse bolj zahtevala zelo malo poigravanja, začel uživati ​​v iPhonih.

Po nekaj slabših izkušnjah s telefonom Android sem na koncu ostal pri iPhonu. Z iPhonom je veliko kompromisov, vendar je za mojo uporabo deloval najbolje in skoraj nikoli nisem imel težav, česar pa ne morem reči o telefonih Android, ki sem jih imel v zadnjih letih in so prihajali iz različnih blagovne znamke. Kot tak sem bil popolnoma pripravljen, da še naprej uporabljam iPhone, to je, dokler ni prišel Google Pixel 7 Pro.

Zakaj je Pixel 7 Pro najbolj mamljiv doslej

google-pixel-7-pro-hazel-6

Za nekoga, kot sem jaz, ki obožuje vsestranskost Androida, a si tudi želi, da “preprosto deluje: telefon,” je serija Pixel vedno pritegnila moj pogled. Kljub temu se mi je izmikala, čeprav sem prešel s telefonov iPhone na telefone Android. Vendar Google s telefonom Pixel 7 Pro ponuja ponudbo, ki je ne morete zavrniti.

Ali je na vrhu seznama specifikacij in primerjalnih dirk? št. Obstaja veliko drugih telefonov Android za to. Namesto tega vzame skoraj popoln telefon, kakršen je bil Pixel 6 Pro, in izboljša skoraj vsako manjšo pritožbo, ki smo jo imeli glede Googlovega paradnega konja iz leta 2021. Eden od Google Pixel 7 Pro, ki ga dobite, je bolj izpopolnjen dizajn, izboljšane kamere in soliden senzor prstnih odtisov. Zaenkrat je tudi Pixel 7 Pro začel bolj gladko kot njegov predhodnik in previdno smo optimistični, da je Google odpravil vse napake svojih telefonov iz leta 2022.

Pixel 7 Pro je prišel v času, ko še nisem razmišljal o tem, da bi se odmaknil od svojega iPhone 13 Mini, vendar mu je uspelo narediti dober vtis. Dizajn je bil končno videti popoln, še posebej s to izvrstno barvo lešnika. Zmogljivost in toplotne lastnosti so se izboljšale, med katerimi sta največja večja razpoložljivost in razumni stroški.

Zakaj sem svoj iPhone 13 opustil za Google Pixel 7 Pro

Če sem iskren, je razpoložljivost igrala veliko vlogo pri moji odločitvi, da se zavestno ločim od iPhona 13. To je prvič po nekaj časa, da je Google dal telefon Pixel tako široko dostopen. Za moj domači trg, Indijo, sta bila Pixel 3 in Pixel 3 Pro zadnja vodilna telefona Pixel, ki sta bila uradno predstavljena. In po dolgih 4 letih je Google končno ponovno vstopil na trg – prvi s Google Pixel 6a bo v Indiji nastopil poleti 2022nato s serijo Google Pixel 7 nekaj mesecev pozneje

Cena telefona v ZDA je bila že privlačna, Google pa v Indiji cen ni preveč napihnil. Poleg tega so bile ponudbe za prednaročila, ki so ceno telefona postavile tik pod ne tako običajno ceno 899 USD v Indiji in približno 124 USD ceneje od cene iPhone 14 v Indiji za Applov najcenejši model. To je veliko, če pomislite, da je Pixel, ki ga dobite po tej ceni, vodilni model Pro.

Zdelo se je kot posel z dobro vrednostjo za denar in do zdaj se je pri moji uporabi izkazalo, da je ravno to. Pixel 7 Pro je pravi telefon za svojo ceno. Strojna oprema je vrhunske kakovosti, programska oprema je najčistejša in najpametnejša, kar sem jih videl v vseh letih uporabe Androida, pri iPhonu pa ne pogrešam kamere, kar veliko pove.

Če nimam veliko pametne opreme za dom, ki podpira HomeKit, pomeni tudi, da je domača izkušnja na tem telefonu zame boljša. Tudi deli umetne inteligence so precej uporabni in z njimi sem imel na splošno boljšo izkušnjo kot z Applovim ekvivalentom. Večinoma ta telefon deluje.

Ima nekaj napak, vendar je Google Pixel 7 Pro vreden zamenjave

pixel-7-pro-kamera

Google Pixel 7 Pro in Android nista popolna, zato pogrešam nekaj stvari, potem ko sem se poslovil od svojega iPhone 13 mini. Največja težava, ki jo imam s platformo, je Android Auto: v primerjavi s CarPlay, Android Auto ponuja povprečno in nedosledno izkušnjo. Medtem ko je najnovejšo posodobitev Android Auto z razdeljenim zaslonom izgleda obetavno, ne bom upal, dokler ga ne bom imel priložnosti preizkusiti.

Moje druge težave z Google Pixel 7 in Androidom je veliko lažje pregledati. Polnjenje je počasno v primerjavi z večino vodilnih telefonov Android, vendar zelo enako kot iPhone. Zmogljivost videa bi lahko bila boljša, vendar je povsem v redu za mojo uporabo. Na splošno je bil Pixel fantastičen in prvič po nekaj časa ne pogrešam toliko iPhona.

Serija Google Pixel 7 ponuja najboljše iz Androida po dostopni ceni in samo upam, da bo Google lahko obdržal zagon. Zdi se, da je tu na delu trdna formula in telefon, ki se zdi, kot da ima določeno identiteto, namesto da bi bil generična možnost. Če bo Google nadaljeval s tem, bo to pomenilo samo dobre stvari za telefone Android kot celoto.

Pixel 7 Pro v barvi Hazel

Vir: Google

Google Pixel 7 Pro

Google Pixel 7 Pro je dostojen naslednik Pixela 6 Pro iz leta 2021. Prefinjen prefinjen dizajn in izboljšane kamere so njegove glavne prodajne prednosti, čeprav številne manjše prilagoditve omogočajo, da je ta pametni telefon skoraj popoln.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *