Giannis Antetokounmpo iz ekipe Bucks, Montrezl Harrell iz ekipe 76ers vpletena v prepir po tekmi

PHILADELPHIA – Ukradene košarkarske žoge. Ropotajoča lestev. Majhne zavrnitve in grožnje z nasiljem.

To je bil prizor, ki je prevladoval v petek zvečer v centru Wells Fargo in se je odvijal pozneje 76ers premagati Bucks 110-102.

Zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo poskušal je streljati dodatne prekrške po grozni igri, ki jo je imel na črti. Rezervni center Sixersov Montrezl Harrell in član trenerskega štaba Jordan Love sta se vrnila na igrišče, Harrell pa je Giannisu vzel žogo in je ni hotel vrniti.

Harrell je stal v kotu, zmajeval z glavo in držal žogo, medtem ko ga je Antetokounmpo prosil.

“To ni f—— Milwaukee,” je Harrell zalajal na Antetokounmpa, kot dokaz The Athletic. “Odnesi to od tam.”

Kot da igralec s klopi, ki je dvakratnemu MVP-ju po tekmi vzel žogo in zakričal nanj, ni bil dovolj čuden, je situacija postala še bolj bizarna. Love je stal med Giannisom in Harrellom in rekel Antetokounmpu, da ne more imeti žoge za streljanje, po tekmi pa mu ni bilo dovoljeno streljati na parketu.

Tako je Antetokounmpo, ki je med tekmo zadel 4 od 15 strelov s črte, kar je bil najslabši strelski rezultat v karieri, zapustil igrišče in se vrnil z dvema košarkarskima žogama.

Šele ko se je vrnil, je uslužbenec centra Wells Fargo potisnil veliko lestev v obliki črke A pred obroč, kamor je streljal Giannis. Antetokounmpo je moškega prosil, naj premakne lestev, da bi lahko končal snemanje, in moški je dvakrat rekel ne.

Zdaj jezen zaradi presenetljivih okoliščin, s katerimi se je soočal, je Giannis poskušal premakniti lestev s poti in jo je na koncu prevrnil. Uslužbenec arene se je razkropil, ko je lestev padla na igrišče.

Video incidenta z lestvijo je na Twitterju objavil navijač Philadelphie v areni.

“Nikoli ne poskušam nikogar nespoštovati, v kakršni koli obliki,” je povedal Antetokounmpo uro po incidentu. »Počutim se, kot da je bil današnji dan le nesrečen dogodek. Mislim, da ljudje niso spoštovali dejstva, da včasih igralci želijo dobiti dodatno delo. Mislim, da je neprofesionalno nekoga vreči z igrišča ali vzeti žogo ali karkoli že je. Ali pa pred nekoga postavite lestev, medtem ko ta poskuša opravljati svoje delo. Za to smo plačani. Niso izbrali kar nas. Dobili bomo plačilo.”

Še več je. Antetokounmpo, ki je bil zdaj vidno razočaran, je opravil svoje opravke na enem koncu parketa, Harrell pa je streljal na drugem.

“Ja, imam žogo, poberi se od tod,” je rekel Harrell, medtem ko je Giannis z njegove strani zavpil: “Opravljam svoje prekleto delo.”

Potem ko je Antetokounmpo dokončno zapustil igrišče, je njegov brat, soigralec iz Milwaukeeja Thanasis Antetokounmpo, je odšel na sredino igrišča, da bi se pogovoril s Harrellom. Rezervni center Sixersov je grozil Thanasisu in občasno rekel: “Pretepel te bom …” in “Raje pošlji tega s— nazaj v slačilnico.” Thanasis je odšel brez incidenta.

Sixersi niso želeli komentirati, vendar je vir iz lige povedal, da delavci v areni takoj po vsaki tekmi odstranijo video opremo z vrhov obeh plošč. Philadelphia gosti Minnesota v Wells Fargo v soboto.

Zdelo se je, da je Harrellov problem v tem, da nasprotni igralec, v tem primeru Giannis, ne bi smel poskušati dobiti dodatnih strelov kot gostujoča ekipa po tekmi. Vendar ni pravila, pisanega ali nenapisanega, ki bi to preprečilo, in igralci v obeh ekipah, ki imajo težave s streljanjem ali pa ne igrajo veliko, se včasih po tekmi vrnejo na parket za malo dodatnega dela.

Giannis je bil še vedno razburjen, ko se je vrnil v slačilnico, ko je dogodek pripovedoval soigralcem, ki so nejeverno zmajevali z glavami. Ozračje v notranjosti je bilo napeto in mirno, razen Giannisovega glasu, ko je razlagal in ponovno razlagal, kaj se je zgodilo.

Nato je nekdo večkrat ugasnil luči v sobi, medtem ko so se igralci poskušali dokončati oblačenja, kar jih je še bolj razburilo.

Izkazalo se je, da je krivec Liam Antetokounmpo, Giannisov dveletni sin.

Antetokounmpo je tekmo končal s 25 točkami in 14 skoki. Pravzaprav je sredi dveh najslabših iger v karieri na črti prekrška. V zmagi v sredo ClevelandGiannis je zadel 4 od 11.

“Meni je prav smešno, ker imam doma košarkarsko igrišče in moji otroci gredo vedno streljati in kadar koli pride do 21. ure. Grem in jim vzamem žogo iz rok,” je dejal Antetokounmpo. “Počutim se, kot da smo bolj zreli od tega. Smo profesionalni športniki, ki poskušamo opravljati svoje delo. Lahko greš in vprašaš (Harrell). Ponudil sem mu, da strelja, snemajva skupaj. Medtem pa tega ne razumem, ker je za menoj koš. Za menoj je bil še en koš. In odločil se je, da mi pride vzeti žogo, njegov trener se postavi pred mano in me malo nadleguje z igrišča ter gre na drugi koš.

“Ne bom se poskušal boriti z nikomer. Zdaj imam otroke in moram varčevati. Ampak zdaj, če to vidiš kot nespoštovanje, je to odvisno od tebe.”

Antetokounmpo to sezono meče najslabši 0,587 v karieri z mete prekrška, toda doseči 8-od-26 v dveh tekmah lahko zagotovo popači številke tako zgodaj na razporedu. V dveh tekmah pred zadnjima dvema metoma je bil 11 od 18 in 7 od 8 prostih metov.

“Enostavno jih ne delam,” je rekel Giannis. »Mislim, da ni problema. Žoga ne gre noter.”

The Athletic‘s K tej zgodbi je prispeval pisec Eric Nehm.

(Foto: Eric Hartline / USA Today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *