Elon Musk in Jack Dorsey predlagata, da bi omogočili manj anonimnosti na Twitterju – predstavljene novice o bitcoinih

Nekdanji izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey in Elon Musk, izvršni direktor Tesle in novi lastnik Twitterja, sta odgovorila na predloge, da bi morala biti platforma družbenih medijev manj anonimna. Klinični psiholog dr. Jordan B. Peterson je med uporabniki, ki želijo manj anonimnosti na platformi, medtem ko Dorsey meni, da bi bila velika napaka uvesti politiko, ki dovoljuje manj anonimnosti.

Elon Musk in Jack Dorsey razpravljata o anonimnosti Twitterja

Na platformi družbenih medijev je potekala intenzivna razprava o tem, koliko anonimnosti naj Twitter omogoči svojim uporabnikom. Klinični psiholog dr. Jordan B. Peterson je med uporabniki Twitterja, ki želijo manj anonimnosti na platformi. V petek tvitnil Elonu Musku, ki je nedavno kupil Twitter za 44 milijard dolarjev:

Ne dovolite, da bi anonimni troll demoni objavljali s pravimi preverjenimi ljudmi.

Peterson je dodal: “Postavite jih v svoj pekel, skupaj z njim podobnimi: LOL LULZ BRO BRUH hiperuporabniki so narcisoidni, makiavelisti, psihopati in sadisti.”

V nadaljnjem tvitu je psiholog zapisal: “In vodijo polarizacijo in destabilizirajo celotno področje javnega diskurza.” V nadaljevanju je Musku povedal: “Virtualizacija omogoča psihopatijo.”

V času pisanja je Petersonov izvirni tvit zbral skoraj 6000 komentarjev in bil všeč 12,6k-krat. Med tistimi, ki so se strinjali z njim, je bil uporabnik Twitterja Lucid Fitzpatrick, ki je tvitnil, da se popolnoma strinja, da je na Twitterju potrebno manj anonimnosti.

Elon Musk in Jack Dorsey obravnavata predloge za manjšo anonimnost na Twitterju

Vendar je nekdanji izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey hitro opozoril, da bi bila manjša anonimnost napaka za platformo družbenih medijev. Musk je nato pojasnil: “Preverjanje prek plačilnega sistema in telefonov, vendar je dovoljenje vzdevkov najmanj slaba rešitev, ki se mi zdi.”

Mnogi ljudje so se strinjali z Dorseyjem, da bi bila manjša anonimnost velika napaka za platformo družbenih medijev. Več zagovornikov bitcoina je poudarilo pomen anonimnega izražanja mnenj. En uporabnik Twitterja je opisal: »Razlog, zakaj smo anonimni na Twitterju, je isti razlog, zakaj je Satoshi [Nakamoto] je bil anonimen.”

Drugi uporabnik Twitterja je dejal: »Odvzem anonimnosti bo ubil Twitter. Anonimnost je absolutno potrebna, da se omogoči svoboda izražanja in svoboda obstoja. Odkrivanje, reševanje problemov in učenje ter raziskovalne dejavnosti cvetijo samo z anonimnostjo na internetu. V nasprotnem primeru bi bili mrtvi.” Tretji uporabnik je poudaril:

Brez anonimnosti bo Twitter absolutno umrl.

Odgovarjam Petersonu, Dorseyju in Musku, pro-bitcoin izvršnemu direktorju podjetja Microstrategy, Michael Saylor, podrobneje: »Anonimnost ni problem, temveč pomanjkanje smiselnih posledic v primeru zlonamernega ravnanja. Če Twitter zahteva preverjene račune za vzpostavitev varščine in ta sredstva izgubi zaradi zlonamernega/botskega/neželenega vedenja, lahko imamo civilni diskurz in spoštujemo zasebnost.«

Oznake v tej zgodbi

Anonimno, anonimni uporabniki, anonimnih uporabnikov twitterja, Dr. Jordan Peterson, Elon Musk, Nekdanji izvršni direktor Twitterja, Jack Dorsey, satoshi nakamoto, Twitter anonimen, CEO Twitterja, Twitter manj anonimnosti

Ali menite, da bi moral biti Twitter manj anonimen? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Kevin Helms

Avstrijski študent ekonomije Kevin je Bitcoin odkril leta 2011 in od takrat je evangelizator. Njegovi interesi so varnost bitcoinov, odprtokodni sistemi, omrežni učinki ter presečišče med ekonomijo in kriptografijo.
Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti: Ta članek je zgolj informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje k ponudbi za nakup ali prodajo ali priporočilo ali odobritev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenega, davčnega, pravnega ali računovodskega svetovanja. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, neposredno ali posredno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *