Goldbug in kripto skeptik Peter Schiff pravi, da bo Bitcoin, če pade na to raven, prodal več

Peter Schiff. Vir: Posnetek zaslona videoposnetka, MoneyShow / YouTube

arhi-bitcoin (BTC) skeptik Peter Schiff je rekel, da je dejanska cena BTC precej nižja od tiste, ki jo trenutno vidimo, da bo še bistveno padla in da je bitcoin manije “mimo”.

Prejšnji teden na Twitterju nitSchiff je delil svoje misli o nedavnem Sivineuspešnosti bitcoin trusta (GBTC), s poudarkom na neto vrednosti sredstev (NAV) in kaj to pomeni za ceno bitcoina.

In po njegovem mnenju to pomeni, da BTC že trguje “precej pod” 10,000 $.

“Mislim, da je to prava cena Bitcoina, ker ko prodate GBTC, plačate pravi denar. Ko pa prodate BTC, prejmete plačilo Tether. Če želite dobiti pravi denar za Bitcoin, morate sprejeti ogromen popust.”

Kot je bilo pričakovano, je bil zaradi svojih objav (spet) močno kritiziran s strani kripto skupnosti, med katerimi so nekateri v šali trdili, da je Schiff sam kupec BTC, ki išče prodajalce. Drugi ‘prosijo’ kripto kritike, naj jim sporočijo, kdaj in kje lahko kupijo BTC pod 10.000 $.

Vendar pa je Schiff še naprej pozival ljudi, naj zapustijo najbolj priljubljeno kriptovaluto na svetu, in rekel:

“GBTC zdaj trguje s 46-odstotnim popustom. Nov rekord. Nekaj ​​se zagotovo dogaja. Bitcoin je v resnih težavah. Poberite se, dokler še lahko!”

V nadaljevanju je razpravljal o možnih razlogih za nižjo NAV, pri čemer je dejal, da je GBTC morda posodil svoje bitcoine in posojilojemalec ne more odplačati posojila ali pa je BTC shranjen pri skrbniku, ki ga je izgubil — vendar bi lahko bila NAV ” res veliko nižje.”

Na njihovi strani upravljavec kripto sredstev Naložbe v sivih tonih navedeno v petek, da “zakoni, predpisi in dokumenti, ki opredeljujejo izdelke digitalnih sredstev Grayscale, prepovedujejo posojanje, posojanje ali kako drugače obremenitev digitalnih sredstev, na katerih temeljijo izdelki.”

Dodal je, da so vsa digitalna sredstva, na katerih temeljijo produkti digitalnih sredstev družbe Grayscale, shranjena pod nadzorom Coinbase Custody Trust Companyki navaja, da:

“Če želite biti popolnoma jasni: BTC, ki je osnova Grayscale Bitcoin Trust, je v lasti GBTC in samo GBTC.”

In v svoji objavi na to temo podjetje trdil to,

“Skrbništvo nad digitalnimi sredstvi, ki so osnova produktov digitalnih sredstev družbe Grayscale, je nespremenjeno, digitalna sredstva naših izdelkov pa ostanejo varna.”

Še več prihaja

Tudi Schiff je pogledal nazaj na enem svojih starejših tvitov, povezanih z BTC, in rekel, da ni trajalo dolgo, da se je njegova napoved uresničila. Zadevni tvit, objavljen julija, pravi, da se bo potreba po prodaji BTC povečala, ko se recesija poglablja in “številni HODLerji izgubijo službo, zlasti tisti, ki delajo za podjetja blockchain, ki bodo kmalu bankrotirala.”

Toda Schiff je v četrtek trdil,

“Levji delež prodaje se sploh še ni začel. Pred bitcoinom je še dolga pot.”

Osredotočil se je tudi na temo meseca – katastrofalni propad FTX zamenjavo ter posledično širjenje okužbe, pri čemer navaja, da je nekdanji izvršni direktor Sam Bankman-Fried je bil ‘očitno’ goljufija.

Včeraj je znova obravnaval propad FTX, toda tokrat o regulaciji, pri čemer je dejal, da je večja vladna regulacija nepotrebna, pri čemer je navedel regulacijo prostega trga in konec ZDA. Državne rezerveki je centralna banka države, in Komisija za vrednostne papirje (SEC), med ostalimi.

On razpravljali to,

“Lepota prostotržnega kapitalizma je v tem, da je samoregulativen. Tekmovanje za ugled ter dobiček in izguba so boljši regulatorji kot zlahka ujeti birokrati.”

‘Bitcoin manije je konec’

Schiff je odprti borzni posrednik in izvršni direktor Euro Pacific Capital, ki evangelizira nakup zlata kot naložbeno strategijo, vendar trdi, da je BTC prevara. Z leti je postal precej razvpit v svetu kripto Twitterja, kjer pogosto trola zagovornike BTC.

Ta dolgotrajni padec na kripto trgih mu je dal veliko priložnosti, da si opomore razglasiti crypto dead in spodbuditi ljudi k nakupu zlata.

“Bitcoin manije je konec. Kupujte zlato,” je dejal danes.

Nadalje je trdil, da vrednost stabilni kovanci bi “kmalu” presegla vrednost bitcoina.

V ponedeljek zjutraj ob 10:00 UTC je BTC trgoval pri 16.119 $. Padel je za 3 % na dan, več kot 1 % na teden, 16 % na mesec in 73 % na leto.

30-dnevni cenovni grafikon BTC:

Vir: coingecko.com

____

Nauči se več:
Bitcoin milijarder Michael Saylor se zaplete v spor na Twitterju z Gold Bugom Petrom Schiffom
Peter Schiff dobi nepričakovano lekcijo o prednostih Bitcoina kot bančne težave

Milijardni kripto sklad Grayscale noče izdati dokazila o rezervah – naslednje podjetje, ki bo propadlo?
Grayscale krepi prizadevanja proti SEC, da zavrne Bitcoin ETF

Bogati očka, revni očka Robert Kiyosaki ustanovitelja FTX imenuje “Bernie Madoff of Crypto” in pravi, da “Bitcoin ni problem”
Binance ima zdaj skoraj 600.000 bitcoinov v vrednosti 9,6 milijarde dolarjev – največji imetnik BTC na svetu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *