Gio Urshela so zamenjali Angeli iz dvojčkov

ANAHEIM — Angeli so to izven sezone želeli dodati k svoji skupni globini in to jim je uspelo ravno tisti petek, ko so pridobili 3. nosilca Gio Urshela iz Twinsa v zameno za desničarja Minor League Aleksander Hidalgo.

31-letna Urshela je Angelsom dala veterana na tretjem nosilcu, ki ima tudi nekaj izkušenj na kratkih postajah in prvi bazi. Za njim je solidno leto, saj dosega 0,285/0,338/0,429 s 13 domačimi goli, 27 dvojnimi in 64 igerji dvojnega pomena v lanski sezoni na rekordnih 144 tekmah z Minnesoto. Generalni direktor Perry Minasian je dejal, da vidi Urshelo kot vsakodnevno igralko, ki lahko čas razdeli med tretjo bazo in prvo bazo, hkrati pa občasno vidi čas na kratki postaji, drugi bazi ali zunanjem terenu.

TRGOVSKI PODROBNOSTI
Angeli prejmejo: 3B Gio Urshela
Gemini dobi: RHP Alejandro Hidalgo

“Slišali ste me, da to pogosto govorim v tej sezoni, vendar gre za globino in zaščito na veliko različnih mestih,” je dejal Minasian. “Je res dober igralec. Počne lahko veliko različnih stvari. Očitno je njegov naravni položaj tretja baza, vendar menimo, da lahko igra prvi. Lahko se ustavi v nekaj sekundah in se lahko celo za kratek čas napolni. Zato se nam je zdelo, da je bila to prava poteza že to, da smo lahko dodali igralca tega kalibra v našo skupino infielderjev, ki jo trenutno imamo.«

Angeli so bili lani prizadeti zaradi pomanjkanja kakovostne globine, saj niso mogli prebroditi poškodb tretjega nosilca Anthonyja Rendona in zunanjega igralca Mika Trouta. Prvi igralec Jared Walsh se je vso sezono ukvarjal tudi s sindromom torakalnega izhoda, kar je omejevalo njegovo proizvodnjo in vodilo do operacije ob koncu sezone v začetku septembra. Urshela se lahko zdaj premika po igrišču in zapolni to potrebo, hkrati pa igra tretja, ko je to potrebno za Rendona, ki ima zgodovino poškodb, odkar se je pridružil klubu leta 2020.

Urshela, po rodu iz Kolumbije, vstopa v svoje zadnje leto arbitraže in je bil nerazpisni kandidat, ker potrebuje povišico v naslednji sezoni. Lani je zaslužil 6,55 milijona dolarjev, v tej sezoni pa bo verjetno zaslužil več kot 9 milijonov dolarjev. Toda to je še en znak, da so Angeli pripravljeni preživeti tudi to izven sezone levičarja Tylerja Andersona podpiše triletno pogodbo vreden 39 milijonov dolarjev v začetku tega tedna.

Urshela pozna tudi menedžerja Phila Nevina ter trenerja Marcusa Thamesa in Phila Plantierja iz njegovega časa pri Yankeesih v letih 2019–21. Minasian je dejal, da je od trenerskega štaba slišal le dobre stvari o Ursheli, ki prav tako velja za dobro prisotno v klubu.

“Tam je zgodovina,” je dejal Minasian. »Ko imaš ob sebi menedžerja in trenerja, je na tem stolu izjemno udobje. Imel je velik vpliv na sprožitev tega.«

Urshela je znan po svojih nadpovprečnih obrambah, a njegova dodaja tudi pomaga Angelsom, da dodajo nekaj stika svoji postavi. Klub je lani vodil Majors v strikeoutih, medtem ko se je Urshela v tem pogledu izboljšal, znižal svojo stopnjo strikeoutov s 24,7 odstotka na 17,4 odstotka in dosegel kontakt pri 81 odstotkih svojih nihanj. Za kontekst so se angeli pojavili v 25,7 odstotkih pojavov na ploščah s 75,1-odstotno stopnjo stika.

“Ena od stvari, o katerih smo govorili, je, da smo vodili v ligi v napadu in poskušamo pridobiti več stika,” je dejal Minasian. “To je igralec, ki je sposoben spraviti žogo v igro in dati rezultat ter kaže vsestranskost.”

Da naredim prostor za Urshelo na seznamu 40 mož, levičarko Jonathan Diaz je bil določen za nagrado. Diaz, 26, je v zadnjih dveh sezonah z Angeli dosegel ERA 3,49 v 28 1/3 menjavah.

Hidalgo je medtem lani 10 začel za Single-A Inland Empire in dosegel 4,62 ERA z 58 udarci v 39 menjavah. 19-letnik, ki je po lestvici MLB Pipeline uvrščen med 22. možno postavo Angelsov, ima kariero 4,64 ERA v dveh sezonah v Minorsih, z 89 udarci v 66 menjavah.

“Vedno je težko menjati mlade igralce, še posebej odličnega fanta z dobro roko in svetlo prihodnostjo,” je dejal Minasian. »Toda na koncu dneva moraš dati, da dobiš. Mislim, da bo imel odlično kariero in upam, da bo ta menjava uspela obema.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *