Finančni guru Dave Ramsey razpravlja o propadu FTX – ponavlja svoje kripto opozorilo – predstavljene novice o bitcoinih

Guru osebnih financ Dave Ramsey je ocenil padec borze kriptovalut FTX. “Saj sem ti rekel,” je večkrat rekel in ponovil svoj dolgoletni nasvet, naj vlagatelji ne vlagajo denarja v kriptovalute.

Dave Ramsey o bitcoinih, kripto in zlomu FTX

Guru osebnih financ in izvršni direktor Ramsey Solutions, Dave Ramsey, je v petkovi epizodi oddaje The Dave Ramsey Show ocenil padec borze kriptovalut FTX.

Ramsey, samooklicani strokovnjak za upravljanje osebnega denarja, sebe imenuje “ameriški glas o zaupanja vrednem denarju”. Je avtor sedmih knjižnih uspešnic, ki so bile skupno prodane v več kot 11 milijonih izvodov.

Ramsey je imenoval dolgoletnega bitcoin in kripto skeptika BTC »smešnega denarja« decembra 2020. Tudi on izraženo njegov dvom, da bi lahko bitcoin monetizirali, vlagateljem svetuje, naj zdaj prodajo svoje kovance. Januarja je dejal, da je kripto zabavno in naj ti povem vendar bi moral biti le majhen del portfelja »za zabavo«.

Sklicujoč se na svoje opozorilo glede kriptovalut je samooklicani strokovnjak za osebne finance med svojo oddajo, ki je bila predvajana v petek, večkrat rekel “sem ti rekel”. Spomnil se je:

Dobil sem toliko sranja od Bitcoin Bros … Oni so precej podobni Mary Kay za mlade moške … Ne znajo poslušati ničesar. Njihovi možgani se izklopijo, če ne storite njihovega dela.

Ramsey je dodal, da je bil vsakič, ko mu je svetoval, »ne delaj kriptovalut«, preplavljen z odgovori, kot je »Sem idiot. Jaz sem boomer. Nisem v stiku. Ne razumem.”

Nato je prebral časopisni članek, v katerem je FTX in njegovega nekdanjega izvršnega direktorja Sama Bankman-Frieda primerjal z Enronova goljufija in Ponzijeva shema Bernieja Madoffa. Menjalnica kriptovalut je vložila vlogo za 11. poglavje bankrot zaščita prejšnji teden.

Ko je opazil, da se FTX sooča s kazensko preiskavo na Bahamih, je Ramsey komentiral: “Če lahko Bahamce dovolj razburite nad vami, da vas preganjajo – ker so precej umirjena druščina – samo pravim, da ste jih boš razjezil, res si v to.” Bahamski regulator vrednostnih papirjev je ukrepal zamrzniti kriptovalute FTX.

Ramsey je vzkliknil:

To je čista kraja.

Ramsey je nadaljeval s citiranjem nekaterih zagovornikov kriptovalut, ki so mu v preteklosti rekli: »Dave, daj no, kdaj se boš Boomer zbudil ob tej novi in ​​sijoči čudoviti stvari, ne veš, kaj govoriš o tem, da bi ljudem rekel, naj se tega držijo proč, vendar sem naredil…« Nadaljeval je:

Kje je zdaj tvoj denar? G. Fried ga je vzel.

»To je vse v novicah zadnjih 48 ur. To je morda največja prevara in kraja v zgodovini človeštva,« je poudaril.

Medtem ko je izrazil svoj odpor do »pretirane regulacije«, ko gre za njegov denar, je guru osebnih financ priznal: »Malo mi je všeč in zdaj si ne bi želel, da bi imel malo regulacije s Samom Bankmanom -Prazeno iz FTX. ”

Na koncu je Ramsey dejal:

Sovražim, da si izgubil denar, vendar sem ti rekel, da ne delaj teh stvari.

“Enostavno sovražim duh te stvari in to, kar naredi ljudem, ker so povlečeni vanjo in jim potem odnesejo glave,” meni.

Po propadu FTX se vse več zakonodajalcev sprašuje strožja kripto regulativa. Medtem ko so nekateri analitiki svarili pred nevarnost okužbe za celoten kripto ekosistem je veliko ljudi še vedno optimističnih glede prihodnosti industrije. OdrešenikRuski predsednik je v četrtek dejal, da bo njegova država začela kupovati BTC vsak dan. Zvezda Shark Tank Mark Cuban pojasnil je, da implozija FTX ni kripto eksplozija, medtem ko je Tesla izvršni direktor Elon Musk rekel je, da bo bitcoin uspel. Kraken izvršni direktor Jesse Powell je opisal: “Škoda je ogromna … Za to si bomo prizadevali več let.”

Oznake v tej zgodbi

dave ramsey, Nasvet Dava Ramseyja, Nasveti Dava Ramseyja, dave ramsey bitcoin, dave ramsey crypto, Dave Ramsey Crypto Alerts, kriptovaluta dave ramsey, Dave Ramsey FTX, Pravilo Dava Ramseyja, Dave Ramsey Sam Bankman-Fried, Opozorila Davea Ramseyja, učiteljica financ, guru osebnih financ

Kaj menite o komentarjih Dava Ramseyja? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *