Garth Lagerwey zapušča Sounders in se odpravlja v Atlanto United

Garth Lagerwey je odšel Seattle Sounders pridružiti Atlanta United kot predsednik in izvršni direktor ekipe, so klubi sporočili v torek. Lagerwey je podpisal večletno pogodbo, po kateri bo nadzoroval prvo ekipo, Atlanta United 2 in akademijo.

“Rad bi se zahvalil Garthu za vse, kar je naredil za FC Sounders v zadnjih osmih sezonah,” je lastnik Soundersa Adrian Hanauer dejal v izjavi ekipe. »Pomagal je popeljati naš klub v nove višine, medtem ko je v zakulisju trdo delal, da bi okrepil našo razvojno pot igralcev, oddelek za podatke in analitiko, uvrstitve na akademiji, seznam Tacoma Defiance in več.

“Garthov intelekt, vztrajnost in energija so pomagali klubu napredovati in nikoli ne bom pozabil njegove vizije osvojiti Concacaf Liga prvakov naslov in kako je navdušil naše navijače pred letošnjim finalom proti Pumasu. Mnogi ljudje sestavljajo mozaik nogometne zgodovine Seattla in Garth je zagotovo na seznamu velikih Sounderjev, ki so naš klub skovali v tisto, kar vsi poznamo in imamo radi. Čestitamo Garthu, da je prevzel to drugačno vlogo v Atlanti, njemu in njegovi družini pa želimo vse najboljše.”

Poleg tega, da je letos Sounders popeljal do trofeje CCL, je Lagerwey v svojih osmih letih na čelu nadzoroval tudi dva pokala MLS, še dva finala pokala MLS in celo finale ligaškega pokala. Odgovoren je tudi za organizacijsko posodobitev front-office in akademije, dodajanje znatnega števila osebja in formalizacijo njunih sistemov.

“Ni pretiravanje, če rečem, da je zadnjih osem let v Seattlu meni in moji družini spremenilo življenje,” je dejal Lagerwey v izjavi. »Zelo sem hvaležen celotni skupnosti Sounders, da nas je sprejela z odprtimi rokami in podpirala klub v teh neverjetnih letih. V začetku te sezone smo skupaj dosegli nesmrtnost, ko smo postali prva ekipa lige MLS, ki je osvojila ligo prvakov Concacaf. Nikoli ne bom pozabil tistega trenutka pred rekordno množico, skupaj s pokali MLS, ki smo jih osvojili v letih 2016 in 2019. Toda bolj kot karkoli drugega si bom zapomnil ljudi, ki obkrožajo ta klub. Duh tega kraja je drugačen, od igralcev do osebja in navijačev Soundersa, kultura nogometne skupnosti Puget Sound je nekaj, o čemer bom vedno z veseljem razmišljal. Hvala Adrianu Hanauerju za to priložnost, bil je privilegij biti del organizacije Sounders.”

Medtem ko novice pridejo nekoliko nenadoma – rezultati Lagerweyjevega uspešnega glasovanja o obdržanju so bili uradni šele prejšnji teden — ta novica ni povsem presenetljiva. Atlanta je bila edina ekipa v ligi MLS, ki je Lagerweyju lahko ponudila realistično napredovanje, ne samo da bi mu omogočila nadzor nad najambicioznejšim proračunom lige za prestope, ampak tudi sedež v prestižnem odboru za tekmovanja. Tako kot Seattle tudi Atlanta igra pred velikimi množicami in bo tudi gostila tekme svetovnega prvenstva leta 2026.

“Priložnost, da vodim Atlanto United, vidim kot uresničitev sanj,” je dejal Lagerwey v ločeni izjavi. »Priložnost, da prevzamem izvršno vlogo v klubu z neverjetnim lastništvom, neprimerljivimi sredstvi in ​​infrastrukturo ter neverjetno podporo navijačev, ki jo ta klub uživa od svoje ustanovitve, je ta poteza naredila popoln naslednji korak v moji karieri. Resnično je to življenjska priložnost in ne morem biti bolj navdušen, da sem prišel v Atlanto in se lotil dela.”

Čeprav ni bilo objavljenih nobenih obvestil, se zdi verjetno, da bi se Soundersi preprosto odločili za povišanje Craiga Waibla v generalnega direktorja, vsaj v vmesnem času. Waibel se pridruži Soundersom leta 2021, potem ko je bil pred tem GM za Real Salt Lake in je že najboljši ocenjevalec talentov Soundersov. Bil bi šele tretja oseba na tem položaju v 14. sezoni lige MLS Sounders.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *