Garth Lagerwey imenovan za predsednika in izvršnega direktorja Atlanta United FC

ATLANTA – Atlanta United FC je danes objavila, da je bil Garth Lagerwey imenovan za predsednika in glavnega izvršnega direktorja. Lagerwey, nazadnje generalni direktor in predsednik nogometa Major League Soccer Seattle Sounders, je podpisal večletno pogodbo in bo z današnjim dnem prevzel Atlanta United, Atlanta United 2 in Atlanta United Academy.

Lagerwey prihaja v Atlanto po zelo uspešnem nastopu v Seattlu, kjer je v začetku tega leta popeljal Sounderse do naslova Lige prvakov Concacaf 2022, pa tudi do prvenstva v pokalu MLS v letih 2019 in 2016 ter še do dveh nastopov v finalu pokala MLS. Njegova ekipa Sounders je dosegla tudi finale ligaškega pokala 2021.

Preden se je preselil v Seattle, je bil Lagerwey generalni direktor in višji podpredsednik nogometnih operacij Real Salt Lake lige MLS, ki je ekipo vodil do edinega naslova MLS leta 2009 in še enega nastopa v finalu pokala MLS. Njegove ekipe Salt Lakea so dosegle tudi finale US Open Cup leta 2013, RSL pa je leta 2011 postala prva ekipa MLS, ki se je uvrstila v finale lige prvakov Concacaf.

Po diplomi na univerzi Duke leta 1994 je Lagerwey pet sezon igral kot vratar v MLS za Kansas City Wizards, Dallas Burn in Miami Fusion. Nato je leta 2004 doktoriral na pravni fakulteti v Georgetownu.

“Naš temeljni cilj od prvega dne v Major League Soccer je bil, da je Atlanta United vsako leto kandidat za pokal MLS, zato smo se odločili, da poiščemo vodjo z globokim znanjem in izkušnjami v ligi ter dokazanimi dosežki,” je dejal izvršni direktor AMBSE. , Steve Cannon. »Zagotovo smo našli tega vodjo v Garthu Lagerweyju in ne bi mogli biti bolj navdušeni, da je prevzel vajeti naše ekipe. Njegovo delo v Seattlu in Salt Lake Cityju govori samo zase. Njegove izkušnje kot igralec v ligi in čas, ki ga je preživel kot izvršni direktor, je razvil dobro razumevanje tako nogometne kot poslovne strani vodenja organizacije, zaradi česar se odlično prilega, ko gremo naprej z Atlanta United.”

Zahvaljujoč zmagi Seattla v Ligi prvakov Concacaf je bil Lagerwey izbran za najboljšega menedžerja na Svetovnem nogometnem vrhu leta 2022. Ob koncu prvenstvene sezone MLS v Seattlu 2019 je bil imenovan za športnega direktorja leta MLS in je bil sopredsednik Upravni odbor lige MLS, glavni nogometni direktor od leta 2018. Akademiji, ki ju je nadziral v Seattlu in Salt Lakeu, sta osvojili več prvenstev, njegovi klubi MLS pa so se pod štirimi različnimi glavnimi trenerji uvrstili v končnico in si prislužili 24 domačih tekem končnice. Ekipe, ki jih je vodil, so se od leta 2008 do 2021 14 zaporednih sezon kvalificirale v končnico MLS.

“Priložnost, da vodim Atlanto United, vidim kot uresničitev sanj,” je dejal Lagerwey. »Priložnost, da prevzamem izvršno vlogo v klubu z neverjetnim lastništvom, neprimerljivimi sredstvi in ​​infrastrukturo ter neverjetno podporo navijačev, ki jo ta klub uživa od svoje ustanovitve, je ta poteza naredila popoln naslednji korak v moji karieri. Resnično je to življenjska priložnost in ne morem biti bolj navdušen, da sem prišel v Atlanto in se lotil dela.”

Lagerwey in njegova žena Hilary, doma iz Elmhursta v Illinoisu, sta starša treh sinov (Bennetta, Finna in Sama).

Iskanje sta vodila Cannon in direktor kadrovske službe AMBSE Tim Goodly ob podpori zadržanega iskalnega podjetja Sportsology Group.

IZJAVA ARTHURJA M. BLANKA, LASTNIKA IN PREDSEDNIKA PODJETNIŠKE DRUŽINE BLANK

»Užival sem v spoznavanju Gartha skozi ta proces in postalo je očitno, zakaj ga je uspeh spremljal skozi celotno kariero. Pričakujemo, da bomo vsako leto ekipa šampionskega kalibra na igrišču in izven njega, in prepričan sem, da je Garth pravi vodja, ki lahko gradi na zelo močnih temeljih in pomaga našemu mestu in navijačem izpolniti, kar smo obljubili – več trofej in klub bo vedno bodite ponosni, ker predstavljate to skupnost.«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *