Eddie Lim iz Pointa: Vlagatelji v turistične nepremičnine so zapustili trg

Na četrtkovem Connect Now se je moderatorki Clelii Peters pridružil Eddie Lim, serijski podjetnik iz Silicijeve doline, ki je ustanovil Point, potem ko se je znašel razočaran nad tradicionalnim postopkom pridobivanja kapitala.

Novi trgi zahtevajo nove pristope in taktike. Na oder bo stopilo več kot 250 strokovnjakov in vodilnih v industriji Inman Connect New York januarja, da vam pomaga krmariti na spreminjajočem se trgu — in se pripraviti na uspeh v letu 2023. Registrirajte se še danes in pridobite posebno ponudbo v višini 1099 USD popusta na ceno vstopnice.

Domači finančni trg se spreminja veliko hitreje, kot si večina ljudi misli.

Imenujte to alt-finance, proptech ali fintech – res ni pomembno. Nepremičninska industrija bi morala vedeti, da je najbolj boleč vidik nakupa in lastništva doma pomanjkanje storitev, ki se končno razvijajo. Toda zahvaljujoč upočasnjujočemu se nepremičninskemu gospodarstvu spremembe morda prihajajo nekoliko počasneje, dejstvo, ki je sprožilo pogovor v Inmanu Povežite se zdaj on nov. 17.

Res je, da nekaj velikih igralcev, Potrkaj in Trak, je zaradi upočasnitve prodaje stanovanj močno zmanjšalo število zaposlenih. Toda kocka je bila vržena. Čakalna vrsta organizacij, ki se pripravljajo na uporabo, se le še podaljšuje. Padec tržne aktivnosti pa prodira v prostor inovacij.

Moderatorki Clelii Peters se je pridružil Eddie Lim, serijski podjetnik iz Silicijeve doline, ki je ustanovil podjetje za naložbe v nepremičnine, imenovano Točkapotem ko se je znašel v težavah zaradi tradicionalnega postopka poskušanja dostopa do lastniškega kapitala.

Limova primarna frustracija temelji na ideji, da sam obseg domačega kapitala nakazuje, da bi ga moralo biti lažje izkoriščati.

»Ironično je, da je v ameriških nepremičninah 28,30 bilijonov dolarjev domačega kapitala; je največji razred sredstev na svetu,« je dejal Lim. “In nima lastniškega financiranja.”

Peters je poudaril, da Limov uspeh in skupno strokovno znanje zagotavljata tudi edinstveno izhodiščno točko za pregledovanje trga proptech. Kot nekdo, ki se je zanašal na financiranje zagonskih podjetij za več podjetij, Lim ve, kako delujeta sektor tveganega kapitala in financiranja.

“Veliko vlagateljev čaka in vidi, [but] v svetu nepremičnin se številni vlagatelji umikajo predvsem zato, ker so trgi listinjenja zaprti,« je dejal.

Lim verjame, da so turistični vlagatelji, ljudje z denarjem, ki stopijo v prostor proptecha, da bi videli, v čem je hrup, odšli. Spet je k osnovam.

Res je, “nazaj k osnovam” nekateri morda razumejo kot kodo za “smo v težavah”. Peters je o tem vprašal Lima in navedel poročana podjetja v težavah, zlasti finančne tehnologije, povezane z nepremičninami.

Lim tega ni izključil.

»Prav imaš,« je rekel. “Vidimo bolečino na številnih področjih.”

Lim je dejal, da bi moralo biti zaskrbljeno vsako podjetje, ki se opira na edinstven model financiranja – ali katero koli prakso posojanja – za nepremičnine, pri čemer je opozoril, da Wells Fargo je poročal o 90-odstotnem padcu v hipotekarnem poslu.

Medtem ko nove denarne pipe trenutno morda zamrznejo, je Petersova avgusta na Inman Connect Las Vegas spomnila industrijo, da je bilo zbranega že veliko denarja in ga bo treba biti razporejen.

“Pametni vlagatelji razmišljajo o tem, kaj želijo imeti v dveh letih,” je dejal Lim. “Kaj želim kupiti danes, če vem, kam se bodo dvignile obrestne mere in kam bodo šle cene stanovanj čez dve, tri, štiri leta?”

Peters je dejal, da morajo biti financerji poučeni o vrednosti novih fintech modelov in o tem, kako bodo pozitivno vplivali, da bi dobili tisto, kar je tam zunaj. Začne se s poznavanjem stranke.

Na primer, kupec Point je nekdo, ki bi mu lahko preprosto koristilo več denarja v žepu, pa naj gre za plačilo izobraževanja, izboljšave, odplačilo dolga maloprodaji ali samo gotovino pri roki. Uporabnikom točk ni treba vrniti izposojenega za 30 let, če je to potrebno.

“Funkcija brez mesečnega plačila je velik ah-ha trenutek za stranke,” je dejal Lim. “Naši lastniki stanovanj, potem ko izvedemo to naložbo, v povprečju opazijo, da se njihov nehipotekarni dolg zmanjša za 20 odstotkov v naši bazi, in to se ohranja še leta po tem.”

Seveda kapitalizacija lastniškega kapitala predstavlja tveganje za skupno prihodnje bogastvo ameriških lastnikov stanovanj. Lahko trdimo, da so pametna zagonska podjetja odkrila astronomsko velik bazen denarja in izumila pametne načine za njegovo rudarjenje. Peters je vprašal Lima o tem.

Gre za partnerstvo, je dejal.

“To okolje pospešuje zamisel, da bi nekdo sodeloval z vami pri nakupu in prodaji domov,” je dejal, “na enak način, kot podjetje postane javno in ima male vlagatelje, ki imajo delnice v podjetju.”

Lim enači to razpoloženje potrošnikov z razlogom, da je iBuyers uspel vzleteti, kot tudi z drugimi transakcijskimi alternativami, ki polnijo trg.

Izkoriščanje lastništva stanovanj kot stabilnega vira dohodka v negotovih časih lahko lastnikom stanovanj pomaga pri boljšem upravljanju na negotovem trgu. Kreditne kartice je mogoče odplačati na primer z olajšanjem plačil dolga z visokimi obrestmi, hkrati pa slediti inflaciji.

Peters je poudaril, da se ideja o “domu” razvija. Je več kot streha nad glavo in dolgoročno ustvarjanje bogastva. Je aktivno, dinamično sredstvo z nenehno spreminjajočo se vlogo.

In to je ideja, da lahko nepremičninski agenti začnejo komunicirati s svojimi strankami.

Pošlji e-pošto Craigu Rowu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *