Fidelity za pretvorbo šestih tematskih vzajemnih skladov v ETF

Fidelity za pretvorbo šestih tematskih vzajemnih skladov v ETF

Fidelity Investments je objavila načrte za pretvorbo šestih aktivno upravljanih tematskih vzajemnih skladov, navedenih spodaj, v aktivne sklade, s katerimi se trguje na borzi (ETF):

  • Fidelity® Disruptive Automation Fund (FBOTX)
  • Fidelity® Disruptive Communications Fund (FNETX)
  • Fidelity® Disruptive Finance Fund (FNTEX)
  • Fidelity® Disruptive Medicine Fund (FMEDX)
  • Fidelity® Disruptive Technology Fund (FTEKX)
  • Fidelity® Disruptors Fund (FGDFX)

S to spremembo Fidelity dodaja šest preglednih motečih ETF-jev v svojo trenutno linijo aktivnih delniških ETF-jev devetih skladov, ki so imeli 31. oktobra 2022 v upravljanju približno 720 milijonov USD sredstev. Pretvorbe bodo predvidoma zaključene junija 2023 in bodo med cenovno najbolj konkurenčnimi ETF-ji v disruptivni kategoriji.

“Pri Fidelity imamo dediščino aktivnega upravljanja in poglobljenih temeljnih raziskav ter smo predani zagotavljanju teh dokazanih zmogljivosti našim strankam prek vrste naložbenih nosilcev, vključno z vzajemnimi skladi in ETF-ji,” je dejal Tim Cohen, so- predsednik lastniškega poslovanja podjetja Fidelity, upravljanje nepremičnin. “Ker se preference vlagateljev še naprej razvijajo, Fidelity ostaja osredotočen na zagotavljanje dostopa naših strank do izdelkov in storitev, za katere želijo, da jim pomagajo pri izpolnjevanju različnih finančnih ciljev, od ETF-jev in vzajemnih skladov do CIT-jev in SMA-jev po meri.”

Medtem ko Fidelity trenutno upravlja 51 ETF-jev z 28 milijardami dolarjev sredstev, podjetje ohranja svoj vodilni položaj v tradicionalnih vzajemnih skladih z raznoliko ponudbo več kot 450 skladov, ki so vsi na voljo brez provizije in brez minimalnih naložb.

Moteči vzajemni skladi Fidelity, ki so bili predstavljeni aprila 2020, so zasnovani za vlaganje v inovativne poslovne modele, nastajajoče panoge in tehnologije, ki spreminjajo status quo. Novi skladi ETF bodo ohranili enake naložbene cilje kot prejšnji vzajemni skladi. Nova sredstva sklada ETF bodo delničarjem omogočila dostop do najnižjega cenovnega praga, ki je na voljo v časovno zasnovanem cenovnem programu prelomnega sklada s skupnim razmerjem stroškov 0,50 %. Pred pretvorbo se bo količnik stroškov vzajemnega sklada 1. aprila 2023 ali približno znižal na 0,50 % za vse delničarje.

“Fidelity je že leta inovator v aktivnem prostoru ETF in ta objava krepi našo zavezanost rasti naše ponudbe z inovativnimi strategijami, ki pomagajo zadovoljiti razvijajoče se potrebe vlagateljev,” je dejal Greg Friedman, vodja upravljanja in strategije ETF pri Fidelity. »Vedno več vlagateljev išče davčno učinkovitost, fleksibilnost trgovanja in morebitne prednosti stroškovne učinkovitosti vozil ETF. Te pretvorbe ETF zagotavljajo nove priložnosti in vrednost za naše obstoječe delničarje, hkrati pa širijo naše rešitve, da zadostijo povpraševanju po dostopu do tematskih strategij v ovojnici ETF.«

Fidelity je zavezan aktivnemu upravljanju in vsi pretvorjeni ETF-ji bodo uporabljali iste upravljavce portfelja kot vzajemni skladi. Te strategije temeljijo na temeljnih raziskavah podjetja Fidelity in uporabljajo sistematičen proces oblikovanja portfelja. Ta sredstva so del tematske naložbene ponudbe Fidelity, ki vključuje področja, kot so (vendar ne omejeno na): Disruption, Megatrends in Differentiated Insights.

Fidelityjeva rastoča platforma ETF

Kot vodilni ponudnik ETF-jev platforma Fidelity ponuja posameznim vlagateljem in svetovalcem dostop do več kot 2500 ETF-jev, brez provizije, z več kot 777 milijardami dolarjev sredstev strank ETF. Kot del celotne ponudbe ETF 51 ETF-jev, ki jih upravlja Fidelity, vključuje devet aktivno upravljanih delniških ETF-jev, devet aktivno upravljanih ETF-jev s stalnim donosom, 15 faktorskih ETF-jev, 11 ETF-jev pasivnega delniškega sektorja in Fidelity ONEQ.

Kot del Fidelityjeve zavezanosti finančnemu izobraževanju podjetje ponuja izobraževalne vire za pomoč vlagateljem pri pregledu naložbenih idej ETF, odločitvi, katere vrste ETF bi lahko ustrezale njihovim naložbenim potrebam, ali pregledovanju ETF-jev z uporabo zmogljivega pregledovalnika Fidelity: https://www.fidelity.com/etfs/investing-in-etfs.

Vir: Fidelity

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *