Ether testira 1200 $, vendar ima bolje pozicionirane opcije za 1,13 milijarde $ v opcijah, ki potečejo 25. novembra

Ne glede na to, ali je Ether (ETH) dolgoročni ali tedenski časovni okvir, je malo upanja za bike. Poleg negativne uspešnosti v višini 69 % od začetka leta je padajoči kanal pritiskal na ceno ETH, saj je ponujal odpor pri 1200 $.

Ether/USD 4-urni indeks cen. Vir: TradingView

Regulativna negotovost še naprej bremeni sektor. Na primer, Starling, digitalna banka s sedežem v Združenem kraljestvu, je 22. novembra objavila, da bo strankam ne dovolijo več pošiljanja ali prejemanja denarja z borzami digitalnih sredstev ali trgovci. Banka je kriptovalute opisala kot “visoko tvegane in široko uporabljene v kriminalne namene”.

Druge novice v zvezi z ekosistemom Ethereum so vključevale platformo za decentralizirano financiranje (DeFi) AAVE, ki je bila 22. novembra napadena s strani prodajalcev na kratko, ki so želeli zaslužiti s posojili s prenizkim zavarovanjem.

Zanimivo, a podoben podvig se je zgodil na Mango Markets Aplikacija DeFi oktobra. Čeprav ne gre za neposreden napad na omrežje Ethereum, je napadalec pokazal kritične napake v nekaterih večjih decentraliziranih aplikacijah za posojanje zavarovanj.

Poleg tega posojilodajalec kriptovalut s sedežem v Singapurju Hodlnaut naj bi bil soočen s policijsko preiskavo zaradi obtožbe goljufije in goljufije. Težave so se začele 8. avgusta, potem ko je kreditno podjetje navedlo likvidnostno krizo in začasno ustavljeni dvigi na platformi.

Nazadnje je 22. novembra ameriška senatorka Elizabeth Warren povezala propad borznega trga FTX z drugorazrednimi hipotekami iz leta 2008 in peni delnicami, uporabljenimi v shemah pump and dump. Warren je dejal, da bi moral biti propad FTX “bujenje” za regulatorje, da uveljavijo zakone v kripto industriji.

Zaradi tega bodo mesečne opcije za eter v vrednosti 1,13 milijarde dolarjev, ki potečejo 25. novembra, povzročile velik cenovni pritisk na bike, čeprav je ETH med 22. in 24. novembrom pridobil 11 %.

Večina bikovskih stav je položenih nad 1400 $

Dvig etra proti odporu 1650 $ 5. novembra je dal bikom signal za pričakovanje nadaljevanja naraščajočega trenda. To postane očitno, saj je samo 17 % klicnih (klicnih) opcij 25. novembra postavljenih pod 1400 USD. V skladu s tem so medvedi etra v boljšem položaju za prihajajoči iztek mesečnih opcij v vrednosti 1,13 milijarde USD.

Skupni odprti interes za opcije Ether za 25. november. Vir: CoinGlass

Širši pogled z uporabo razmerja med izklicnimi in prodajnimi vrednostmi 1,44 kaže izkrivljeno situacijo z naraščajočimi odprtimi obrestmi pri 665 milijonov USD v primerjavi s 460 milijoni USD v prodajnih akcijah. Ker pa se eter trenutno giblje okoli 1200 $, imajo medvedi prednost.

Na primer, če cena etra ostane pod 1250 $ ob 8:00 UTC 25. novembra, bo na voljo samo 40 milijonov $ teh klicnih (klicnih) možnosti. Do te razlike pride, ker pravica do nakupa etra po 1.250 ali 1.500 $ nima koristi, če se po izteku trguje pod to ravnjo.

Medvedi bi lahko ustvarili dobiček v višini 215 milijonov dolarjev

Spodaj so štirje najverjetnejši scenariji glede na trenutne cene. Število možnosti, ki so na voljo 25. novembra za nakupne (bik) in prodajne (medvedje) instrumente, se razlikuje glede na ceno izteka. Neravnovesje v korist obeh strani predstavlja teoretični dobiček:

  • Med 1.050 in 1.150 $: 800 klicev proti 20.200 klicev. Neto rezultat daje prednost medvedom za 215 milijonov dolarjev.
  • Med 1.150 in 1.250 $: 3.300 klicev proti 15.100 vnosom. Neto rezultat daje prednost medvedjim stavam za 140 milijonov dolarjev.
  • Med 1.250 in 1.300 $: 4.700 klicev proti 13.200-krat. Neto rezultat daje prednost medvedom za 100 milijonov dolarjev.
  • Med 1.300 in 1.400 $: 8.700 klicev proti 8.900 vnosom. Neto rezultat je uravnotežen med biki in medvedi.

Ta groba ocena upošteva nakupne opcije, uporabljene pri bikovskih stavah, in prodajne opcije izključno v nevtralnih do medvedjih poslih. Kljub temu ta pretirana poenostavitev ne upošteva bolj zapletenih naložbenih strategij.

7 let stara neaktivna Bitcoin denarnica bi lahko zapletla stvari za bike Ether

Biki etra morajo 25. novembra dvigniti ceno nad 1300 $, da uravnotežijo tehtnico in se izognejo morebitni izgubi 215 milijonov $. Vendar se zdi, da biki Ether nimajo sreče, saj je bila denarnica Bitcoin povezana z vdorom na Mt. Gox leta 2014. premaknil 10.000 BTC on nov. 23.

Ki Young Ju, soustanovitelj analitičnega podjetja blockchain Cryptoquant, je potrdil ugotovitve in opozoril, da je bilo 0,6 % sredstev poslanih na borze in lahko predstavlja likvidnost na strani prodaje.

Če bodo medvedi prevladovali ob novembrskem izteku mesečnih opcij ETH, bo to verjetno dodalo moč za nadaljnje medvedje stave. Zato na tej točki nič ne kaže, da bi biki lahko obrnili ploščo in se izognili pritisku dvotedenskega padajočega trikotnika.

Stališča, misli in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorjevi in ​​ne odražajo nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.