Glasba na trgu? BOA razveljavi mestno kršitev glede zabave na stojnici s pridelki

Mesto je podjetju Biggers Market izdalo obvestilo o kršitvi, češ da ni v skladu s predpisi o coniranju. Odbor za prilagoditev je kršitev razveljavil v četrtek. (Z dovoljenjem mesta Wilmington)

WILMINGTON – Odbor za prilagajanje je razveljavil kršitev coniranja priljubljenega podjetja na Market Streetu.

Mesto Wilmington je trdilo, da je Biggers Market dodal živo glasbo kot dodatno uporabo brez odobritve coniranja. Toda po enournem zaslišanju v četrtek je odbor za prilagoditev glasoval s 3 proti 2 za zavrnitev stališča mesta.

Administratorka mestne cone Kathryn Thurston je pojasnila, da je prejela številne pritožbe glede glasbe na prostem na tržnici in maloprodaji na prostem.

Potem ko je mestno osebje 17. februarja 2022 pregledalo kraj, je policist Wilmingtonske policije štiri dni kasneje izdal prekršek. Spremenjeno obvestilo je bilo poslano 21. aprila, v njem pa je navedena nova koda mesta, ki je začela veljati 1. decembra 2021.

V obvestilu je navedeno, da glasba v živo z ojačenjem, dodana obstoječemu trgu, ni navedena v vlogi za določanje con in ne izpolnjuje zahtev za medpomnilnik. Prekršek je izpostavil tudi težave z »naključnim« parkiranjem ob stanovanjskih ulicah zaradi množičnega obiska tržnice.

V skladu z mestnim kodeksom ojačen zvok ni dovoljen v razdalji 500 čevljev od stanovanjskih sosesk, od katerih ena meji na posestvo na jugu. Poleg tega dodajanje “odprtega prostora” nepremičnini zahteva dodatne zahteve glede parkiranja.

“Parkirišča, dovoljena za to lokacijo, ne zadoščajo za uporabo prizorišča za zabavo,” je Thurston povedal odboru.

Spodaj Generalni kip 160D-705 in mestni zakon o razvoju zemljišč, imajo lastniki pravico do pritožbe v 30 dneh. Matthew Nichols, odvetnik, ki zastopa lastnika nepremičnine Aubrey in Joy Rogers, je 20. maja vložil pritožbo, v kateri je zanikal obtožbe, da je prišlo do vdora v posest.

Biggers Market, ki se je leta 2021 preimenoval v Port City Produce, od leta 2015 gosti glasbo v živo, da dopolni svoje maloprodajne operacije, je na četrtkovem sestanku povedal Nichols. Lokacija je nastala po starem mestnem zakoniku, ki ni urejal glasbe na prostem v regionalni poslovni četrti.

“Osebje je to opredelilo kot dodatek k uporabi brez odobritve coniranja in v bistvu se ne bi strinjali,” je dejal Nichols.

Dodal je, da se Biggers ne šteje za prizorišče dogodkov, ker nima stalnega odra in obiskovalcem ne zaračunava uživanja v glasbi, ampak je zabava “naključna” na trgu izdelkov.

Trdil je tudi, da mesto poskuša uporabiti novi zakonik o urejanju zemljišč na lokacijskem načrtu, ki je bil odobren v skladu s starim. Mesto je junija 2021 podpisalo skladnost podjetja glede coniranja, tri mesece po tem, ko je podjetje napovedalo prenovo blagovne znamke in selitev na trenutno lokacijo, 6250 Market St.

“To je del njihovega posla, del njihovega modela, kot dodatek trgu,” je Nichols povedal članom BOA. “To je korist za stranke in prispeva k ohranjanju okolja.”

Opozoril je tudi, da Biggers nikoli ni prejel navedbe o hrupu, kar je potrdil Thurston.

“Predvidevam, da morajo povečati zvok na ulici Market Street s 55.000 avtomobili na dan,” je dejal Nichols.

Nichols, pa tudi solastnik Biggersa Wells Struble, sta opozorila na primere drugih kmečkih tržnic, ki ponujajo glasbo v živo, kot je Wilmington Farmers Market v Tidal Creeku. Apartmajsko naselje se nahaja tudi v bližini lokacije Oleander Drive.

Glede parkirišča je Štruble povedal, da je s poslovnimi partnerji kupil parcelo ob tržnici na Tržnici 6240 in jo namerava spremeniti v nadstropje.

Medtem ko je projekt pripravljen za gradnjo, so potrebna še soglasja za dovoljenja.

Thurston je dejal, da so bili štirje klici servisne službe na posestvu posledica težav s parkiranjem in trčenja vozil. Avtomobili se vrstijo ob Elijah Drive, stanovanjski ulici poleg tržnice, zaradi česar je težko videti, ko zavijete s parkirišča.

Charles Stanley, lastnik doma na naslovu Elijah Drive 18, je pričal, da je bil njegov dovoz večkrat blokiran. Omenil je tudi, da lahko sliši glasbo, ko je bil zunaj, vendar je rekel, da “ni tako glasna.”

Zdelo se je, da je večina članov odbora bolj zaskrbljena zaradi težav s parkiranjem kot zaradi povečanega zvoka, razen Marka Saulnierja.

“Mesto ima resnično težavo z glasbo v bližini stanovanjskih območij,” je dejal.

Saulnier živi na aveniji Wrightsville in pravi, da včasih pozno zvečer posluša glasbo v živo iz nekaj bližnjih podjetij.

“Glasba v živo potuje,” je dejal. »Ne vem, ali ste se kdaj pogovarjali s sosedi, a bi morali v miru uživati ​​svojo lastnino. Z živo glasbo, ki traja šest do osem ur na dan, kaj če jim ta glasba ni všeč ali pa jo želijo slišati?«

Poleg Stanleyja je med javno obravnavo še ena oseba podala pripombe v podporo trgu.

Stephanie Jarvis, ki živi v bližini Biggersa, je dejala, da Wilmington uspeva z malimi podjetji, ki spodbujajo njegovo gospodarstvo. Podjetje zaposluje lokalne posameznike in podpira lokalne kmete, od katerih pridobiva svoje izdelke.

“Biggers je zgodba o uspehu za to skupnost,” je Jarvis povedal odboru. “Skozi njihov razvoj kot podjetja, da, zrasli so v tisto, čemur pravite” prostor za dogodke. Vendar se nisem pojavil in moral sem kupiti karto. Prerasli pa so tudi v družinski prostor za zbiranje, kar nam omogoča ustvarjanje spominov.«

Dodala je, da se domači glasbeniki trudijo preživeti.

Med sestankom noben sosed ni govoril proti glasbi, več članov občinstva pa je podprlo Biggers.

“Prava težava ni v spreminjanju ali dodajanju prizorišča, temveč v parkiranju in verjamem, da južna lastnina dela na tem,” je dejal predsednik uprave Patrick Moore.

Podal je predlog za odpravo kršitve, ki ga je sprejela večina upravnega odbora. Glasba se lahko nadaljuje na trgu Biggers Market.


Nasveti ali komentarji? E-naslov amy@localdailymedia.com.

Želite prebrati več o PCD? Naročite se zdaj in se nato prijavite na naše jutranje glasilo, Wilmington Wirein vsako jutro prejemajte naslove v svoj nabiralnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *