GBTC Naslednja cena BTC Black Swan? — 5 stvari, ki jih morate ta teden vedeti o Bitcoinu

Bitcoin (BTC) začenja nov teden, ki se še vedno ponavlja novembra 2020 po najnižjem tedenskem zaprtju v dveh letih.

Največja kriptovaluta, tako kot preostala kriptoindustrija, ostaja zelo ranljiva za tveganje padca, saj se še naprej spopada s posledicami implozija borze FTX.

Ko se november približuje okužba, je svet na ustih vseh – tako kot propad Terra LUNA v začetku tega leta, obstaja strah, da se bodo še naprej pojavljale nove žrtve velikega likvidnostnega vrtinca FTX.

Vložki so izjemno visoki – začetni šok je morda mimo, posledice pa se šele kažejo.

To vključuje vprašanja, ki presegajo finančne izgube, ko zakonodajalci poskušajo zatreti FTX in ponovno poudarjajo nujno regulacijo bitcoinov in kriptovalut.

Glede na to ni čudno, da je gibanje cen kriptosredstev v najboljšem primeru šibko – in veliko je glasov, ki trdijo, da najhujše šele prihaja.

Cointelegraph obravnava nekatere glavne dejavnike, ki jih je treba ta teden upoštevati, ko gre za uspešnost cen BTC.

Okužba FTX se spremeni v GBTC

Medtem ko se oblaki vrtinčijo nad usodo vodilnih delavcev FTX in nekdanjega izvršnega direktorja Sama Bankman-Frieda, se komentatorji in vlagatelji v kriptovalute sprašujejo, kje okužba bo naslednja.

Razpoloženje kaže, da vsi pričakujejo najslabše. Primer je v obliki Genesis Trading, del konglomerata Digital Currency Group (DCG), ki prejšnji teden ustavil plačila v vaši roki za kripto posojanje.

To ni samo sprožilo vrsto govoric o plačilni sposobnosti Genesisa, ampak tudi o prihodnosti DCG. Zagotovila vodstvenih delavcev niso ustavila pripovedi, ki se je osredotočala tudi na največje institucionalno sredstvo za naložbe v bitcoine, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC).

Tako se je konec tedna vse večja razprava o GBTC spremenila v popolno paniko glede finančne sposobnosti preživetja.

Kot Cointelegraph registriranto se je poslabšalo zaradi zavrnitve Grayscale, da bi zagotovil podrobnosti o naslovu, da bi dokazal svoje rezerve BTC, domnevno iz varnostnih razlogov.

dvomi Več kot 1 milijarda dolarjev, ki jih DCG dolguje Genesis, pomaga odpraviti dvome.

Hkrati so nekateri znani investitorji dodano na svoje GBTC položaje v zadnjih tednih.

“Je naslednji črni labod GBTC tik za vogalom?” trgovalni vir Stockmoney Lizards tako vprašal na Twitterju.

»GBTC ima ~648,000 BTC. Sivine padejo na rekordnih 43 %, saj FTX širi visoko negotovost. Veliko histerije na trgu in vsi iščejo razlog za 10.000 bitcoinov. Bodite mirni, medvedji trgi se pozimi končajo!«

Nadaljnja razprava se je osredotočila na GBTC-jev popust na promptno ceno Bitcoina, ki je zdaj prvič v zgodovini skoraj 50-odstoten.

Grafikon GBTC Premium proti Sredstvu proti BTC/USD. Vir: Coinglass

Arthur Hayes, nekdanji izvršni direktor borze BitMEX, je celo označil za blog objava iz julija, ki je trdil, da je DCG sodeloval z ugaslim trgovskim podjetjem Three Arrows Capital (3AC), da bi “izvlekel vrednost iz premije GBTC”.

Potem ko je prejšnji teden jamčil za legitimnost družbe Grayscale, je bil Coinbase potencialna tarča Timothyja Petersona, vodje naložb pri Cane Island Alternative Advisors.

»Za vse, ki postavljajo vprašanja, ki imajo $GBTC Grayscale: Zakaj ne bi skrajšali $COIN @coinbase?« on se je podvizal na Twitterju.

»So pazniki in bi storili goljufijo. COIN je 10x večji od GBTC; delnica bi padla na 0 in izvršni direktor bi šel v zapor. Bil bi bogat in bi šel na počitnice.”

Mike Belshe, izvršni direktor BitGo, je medtem krivdo za razmere GBTC — in FTX — trdno pripisal regulatorju Združenih držav, Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC).

»Ker ni uspel ustvariti bitcoin ETF, je SEC: – dovolil, da sivine -> GBTC trgovanje presežejo prodajo na drobno za 5+ let – ustvaril negativno premijo GBTC – prisilil večino trgovanja s kripto izven jurisdikcije ZDA – pustil, da je goljufija FTX prizadela milijone Američanov ni treba,« je jedrnato v razdelku za razprave na Twitterju.

V povezavi z razvojem FTX so na poti vdrta sredstva iz borze, z Na desettisoče etra (ETH) pretvorjen v BTC ta vikend.

Tveganje padca v številkah

Bitcoin je v trenutnih okoliščinah razumljivo med kladivom in nakovalom.

BTC/USD ni uspel ujeti premora, odkar je FTX eksplodiral, pri čemer je testiral ravni, ki jih ni bilo v dveh letih, in je spodbudil vse več pozivov k nadaljnji kapitulaciji.

Vprašanje za trgovce in analitike je, kako daleč bi lahko segla ta kapitulacija.

Kot poroča Cointelegraph, cilji vključujejo 13.500 dolarjev, 12.000 dolarjev in celo kar 10.000 dolarjev ali manj to zimo.

Situaciji ni pomagal niti zaključek prejšnjega tedna, najšibkejši Bitcoin od novembra 2020 pri okoli 16,250 $, od takrat pa so se pojavile nadaljnje izgube, podatki iz Cointelegraph Markets Pro in TradingView emisije.

BTC/USD 1-tedenski svečni grafikon (Bitstamp). Vir: TradingView

»Glasnost se zmanjšuje. Bollingerjevi pasovi se stisnejo v številnih časovnih okvirih. Nekaj ​​je treba dati,« analitik Matthew Hyland opozorili pred zaprtjem.

Pogled na nestanovitnost na dnevnem grafikonu je pokazal, da se Bollingerjevi pasovi širijo s preizkušanjem cen v spodnjem razponu v času pisanja 21. novembra – kar kaže na to, da se ob povečani nestanovitnosti obetajo nižje ravni.

BTC/USD 1-dnevni svečni grafikon (Bitstamp) z Bollingerjevimi pasovi. Vir: TradingView

Kratkoročni cilji navzgor pa so vključevali vrnitev na najnovejše terminske pogodbe za bitcoin CME blizu 16.500 $.

Kolega trgovec in analitik Crypto Tony je prav tako pozval k omejitvi medvedjega padca BTC/USD kljub temu, da par trguje pod 16,000 $.

“Iščem zapiranje pod nizkim razponom, preden se navdušim za kratko,” je rekel rekel Twitter sledilcev na dan.

“Trenutno smo še vedno v istem čolnu, kot smo bili zadnjih nekaj dni…. Potrpežljivost.”

Grafikon z oznako BTC/USD. Vir: Crypto Tony/Twitter

Axel Kibar je medtem zavzel bolj konservativno stališče in opozoril, da bi se zgodovina lahko ponovila v obliki Bitcoina, ki bi ponovil izgube iz začetka leta.

Ena od dveh voščilnic, objavljenih na Twitterju tistega dne opisano kot “Opomin na zadnjo konsolidacijo in možnost, da postane medvedji vzorec nadaljevanja.”

Kibar je prej trdil, da “dlje ko cena ostane pod 18 tisoč, večje so možnosti” za vrnitev na 13.000 $.

Grafikon z oznako BTC/USD. Vir: Aksel Kibar/Twitter

Vlečenje inflacije obide Bitcoin

Medtem ko je bila leta 2022 inflacija glavna tema pogovorov za vse, ki so se ukvarjali s tveganimi sredstvi, se je umaknila kriptovalutam.

FTX in njegova okužba sta v kratkih časovnih okvirih pritiskala na cenovno uspešnost močneje, kot so jih sprožili letni makri, toda v zakulisju svetovna gospodarska slika daje zanimive signale.

Inflacija v ZDA je že vidna ponovno sledenjevendar novi podatki iz Evrope kažejo, da temu sledi največje gospodarstvo evroobmočja, Nemčija.

Podatki o indeksu cen proizvajalcev (PPI), objavljeni 21. novembra, so bili pod pričakovanji in so celo nazadovali ter postali negativni, namesto da bi še naprej naraščali.

“V primerjavi s septembrom 2022 so cene pri proizvajalcih oktobra 2022 padle za 4,2 %. To je bil prvi mesečni padec po maju 2020 (-0,4 % aprila 2020),” uradnik Sporočilo za medije navedeno.

Grafikon nemškega indeksa cen proizvajalcev (PPI). Vir: Zvezni statistični urad (Destatis)

Če se bo inflacijska slika dramatično spremenila na bolje, naj bi se možnosti za povrnitev tveganih sredstev postopoma povečale. Ameriški dolar se medtem še naprej bori, pri čemer so prejšnji 20-letni vrhovi še vedno trdno nedosegljivi.

Za priljubljene analitične vire Obrtna igraigre je konec za indeks ameriškega dolarja (DXY), ki je prvič po aprilu 2021 prebil svoje 100-dnevno drseče povprečje.

Indeks ameriškega dolarja (DXY) 1-dnevni svečni grafikon s 100 MA. Vir: TradingView

Nova rekordno visoka teža, ko se prodaja rudarjev ohladi

Celo najvišje vrednosti vseh časov, ne najnižje vrednosti vseh časov, imajo v trenutnem ozračju težave s sprejemanjem med Bitcoinerji.

Pod pokrovom je bil Bitcoin zaposlen s širitvijo svoje varnosti omrežja – vendar številke še vedno ostajajo.

V zadnji avtomatizirani prilagoditvi 20. novembra je omrežje Bitcoin težave povečala za 0,51 % in dosegla nov rekord.

Pregled osnov omrežja Bitcoin (posnetek zaslona). Vir: BTC.com

Težavnost rudarjenja je odraz tekmovalnosti med rudarji. Trenutno metrika narašča kljub upadu cenovne akcije BTC, kar posledično nakazuje, da nekateri subjekti uporabljajo več moči zgoščevanja v omrežju in lahko spregledajo vse manjše stopnje dobička.

Pri manj vzdržljivih pa lahko pride do “kapitulacije”, opozarjajo nekateri. V odzivu na novo visoko težo Colin razpravlja o kripto klical to je “popolna nevihta” za preobrat rudarja.

“Ta ekstremni pritisk bodo preživeli le najmočnejši,” je dodal.

Kljub temu so rudarji v zadnjih dneh prodajali manj od svojega enoletnega povprečja, kar kaže na potencialno zmanjšanje trenutne potrebe po črpanju rezerv.

Podatki platforme za analizo v verigi CryptoQuant’s Miner Position Index (MPI) kažejo skok po FTX, ki se zdaj vrača v normalno stanje.

Grafikon indeksa položaja rudarjev Bitcoin (MPI). Vir: CryptoQuant

Spodnji čas

Tisti, ki so bili zraven med zadnjim kripto medvedjim trgom, se pripravljajo na dolgotrajno vrnitev k slavi.

Sorodno: Bitcoin vidi manjkajoče rekordno razmerje med zalogami in pretokom — modelar cen BTC zavrača ‘blip’ FTX

BTC/USD je zdaj primerno število tednov nad svojo najnovejšo najvišjo vrednostjo vseh časov, da se vzpostavi nova makro nizka vrednost, priljubljeni račun Twitter Mustache shows.

Pri 30 mesecih se je čas, da se ta dogodek zgodi, v primerjavi z letoma 2018 in 2014 dejansko iztekel.

Grafikon z oznako BTC/USD. Vir: Brki/Twitter

Poleg tega še brki označeno Bitcoinov indikator MVRV-Z, tisti, ki se zdaj približuje ravni sinonim z vsakim makro dnom.

»Vsi se sprašujejo, kje bi lahko bilo dno Bitcoina. MVRV Z-Score se je v preteklosti vedno izkazal za zelo natančnega in lahko odgovori na to vprašanje,« je zapisal ob posnetku zaslona grafikona MVRV-Z Score.

»Kadar koli se je Z-Score prebil iz zelenega kanala, je bilo dno za $BTC. Sva si zelo blizu.”

BTC/USD MVRV-Z grafikon s komentarji rezultatov. Vir: Brki/Twitter

Če primerjamo časovnice izpred štirih let, ko je BTC/USD decembra 2018 dosegel dno pri 3100 USD, je kolega na računu Bleeding Crypto medtem dejal, da je cenovna akcija še vedno šele na začetku procesa doseganja dna.

“Ali ste vedeli, da je trajalo 5 tednov, da smo končno dosegli dno, ko smo leta 2018 začeli kapitulirati?” on odkriti.

»Potem je trajalo 4 mesece BORING PA, preden smo videli prvo božjo svečo. Danes smo komaj začeli drugi teden. To je maraton, ne sprint. Udobno se namestite, še nekaj časa bo trajalo.”

BTC/USD 1-tedenski svečni grafikon (Bitstamp). Vir: TradingView

Stališča in mnenja, izražena tukaj, so izključno stališča avtorjev in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, zato morate pri odločanju opraviti lastno raziskavo.