Dva največja kripto vlagatelja na svetu izračunavata povprečje dolarskih cen v bitcoinih. Bi morali?

Kljub epskemu zlomu kripto trga dva največja kripto vlagatelja na svetu podvajata svoje kripto stave. 16. novembra je predsednik El Salvadorja Nayib Bukele napovedal, da bo njegova država kupila enega Bitcoin (BTC -4,49 %) vsak dan, od 17. novembra naprej. Skoraj takoj zatem je kripto podjetnik Justin Sun objavil, da bo sprejel isto strategijo Bitcoin.

to Bitcoin Strategija je pošteno najboljši način za pretvorbo povprečne cene v dolarjih v kripto. Oba vlagatelja sta zavezana k nakupu Bitcoina vsak dan, po približno enakem znesku v dolarjih, ne glede na tržne razmere. Oba povečata že tako velike pozicije v bitcoinih. Salvador je na primer v Bitcoin vložil že več kot 100 milijonov dolarjev. Je torej podobna vrsta strategije prava za povprečnega vlagatelja?

Prednosti povprečenja stroškov v dolarjih

Povprečenje stroškov v dolarjih pri delniških vlagateljih se je že izkazala za uspešno strategijo in dokazov je vedno več Strategija povprečenja stroškov v dolarjih bi lahko bila uspešna za vlagatelje v Bitcoin. Pri standardni strategiji povprečenja stroškov v dolarjih redno vlagate isti vnaprej določen znesek (na primer tedensko ali mesečno), ne glede na tržne razmere. To odvzame čustva pri vlaganju in odpravi nevarnosti poskusov merjenja časa na trgu. Namesto da bi jih skrbeli dnevni vzponi in padci, vlagatelji še naprej kupujejo po rednem urniku.

Zlatnik s simbolom Bitcoin na njem.

Vir slike: Getty Images.

Druga prednost povprečenja stroškov v dolarjih je, da na koncu dolgoročno plačate manj za naložbo (v dolarjih), ker kupujete, ko cene rastejo in padajo. To lahko takoj opazite pri El Salvadorju in njegovi Bitcoin strategiji. Salvador je na primer v svoji novi strategiji povprečenja stroškov v dolarjih kupil skupno 2381 bitcoinov po povprečni ceni 43357 dolarjev.

Povprečna cena je tako visoka, ker je Salvador začel kupovati Bitcoin septembra 2021, približno v času, ko je Bitcoin dosegal najvišje vrednosti vseh časov. Zdaj, ko Salvador kupuje Bitcoin po ceni pod 20.000 $, bo ta povprečni strošek sčasoma še naprej upadal, dokler Bitcoin ne doseže svojih prejšnjih najvišjih vrednosti vseh časov.

Kako pretvoriti povprečne dolarske cene v Bitcoin

Čeprav večina malih vlagateljev ne more vsak dan kupiti Bitcoina v vrednosti 20.000 $, lahko zagotovo sprejmejo spremenjeno strategijo, na primer 50 $ na teden ali 200 $ na mesec. Poleg povprečenja stroškov v dolarjih obstajajo številni načini prilagajanja parametrov. Lahko bi na primer trdili, da tako Bukele kot Sun sprejmeta “spremenjeno” strategijo povprečenja stroškov v dolarjih. Namesto da bi se zavezali k fiksnemu dnevnemu znesku, se zavežejo k znesku, ki jim bo omogočil nakup celotnega bitcoina. Z Bitcoinom, ki trenutno trguje okoli 16.500 $, bi lahko nekatere dni vložili 16.000 $, druge dni pa 17.000 $.

Očitno boste morali svojo strategijo prilagoditi svojim specifičnim naložbenim in finančnim ciljem. Splošno pravilo je, da so najbolj priljubljene strategije povprečenja stroškov v dolarjih mesečne, ne tedenske ali dnevne. To pomaga zmanjšati provizije za trgovanje in tudi odpravi kakršno koli skušnjavo, da bi merili čas trga. Povprečenje stroškov v dolarjih lahko zelo hitro postane strategija »nastavi in ​​pozabi«, še posebej, če avtomatiziraš svojo mesečno dodelitev naložb.

Povprečenje stroškov v dolarjih v akciji

Na široko dostopnih spletnih mestih si lahko ogledate, kako bi se katera koli strategija povprečenja cene Bitcoina v dolarjih odvila v katerem koli časovnem okviru. Na številnih spletnih mestih lahko nastavite parametre, kot so koliko vlagate, kako pogosto vlagate in časovni okvir vaše strategije povprečenja stroškov v dolarjih.

Za argument, recimo, da ste začeli vlagati 100 $ na mesec v Bitcoin pred enim letom, približno v istem času, ko je Salvador začel kupovati Bitcoin na trgu. Vaša naložba v vrednosti 1.200 USD bi bila zdaj vredna 1.150 USD, kar pomeni 4,17-odstotni padec tržne vrednosti. To je morda za nekatere depresivno, vendar zagotovo premaga 62-odstotni padec, o katerem je Salvador poročal pri svojem položaju Bitcoin. Povprečenje cen v dolarjih ne zagotavlja, da boste zaslužili s svojo naložbo, le to, da bo bolečina veliko manj otipljiva, če bo trg zlomil.

Ali naj povprečje dolarja izračunam v bitcoinih?

Ob upoštevanju ogromne nestanovitnosti in tveganja, ki sta povezana z vlaganjem v kriptovalute, je lahko strategija povprečenja stroškov v dolarjih uspešen način za pridobitev izpostavljenosti Bitcoinu brez prevelikega tveganja. Kot je razvidno iz zgornjega primera, če bi v preteklem letu imeli povprečne stroške v dolarjih za Bitcoin, bi bili zdaj v bistvu enaki. Ne bi paničarili glede trga in vedeli, da bodo vaši dolgoročni dobički videti zelo impresivni, če bo bitcoin znova zrasel. To bi lahko pojasnilo, zakaj dva največja vlagatelja v kripto na svetu zdaj v povprečju cenita en dolar v bitcoinih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *