F1: Max Verstappen pravi, da je družinska zloraba ‘nesprejemljiva’ po VN Sao PaulaCNN

Max Verstappen in Red Bull sta obravnavala spletne grožnje in zlorabe, usmerjene proti svetovnemu prvaku in njegovi družini, potem ko je prezrl ukaze ekipe na VN Sao Paula prejšnji konec tedna.

Verstappen je zavrnil navodila svoje ekipe, naj dovoli soigralca Sergio Perez v zadnjem krogu dirke po Braziliji. Perez je dejal, da je Nizozemcu že prej dovolil prehiteti, glede na to, da bo njegov položaj na dirki obnovljen.

“Rečeno mi je bilo, naj ga izpustim, da se bom vrnil na položaj,” je konec tedna dejal Perez za Sky Sports, potem ko je pred tem dejal, da Verstappenova dejanja kažejo, “kdo v resnici je”.

Verstappen ni upošteval moštvenih ukazov na veliki nagradi Brazilije v Sao Paulu.

Dvakratni svetovni prvak F1 Verstappen je v četrtek spregovoril o polemiki z besedami: »Po tej dirki sem seveda v medijih izgledal zelo slabo.

“Ampak tudi oni niso imeli jasne slike. Zelo smešno je, da me takoj tako spustiš na tla. Ne vedo, kako delam v ekipi in kaj ekipa ceni pri meni. Vse stvari, ki sem jih prebral, so precej gnusne.”

Dodal je, da so ljudje na družbenih omrežjih “začeli napadati mojo družino”.

»Grozili so moji sestri, mami, punci, očetu. In zame gre to predaleč. Če imaš težave z mano, je v redu. Ampak ne preganjajte moje družine, ker je to preprosto nesprejemljivo.

“Ko ti lastna sestra piše, da postaja preveč in da moraš glede tega nekaj narediti, mislim, da to veliko pove,” je dodal. “In potem me zadene, ker ne moreš napasti moje družine.”

Red Bull je komentiral komentarje v četrtkovi izjavi in ​​rekel: “Zloraba spletnega vedenja do Maxa, Checa, Tima in njihovih družin je šokantna in žalostna in na žalost nekaj, s čimer se moramo kot šport soočati depresivno redno. Za to ni prostora v dirkanju ali družbi kot celoti in moramo delati in biti boljši.

»Na koncu dneva je to šport, tukaj smo, da dirkamo. Grožnje s smrtjo, sovražna pošta, jeza do širših družinskih članov so obžalovanja vredni. Cenimo vključenost in želimo varen prostor, kjer lahko vsi delajo in uživajo v našem športu. Zlorabo je treba ustaviti.”

Verstappen je spregovoril tudi o polemiki med dirko konec tedna

“Ni šlo za položaj … Šlo je za nekaj, kar se je zgodilo v začetku sezone,” je dejal v četrtek.

“To sem že razložil v Mehiki in ekipa je razumela in se strinjala.

Šli smo v Brazilijo in mislil sem, da bomo samo dirkali in poskušali doseči najboljši možni rezultat. V soboto in nedeljo smo imeli nekaj nesporazuma, nič mi niso povedali o morebitni zamenjavi.”

Verstappen in Perez sta potrdila, da so težave rešili interno.

Red Bull je priznal, da s situacijo niso ravnali pravilno, in v svoji izjavi dodal, da so težavo rešili zasebno.

“Kot ekipa smo v Braziliji naredili nekaj napak. Nismo predvideli situacije, ki se je zgodila v zadnjem krogu, in nismo se dogovorili o strategiji za takšen scenarij pred dirko,« je dejala ekipa.

Dodalo je, da je bilo Verstappnu le rečeno, naj odstopi položaj v zadnjem ovinku, “brez posredovanja vseh potrebnih informacij”.

“To je Maxa, ki je bil vedno odprt in pošten timski igralec, postavilo v kompromitujočo situacijo z malo časa za odziv, kar ni bil naš namen,” je zapisano v izjavi.

»Po dirki je Max govoril odkrito in pošteno, kar je obema voznikoma omogočilo, da razrešita vsa odprta vprašanja ali pomisleke. Ekipa sprejema Maxovo razlago, pogovor je bil osebna zadeva, ki bo ostala zasebna med ekipo in ne bo nobenih nadaljnjih komentarjev.”

Perez rekel Sky Sports, da so o zadevi interno razpravljali, in dodal, da “smo pripravljeni iti naprej kot ekipa”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *