Dvojčka iščeta drzen nov videz, povezan s preteklostjo, v prvi večji preobrazbi uniform po letu 1987.

Dvojčka sta v 21 sezonah na stadionu Metropolitan dosegla 1424 domačih zadetkov. V petek zjutraj v nakupovalnem središču Mall of America Rotunda, na igrišču, kjer je nekoč stal ta stadion, je organizacija menila, da je iz parka izrinila še enega, tako da je razkrila svojo prvo popolno osvežitev blagovne znamke v 35 letih.

Z besedami, da je novi videz “navdihnjen s preteklostjo” in “zgrajen za prihodnost”, sta Twins razgrnila bejzbolsko stezo v obliki diamanta, da bi razkrila nov dizajn.

Del razstave so bili štirje dresi, nov logotip kape “M” s štirikrako “severnico” in prenovljena značka “TC”. Enega od dresov lahko nosite doma ali v gosteh z belimi ali sivimi hlačami.

“Naša organizacija se izjemno zaveda in je izjemno ponosna na našo franšizo,” je dejal predsednik in izvršni direktor kluba Dave St. Peter. »Zavedamo pa se tudi, da danes delujemo v drugačnem okolju. Je zelo tekmovalen. V mislih imamo priložnost, da znamko potisnemo naprej v vseh pogledih.”

Na petkovem dogodku, ki je nastajal skoraj dve leti, je sv. Peter, igralci Luis Arraez, Byron Buxton, Jose Miranda, Jorge Polanco in Joe Ryan, ki modelirajo nove uniforme.

• Nova primarna domača uniforma ima rdeči tisk “Dvojčka”, našit na belem ozadju, in mornarske številke.

• Glavna cestna uniforma so sive črte (prvič po letu 2009) z rdečimi številkami in napisom “Minnesota” na prsih.

• V preobratu sta Twins predstavila tudi mornarsko modro izmenično domačo/cestno uniformo z belimi črkami in rdečimi številkami, oblikovano za nošenje z belimi (doma) ali sivimi črtastimi hlačami (cesta).

• Največja sprememba je domača alternativna uniforma. To je edina dvobarvna obleka v novi rotaciji, z mornarsko modrim napisom “Twin Cities” na kremnem zgornjem delu. Na levem rokavu je tudi prekrižana zastava, ki predstavlja sosednja mesta.

“Ta je moj najljubši,” je dejal Buxton, ki je domov odnesel menjavo v petek. »Kremo smo izgubili pred štirimi ali petimi leti, da bi jo lahko dobili nazaj in namestili sv. Paul in [Minneapolis] z ‘Twin Cities’ na prsih je zelo edinstven in prikazuje enotnost mest.”

Buxton je povedal, da je dizajn prvič videl pred približno dvema mesecema.

“Gre za to, da sem držal jezik za zobmi,” je dejal. “To ni več stara šola, je bolj nova šola. Za nas gre za to, da vnesemo nekaj drugačnega, da izrazimo, kdo smo kot ekipa, in to je bil odličen način za to. Majhne stvari, ki nas ločujejo. Nekaj, kar imamo” I ni imel.”

Medtem ko so oboževalci, stisnjeni v treh nadstropjih visoko v rotundi nakupovalnega središča, čakali na razkritje, da preteklost ni nikomur izgubljena. DJ Matty Matt kritizira raperja TI “Kaj veš“ — pesem Joeja Mauerja za celotno kariero Twins.

Nov logotip “M” na kapici je prav tako presenetljivo podoben logotipu “W”, ki so ga Washingtonski senatorji uporabljali pred selitvijo v Minnesoto leta 1961. Vendar to ni bila uradna oznaka grafičnega oblikovalca iz Minneapolisa Matthewa Wolffa, ki je prinesel celotno vizijo na življenje.

»Srečna nesreča,« je rekel z nasmehom. »Ogledali smo si vse trenutne oznake Twins, nekatere so bile zasnovane v 60. letih, nekatere v 80. letih, nekatere pa so bile od takrat posodobljene. Pogledali smo celoten paket… uniforme in kaj lahko obdržimo in kaj lahko upokojimo. Želeli smo nekaj, kar bo trajalo več generacij.”

Tradicionalno se začetni podajalci odločijo, katere uniforme bodo nosili za vsako igro, Ryan pa že načrtuje svoje načrte za leto 2023.

“Prejšnji dan sem prilagajal nekaj rokavic in težko sem se odločil,” je dejal. “Mogoče bom še malo razbijal rdeče. Tam je nekaj rdečega. Še vedno se lahko izognem temu. Trde črte na konici samo štrlijo.”

Doma ali v gosteh bo to nov videz, ki ga mnogi že dolgo potrebujejo.

»Čas je bil,« je rekel sveti Peter. Po 35 letih “poskuša najti ravnotežje med spoštovanjem zgodovine, pa tudi dvigom nove ravni pomembnosti med bazo mlajših oboževalcev. In morda privabiti za mizo tudi nekaj neoboževalcev.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *